Database datum in nederlands zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

19/11/2014 16:27:30
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een datepicker welke de datum netjes in het Nederlandse formaat: 18/11/2014

Nu heb ik in de database een date field maar die wilt graag: y-m-d lijkt het want anders slaat die hem niet op. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik op de site gewoon nederlandse datum weergeef en eventueel ook in de database, als ik maar de datum kan opslaan en in het nederlands kan weergeven.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:30:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2014 16:40:07
Quote Anchor link
Ikzelf doe het als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mysqli_query($link, "SET lc_time_names = 'NL_nl'"); // Voor MySQL
setlocale(LC_ALL, 'NL_nl'); // voor strftime() in PHP
?>


Maar dan moet MySQL wel locales ondersteunen. Bij mij op Windows doet 'ie er weinig mee.
Gewijzigd op 19/11/2014 16:40:22 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

19/11/2014 16:45:18
Quote Anchor link
In de database altijd DATE of DATETIME (met de tijd erbij) gebruiken
Verder laat je het door de database omzetten.
http://www.w3schools.com/sql/func_date_format.asp.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/11/2014 17:47:32
Quote Anchor link
Invoeren in database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO tablename (datefield) VALUES (STR_TO_DATE('19/11/2014', '%d/%m/%Y'))


Ophalen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datefield, '%d/%m/%Y') formatted FROM tablename
 
Furio Scripting

Furio Scripting

20/11/2014 14:19:28
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 19/11/2014 17:47:32:
Invoeren in database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO tablename (datefield) VALUES (STR_TO_DATE('19/11/2014', '%d/%m/%Y'))


Ophalen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datefield, '%d/%m/%Y') formatted FROM tablename


Ik krijg helaas call to undefined function als STR_TO_DATE() op deze manier gebruik in mijn query: "'.STR_TO_DATE($sStartDatum,'%d/%m/%Y').'"


Toevoeging op 20/11/2014 14:25:38:

Uiteindelijk toch werkend gekregen met de volgende code: STR_TO_DATE("'.$sStartDatum.'","%d/%m/%Y")

Hartelijk bedankt allemaal! Ik kan weer verder :)
 
Willem vp

Willem vp

20/11/2014 15:37:31
Quote Anchor link
> Ik heb een datepicker welke de datum netjes in het Nederlandse formaat: 18/11/2014

Een datum wordt in het Nederlands officieel nooit met slashes geschreven, maar altijd met koppeltekens (of eventueel punten).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.