data van flex datagrig in simpel text te printen via php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi orla

dimi orla

13/06/2009 23:28:00
Quote Anchor link
Hoi iedereen,
Is het mogelijk om data in simpel text te printen (server side) van een gefilterde flex datagrig via php?
Het moet een maneer zijn via php_printer.dll, maar ik heb niks op het net gevonden.
P.S. De printer is op de server geinstaleerd(intranet).
Bij voorbaat dank Dimitris.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:44:58
 
Noppes

Noppes

13/06/2009 23:58:00
Quote Anchor link
Bekijk de volgende functies eens:
http://www.php.net/manual/en/book.printer.php

Je zult toch wat eigen initiatief moeten tonen en komen met relevante code, pas dan kunnen we / kan ik schrijven wat je fout doet.
 
Dimi orla

dimi orla

14/06/2009 00:01:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie, maar dit had ik al gevonden.
Ik ben NIEUW in php dus ik moet een tutorial hebben en voorbeelden,
of nog beter in combinatie met flex,
iemand in the forum zal wat verstand hebben van flex
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dimi orla
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/06/2009 00:13:00
Quote Anchor link
nja ik heb hier wel wat gevonden:
http://www.google.nl/search?q=printer_write+pdf+php&hl=nl&start=0&sa=N

maar niet echt wat jij precies wilt. Maar pdf bestanden zijn toch meestal moeilijk in te lezen? Ik denk dat je ook nog een pdf programma moet runnen die pdf bestanden in een andere formaat zetten. en daarna zeg maar in plain text of zo printen.

zoals ze hier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$text
= "<html><body><div style='margin:15px;'>Test 123</div></body></html>";

  $handle = printer_open("Local Printer Name Here");
  printer_write($handle, $text);
  printer_close($handle);
 
?>
 
Noppes

Noppes

14/06/2009 00:32:00
Quote Anchor link
En waarom zal je een PDF gaan ontleden? Die kan je toch ook zo naar de printer dumpen.
 
Dimi orla

dimi orla

14/06/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.
Ik wou het simpel houden, maar als het niet anders kan.
Zal ik een pdf creator moeten gebruiken.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/06/2009 14:43:00
Quote Anchor link
@noppes,
geef of zoek is een voorbeeld dan, ik heb het niet echt kunnen vinden.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/06/2009 17:03:00
Quote Anchor link
Eigenlijk ben ik benieuwd naar de oplossing van deze topic dus hierbij bump ik hem :p
 
Dimi orla

dimi orla

16/06/2009 15:51:00
Quote Anchor link
ik dacht als ik de datagrid in een text field kopieer dan kan via een HTTPService uitprinten in php
flex code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<mx:Button click=" print.send();"/>
<mx:HTTPService id="print" url="/print.php"
showBusyCursor="true" method="POST" useProxy="false">
<datatoprint>{datatoprint .text}</ datatoprint >
</mx:HTTPService>

php code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$datatoprint
= $_POST["datatoprint"];
$handle = printer_open("HP Deskjet 930c");
printer_write($handle, $ datatoprint);
printer_set_option($handle, PRINTER_MODE, "raw");
printer_close($handle);
?>

Waarschijnlijk zitten wat fouten in, maar zit ik in de goede spoor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dimi orla
 
Dimi orla

dimi orla

17/06/2009 10:14:00
Quote Anchor link
De code op de vorige post werkt :)
Maar is het mogelijk om in plats van a textfield direct de datagrid te gebruiken, met een mysql query?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

19/06/2009 13:41:00
Quote Anchor link
print het ook pdf files dan?

ik weet niet wat Httpservice precies is, effe google..
 
Dimi orla

dimi orla

19/06/2009 19:55:00
Quote Anchor link
@ Peter
ja via een pdf encoder zoals AlivePDF
http://www.rogue-development.com/blog2/2007/08/alivepdf-flexair-example/

HTTPService is een maneer om flex/flash data op te halen en opsturen, bijvoorbeeld naar msql via xml/php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.