Database gegevens uit functie halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper v R

Jasper v R

05/12/2004 08:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//hier dan ff connectie met DB maken en DB selecteren

function vuurtoren($id)
{

     //Haal alle vuurtoren gegevens uit de database
    @$query = "SELECT * FROM vtdb WHERE id = " . $id . "";
     $result = mysql_query($query);
    //Sla de gegevens op in een array en geef alle gegevens weer
    while($data = mysql_fetch_array($result))
    {

        echo $data['id'] . " - ID<br />";
        echo $data['loc'] . " - Plaats<br />";
        echo $data['land'] . " - Land<br />";
    }
}

?>



Hoe kan ik deze variabelen nou gewoon variabel houden zodat ik ze in een ander bestand kan aanroepen.
Ik include bijvoorbeeld deze functie [functies.php] in weergeven.php en roep ik natuurlijk eerst de functie aan en dan wil ik bovenaan de pagina $data['id'] weergeven, dan gewoon eigen tekst of iets dergelijks en weer ergens anders op de pagina $data['land'].

Ik had geprobeerd met "return $data['id'];" maar dit werkt niet.

Bij voorbaad dank :)
Gewijzigd op 05/12/2004 09:17:00 door Jasper v R
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 15:49:32
 
Eris -

Eris -

05/12/2004 09:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//hier dan ff connectie met DB maken en DB selecteren

function vuurtoren($id)
{

    //Haal alle vuurtoren gegevens uit de database
    @$query = "SELECT * FROM vtdb WHERE id = " . $id . "";
    $result = mysql_query($query);
    //Sla de gegevens op in een array en geef alle gegevens weer
while($data = mysql_fetch_array($res))
 {

 $row[] = $data; }
return  $row;
}

?>
 
Jasper v R

Jasper v R

05/12/2004 10:23:00
Quote Anchor link
Helaas werkt dit niet voor mij als ik het volgende script gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
include("functies.php");
//Controleer of ID een geldige waarde bevat

if((isset($_GET['id'])) AND (is_numeric($_GET['id']))){
   $id = $_GET['id'];
   vuurtoren($id);
   echo $row['id'] . " - ID<br />";
   echo $row['loc'] . " - Plaats<br />";
   echo $row['land'] . " - Land<br />";
}
else{
    echo "Geen of ongeldig ID opgegeven";
}


?>


Zit hier ergens de fout in?
Gewijzigd op 05/12/2004 10:25:00 door Jasper v R
 
Mitch X

Mitch X

05/12/2004 10:37:00
Quote Anchor link
Het gaat om de return ...
 
Jasper v R

Jasper v R

05/12/2004 11:30:00
Quote Anchor link
Mitch:
Het gaat om de return ...


Wat bedoel je hiermee dan?
 
Jasper v R

Jasper v R

07/12/2004 19:19:00
Quote Anchor link
Okay ik heb het al gevonden.
Ik heb aan het begin van de functie het volgende toegevoegd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global $data;
?>


Het uiteindelijke script is nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function vuurtoren($id)
{

    global $data;

     //Haal alle vuurtoren gegevens uit de database
    @$query = "SELECT * FROM vtdb WHERE id = " . $id . "";
     $result = mysql_query($query);
     //Controleer of er gegevens zijn opgehaald
     $rows = mysql_num_rows($result);
     if($rows)
     {

        //Gegevens in array
        $data = mysql_fetch_array($result);
    }
else{
        echo "Geen bestaand ID opgegeven<br />";
    }
}

?>


Dit geef ik als volgt weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
vuurtoren($id);
echo $data['id'] . " - ID<br />";
echo $data['loc'] . " - Plaats<br />";
echo $data['land'] . " - Land<br />";
?>


Dit werkt nu prima :)
Gewijzigd op 07/12/2004 19:23:00 door Jasper v R
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.