data weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud

ruud

04/12/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Ik heb het volende script van mijn zoekmachine:

(het connect gedeelte heb ik weggehaald)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
if(isset($_GET[trefwoord])&&$_GET[trefwoord]!="") {

$aantal_per_pagina = 25; // aantal te tonen foto's per pagina
$totaal_aantal = 0; // totaal aantal records, initieel op nul
$p = (isset($_GET['p']) ? $_GET['p'] : 0);
$huidige_pagina = (isset($_GET['pagina']) ? $_GET['pagina'] : 0); // huidig paginanummer (indien aanwezig, anders 0)
$select = "SELECT * FROM `airport-icao-nieuw` WHERE id LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR icao LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR iata LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR naam LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR land LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR letter LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' OR landafkorting LIKE '%".$_GET['trefwoord']."%' ORDER BY id ASC";
$query = mysql_query($select) or die("Er is iets fout gegaan!");
$resultaten = mysql_num_rows($query);

$aantal_benodigde_paginas = 0; // in hoeveel paginas moeten we de rotzooi opslitsen (instantiatie)
$totaal_aantal = $resultaten;
$aantal_benodigde_paginas = ceil($totaal_aantal / $aantal_per_pagina); // bereken het aantal benodigde pagina's, rond af naar boven (ceil)

// voer de query uit maar beperk nu tot het aantal registratie's

$paginastart = $huidige_pagina*$aantal_per_pagina;
$select .= " LIMIT ".$paginastart.",".$aantal_per_pagina;
$query = mysql_query($select) or die ("Er is iets fout gegaan!");
$resultaten = mysql_num_rows($query);
/* onderaan de pagina gaan we de nummers tonen */

$se = "selected";


if($_GET[trefwoord] == "")
{
echo "Niks ingevuld!";
}
elseif(strlen($_GET[trefwoord]) < 1)
{
echo "Minstens 2 tekens!";
}
elseif ($resultaten == "0")
{
echo "Geen resultaten";
}
else {

echo'<BR<BR><BR><P><a href="index.php?page=airport-icao"><< Terug naar zoeken</a><P>

<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" STYLE="font-size: 12px"><tr bgcolor="#ca0606"><td width="35"><b>ID</b></td>
    <td width="60"><b>ICAO</b></td>
    <td width="60"><b>IATA</b></td>
    <td width="320"><b>Naam airport</b></td>
    <td width="145"><b>Land</b></td>
    <td width="50"><b>Letter</b></td>
    <td width="50"><b>Afkorting land</b></td>
             <td width="50"><b>Informatie</b></td>
  </tr>
'
;

while ($zoekdata = mysql_fetch_array($query)) {
                
                
                        echo'  <tr>
  
  <tr>
    <td width="35">'
.$zoekdata['id'].'</td>
    <td width="60">'
.$zoekdata['icao'].'</td>
    <td width="60">'
.$zoekdata['iata'].'</td>
    <td width="320">'
.$zoekdata['naam'].'</td>
    <td width="145">'
.$zoekdata['land'].'</td>
    <td width="50">'
.$zoekdata['letter'].'</td>
    <td width="50">'
.$zoekdata['landafkorting'].'</td>
             <td width="50"><a href="index.php?page=icaodetail&id='
.$zoekdata['id'].'">Informatie</a>
  </tr>'
;
                }

                
                echo"<tr><td colspan='8' bgcolor='#ca0606'><b>Gevonden:</b><i> $totaal_aantal</i></td></tr></table>\n";

    echo '<div align="center">';
        for($r=0;$r<$aantal_benodigde_paginas;$r++) {
        $q = $r;
        if($huidige_pagina==$r) {
            echo ' '.$q.' ';
        }
else{
            echo '<a href="http://www.aeroports.nl/index.php?page=airport-icao&'.$p.'&trefwoord='.$_GET[trefwoord].'&pagina='.$r.'">'.$q.'</a>&nbsp;';
        }
    }

    echo '</div>';

}
}
else {
?>

<table>
<tr>
<td>
<form name="formulier" action="index.php?page=airport-icao" method="get" target="_self">
<input type="text" name="trefwoord">
<input type="hidden" name="p" value="zoek" />
<input type="hidden" name="page" value="airport-icao">
<input type="submit" name="submit" value="Zoeken"></form>
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<? }
?>

Er staat ook een kolom 'informatie' met daarin een link met de naam 'informatie'. Alleen als ik echter daarop klik krijg ik niets te zien (bijv. http://www.aeroports.nl/index.php?page=icaodetail&id=1).

