Database openen wil niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

11/01/2004 20:35:00
Quote Anchor link
Ik ben met een weblog
bezig die ik heb gedownload, hierin moest ik volgens de bij behorende readme alleen de juiste gegevens invoeren met betrekking tot de mysql database. Dit heb ik gedaan nu krijg ik wanneer ik de site open elke keer de volgende melding;

Warning: Wrong parameter count for mysql_connect() in c:\apache\htdocs\weblog-0.9.1\index.php on line 88
An error has occured:

No db connection

dat betreft dus de volgende regel;

mysql_connect($mysql_host,$mysql_user,$mysql_pass,$mysql)

die gegevens worden geincluded van een andere file;

$mysql_host="localhost";
$mysql_user="root";
$mysql_pass="test";
$mysql_db="weblog";


wil kan me uitleggen wat hier fout gaat?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:25:35
 
Volhouden

Volhouden

11/01/2004 20:51:00
Quote Anchor link
mysql_connect ('$mysql_host','$mysql_user','$mysql_pass');
mysql_select_db ('$mysql_db');
 

11/01/2004 21:04:00
Quote Anchor link
hmm dan krijg ik de volgende melding;

Warning: Unknown MySQL Server Host '$mysql_host' (0) in c:\apache\htdocs\weblog-0.9.1\index.php on line 87

Warning: MySQL Connection Failed: Unknown MySQL Server Host '$mysql_host' (0) in c:\apache\htdocs\weblog-0.9.1\index.php on line 87
An error has occured:

Cannot count entries from tekst
 

11/01/2004 21:17:00
Quote Anchor link
ik ben er niet zo bedreven in maar het lijkt me dat je niet de naam hebt ingevuld van je database maar die van je tabel.

anders zou ik het niet weten
 
PHP erik

PHP erik

11/01/2004 22:07:00
Quote Anchor link
dus effe voor de duidelijkheid, zo moet het:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

$mysql_host
="localhost";
$mysql_user="root";
$mysql_pass="test";
$mysql_db="DATABASE";

mysql_connect('$mysql_host','$mysql_user','$mysql_pass');
mysql_select_db ('$mysql_db');  

?>
Gewijzigd op 11/01/2004 22:08:00 door PHP erik
 
B a s
Beheerder

B a s

11/01/2004 22:19:00
Quote Anchor link
Met je eigen gegevens Bas :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.