database gegevens onder elkaar projecteren in tabel.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel sauer

marcel sauer

28/01/2015 22:31:46
Quote Anchor link
ik probeer mijn database gegevens te projecteren onder elkaar in 1 tabel
en van het volgende is in een 2e tabel enz. enz.

nu heb ik dit stukje code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql_result
= mysql_query ("SELECT id, user_name, function, country FROM users");
$record_count = 0; //Keeps count of the records echoed.
while ($row=mysql_fetch_row($sql_result))
{

    

if ($record_count % 3==0 && $record_count != 0)
{

echo '</tr><tr>';
}


echo '<td bgcolor="#00CCFF" width="250">';




for ($i=0; $i< count($row); $i++)
{


echo $row[$i];

}


echo '</td>';


$record_count++;
}

?>


nu weet ik dat ik bij :
for ($i=0; $i< count($row); $i++)
{

echo $row[$i];

moet gaan aan passen dat hij na elk stukje gegevens een nieuwe regel pakt. maar hoe doe ik dit?
de opgehaalde gegevens worden netjes allemaal in een eigen tabel gezet alleen achter elkaar en aan elkaar vast.
dus bijvoorbeeld :

iduser_namefunction

en ik wil ze graag zo :

id
username
function
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:06:38
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2015 22:37:37
 
Marcel sauer

marcel sauer

28/01/2015 22:42:36
Quote Anchor link
bedankt ik ga er even mee rommelen.

ik zie dat dit een php wiki van jouw is.
handig! die sla ik even op!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2015 23:34:52
Quote Anchor link
Aanvulling op de WIKI:

Voor kloppende HTML moet je het restant van een lege rij opvullen met een aantal lege td's (of 1 td met een colspan) indien het aantal opgehaalde resultaten geen veelvoud is van het aantal elementen dat je in een enkele rij wilt weergeven.

Als dat is waar de topicstarter naar op zoek is.

Of bedoelt de topicstarter zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
+-------------+-------------+-------------+
| id #1       | id #2       | id #3       |
+-------------+-------------+-------------+
| username #1 | username #2 | username #3 |
+-------------+-------------+-------------+
| function #1 | function #2 | function #3 |
+-------------+-------------+-------------+
| id #4       |
+-------------+
| username #4 |
+-------------+
| function #4 |
+-------------+


Voor als er 4 resultaten zijn?
 
Marcel sauer

marcel sauer

28/01/2015 23:59:39
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

zoals jouw voorbeeld bedoelde ik ja!
en SanThe bedankt!
het staat nu netjes onder elkaar!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2015 00:22:01
Quote Anchor link
Ik denk dat dit wat eenvoudiger wordt als je een deel van dit "probleem" verplaatst naar HTML/CSS.

Zo zou je id, username en function in wat <span>'s kunnen zetten, die je verder opmaakt met CSS.

Of, misschien nog simpeler, je zou gewoon linebreaks (<br />) achter deze waarden kunnen zetten?

Het is maar net hoe netjes je je HTML wilt opmaken / indelen eigenlijk.
Gewijzigd op 29/01/2015 00:22:46 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.