Het volgende script staat op 'icaodetail.php':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
{

$id = $_GET['id'];
}

else
{
$id = 1;
}


    mysql_connect( "xxxx", "xxxx", "xxxx" );
    mysql_select_db( "xxxx" );
    
        error_reporting( E_ALL ^ E_NOTICE );

$query = mysql_query("SELECT * FROM airport-icao-nieuw WHERE id='". $id ."'");

$result = mysql_fetch_array("$query");

echo $result['naam'] ."<br />";
echo $result['land'] ."<br />";
?>


Als ik nou de 1 weghaal uit de link (dus uit deze link: http://www.aeroports.nl/index.php?page=icaodetail&id=1), dan krijg ik de volgende error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /storage/mijndomein/users/070676/public/sites/www.aeroports.nl/lib/content.functions.php(669) : eval()'d code on line 17

Weet iemand hoe ik het wel werkende kan krijgen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:29:39
 
GaMer B

GaMer B

04/12/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Verander:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM airport-icao-nieuw WHERE id='". $id ."'");

$result = mysql_fetch_array("$query");
?>


eens in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "SELECT * FROM airport-icao-nieuw WHERE id='". $id ."'";

$res = mysql_query($query) or die(mysql_error());

$result = mysql_fetch_array($res);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Kwastie

Kwastie

04/12/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Als de query is mislukt kun je mysql_fetch_array niet meer uitvoeren(zodat je weet waaorm er een or diein moet zitten)
en een Int(getal) hoeft trouwens niet tussen single-quotes

Tip probeer een lege 'id' af te vangen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if(!empty($_GET['id']))
{

//als hij niet leeg is
}
else
{
//dus wel leeg
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kwastie
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Aftrekken? airport-icao-nieuw = 0
 
Kwastie

Kwastie

04/12/2007 17:58:00
Quote Anchor link
dan zou de link toch ook niet werken? (waar id dus 1 is)
 
Frank -

Frank -

04/12/2007 18:05:00
Quote Anchor link
Begin je script eens met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// rest van je script
?>

En ga SQL leren. Zie ook de opmerking van SanThe.
 
Ruud

ruud

04/12/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Ik ben al een stukje verder gekomen.
Als ik nou het id weer weglaat uit de link (http://www.aeroports.nl/index.php?page=icaodetail), dan krijg ik wel wat te zien. Maar als ik nou er bijvoorbeeld &id=1 achter zet, krijg ik weer niets te zien (http://www.aeroports.nl/index.php?page=icaodetail&id=1). Volgens mij doe ik iets fout met de link maken, kan dat?
 
Kwastie

Kwastie

04/12/2007 18:20:00
Quote Anchor link
het kan zijn dat hij naar de text "1" zoekt ipv 1, probeer is de ' weg te halen
 
Unknown unknown

unknown unknown

04/12/2007 19:05:00
Quote Anchor link
makkelijk zat:
SELECT * FROM airport-icao-nieuw
kan niet omdat er minnetjes - in staan -
dus het word:
SELECT * FROM `airport-icao-nieuw`
 
Frank -

Frank -

04/12/2007 19:12:00
Quote Anchor link
reinder schreef op 04.12.2007 19:05:
makkelijk zat:
SELECT * FROM airport-icao-nieuw
kan niet omdat er minnetjes - in staan -
dus het word:
SELECT * FROM `airport-icao-nieuw`
Nee, dan verzin je een betere naam! Die vieze vuile gore backtics ga je vroeg of laat weer vergeten en dan zit je weer met bugs.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.