Data wordt niet geplaatst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick Donderwinkel

Rick Donderwinkel

09/01/2010 17:31:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vind het wel heel vaag waarom dit script niet werkt. Het is maar een regel en alle gegevens die gepost moeten worden kloppen.

De database is bij mij:
`id` int(11) NOT NULL,
`pagename` varchar(255) NOT NULL,
`title` varchar(255) NOT NULL,
`index` text NOT NULL,

Als ik gegevens in de database zet gebruik ik de volgende code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= mysql_query("INSERT INTO db_pages (pagename,title,index)
VALUES ('"
.$_POST['pagename']."',
             '"
.$_POST['title']."',
             '"
.$_POST['index']."')");
?>


Met de foutafhandeling is niets mis. Daar kijk ik alleen of de $sql juist is.

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:58:37
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/01/2010 17:32:00
Quote Anchor link
Wat gaat er nu precies fout, leg dat eens uit? Daarbij is je query hartstikke onveilig. Google maar eens op SQL injectie ;).
 
Rick Donderwinkel

Rick Donderwinkel

09/01/2010 17:38:00
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutmelding:

Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick Donderwinkel
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/01/2010 17:39:00
Quote Anchor link
Ah, I see. Je moet het veld 'id' in je database op 'auto_increment' zetten. Daardoor zullen de IDs uniek en automatisch oplopend zijn ;).
 
Rick Donderwinkel

Rick Donderwinkel

09/01/2010 17:43:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt, er ging iets fout met de database.


TOPIC gesloten?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/01/2010 17:44:00
Quote Anchor link
We sluiten topics niet - is op dit moment ook niet mogelijk -, zodat anderen er in de toekomst nog op kunnen reageren wanneer het men niet lukt ;).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.