Database om en om kleur <tr> tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zap

zap

02/11/2006 20:50:00
Quote Anchor link
hallo,
Hoe kan ik de gegevens die ik uit mijn SQL DB haal, bij de <tr> tag om en om een klaur geven als BGcolor?

Dit is mijn code nu:
[code[
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
  

                  $select
= "SELECT * FROM news WHERE hot = 0 ORDER by id DESC LIMIT 0,25";
                    $query = mysql_query($select);
                        $count = mysql_num_rows($query);
                    if($count != 0) {
                            while ($list = mysql_fetch_object($query)){
                            $tekst = $list->title;
                            $title = dec_str($tekst, 100);
                    echo'<tr bgcolor="red"><td width="65" align="left">'.$list->date.'</td><td width="50" align="center"><a href="index.php?p=article&category='.$list->console.'" class="link1"><img src="images/consoles/'.$list->console.'.gif"></a></td>
                    <td align="left"><a href="index.php?p=article&id='
.$list->id.'" class="link1">'.$title.'</a>  ('.$list->reacties.')</td></tr>
                    
                    '
;
                                }}

?>



Alvast bedankt :)
Groeten ZaP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:27:51
 
K i p

K i p

02/11/2006 21:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$x
= 1;
while (SQL)
{


    $x ^= 1;
    echo '<tr class="regel'.$x.'">lalala</tr>';
}

?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/11/2006 21:11:00
Quote Anchor link
ik ga voor deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$i
= 1;

while (SQL)
{

    $kleur = ($i % 2 == 0) ? ('green') : ('blue');
    
    echo '<tr bgcolor="'.$kleur.'">lalala</tr>';
    
    $i++
}

?>
 
K i p

K i p

02/11/2006 21:15:00
Quote Anchor link
meer code ;-)
 
Zap

zap

02/11/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Bedankt heb de laatste gekozen, was iets duidelijker voor mij :)
 
K i p

K i p

02/11/2006 21:30:00
Quote Anchor link
En toch is het beter om het stylen in een extern bestand te doen.


Edit:
Lekker puh!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/11/2006 21:33:00
Quote Anchor link
speciaal voor boris:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$i
= 1;

while (SQL)
{

    echo '<tr class="style'.($i % 2).'">lalala</tr>';
    
    $i++;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
K i p

K i p

02/11/2006 21:37:00
Quote Anchor link
Dat vind ik nou 'mooie' code. Maar wat heb je aan mijn mening xD Doe pas half jaar PHP :-P
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/11/2006 21:40:00
Quote Anchor link
ik iets langer, maand of 9

Edit:

9 maanden - 20 dagen ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.