Data uit tabel in database, anders laten weergeven.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 17:38:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een admin page waar ik al de members kan beheren.
Ik heb ook een rang gemaakt zodat niet iedereen dezelfde actie's kan uitvoeren.

Op de admin page heb ik ook staan welke rang iemand heeft.
Mijn rangen:
0 = Geregistreerd
1 = Admin
2 = Auteur

Ik gebruik deze code om de rang te laten zien:
$rank = $row['rank'];

Nu wil ik dat 1 word weergeven als Admin. En 2 als Auteur en 0 als Geregistreerd

Maar hoe?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:55:32
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/03/2011 17:47:56
Quote Anchor link
Staat de naam van de rangen ook in de database? Zo ja, selecteer die dan ook en geef hem weer.

Is dat niet het geval, dan zou je de naam in de database toe kunnen voegen. Een alternatief is de naam in je PHP script opnemen in bijvoorbeeld een switch statement:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
switch($row['rank']) {
  case
0 :
    $rang = 'geregistreerd';
    break;
  case
1:
    $rang = 'Admin';
    break;
  case
2:
    $rang = 'Auteur';
    break;
  default:

    $rang = 'Ongeregistreerd';
}


echo $rang;
?>
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

21/03/2011 18:16:03
Quote Anchor link
Bedankt :) Het werkt

Toevoeging op 21/03/2011 20:26:33:

Ik heb inmiddels een Super Admin rang toegevoegd en bij pagina's wil ik dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['rank'] == 1 or 3 {Hier wat alleen admin's mogen zien} else {Verboden toegang!} ?>


Maar iedereen kan het zien,
Volgens mij komt het door die or ?

Toevoeging op 21/03/2011 21:30:57:

Laat maar, is al verholpen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.