Database opstelling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Ik gebruik tinymce als editor voor in men CMS . Nu stuit ik op het volgende probleem: Html tags en dergelijk kan ik opslaan als varchar maar ben gelimiteerd op 250 karakters . Is hiervoor een andere oplossing mogelijk? Ik maak gebruik van type FULLTEXT voor varchar zodat later opzoeken van gegevens sneller gaat.
Iemand met hetzelfde probleem ?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 19:49:06
 
- -

- -

15/05/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Gebruik TEXT in plaats van VARCHAR.
 
Frank -

Frank -

15/05/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Gebruik het datatype TEXT en er is geen grote beperking meer. Zie de handleiding van jouw database voor de details.

FULLTEXT is geen datatype, maar een index, dat is heel wat anders dan een datatype.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:00:00
Quote Anchor link
@Jonathan
Dit gaat niet omdat TEXT enkel voor text is en niet voor html tags .
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:00:00
Quote Anchor link
@pgFrank
Ik gebruik VARCHAR met type FULLTEXT
 
M Ypma

M Ypma

15/05/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 15.05.2008 16:00:
@Jonathan
Dit gaat niet omdat TEXT enkel voor text is en niet voor html tags .

En van wie heb je dat geleerd of waar staat dat beschreven?
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2008 16:02:00
Quote Anchor link
Nee, beter kan je een aantal aparte tabellen aanmaken met daar in al je html tags. Wanneer je dan iets schrijf in de tiny mce kan je kijken welke inhoud naar welke velden (dus de tags) wijzen. Hier ga je op volgorde koppelingen naar maken.

Als je al deze koppelingen hebt hou je de kale tekst over en deze kan je in een text veld gooien...

Man, gooi lekker die html tags in een text veld :D
 
Frank -

Frank -

15/05/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 15.05.2008 16:00:
@Jonathan
Dit gaat niet omdat TEXT enkel voor text is en niet voor html tags .
En waar heb je deze wijsheid vandaan?

Graag even een linkje naar de handleiding waar dit staat.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 15.05.2008 16:01:
Bart schreef op 15.05.2008 16:00:
@Jonathan
Dit gaat niet omdat TEXT enkel voor text is en niet voor html tags .

En van wie heb je dat geleerd of waar staat dat beschreven?

Omdat ik dit uit ervaring geleerd heb. ik krijg geen html tags in men db met TEXT
 
Frank -

Frank -

15/05/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 15.05.2008 16:00:
@pgFrank
Ik gebruik VARCHAR met type FULLTEXT
Waarbij FULLTEXT een index is. Dat is namelijk geen datatype, zie de handleiding van het stuk ongeluk dat jij database noemt.

Edit:
Quote:
Omdat ik dit uit ervaring geleerd heb. ik krijg geen html tags in men db met TEXT
Dan ben je de eerste, dit is echt klinklare onzin. Waarschijnlijk maak jij wat fouten in je PHP-code en/of je SQL, maar dat heeft niks met een datatype te maken die vrijwel alles accepteert. Ook html-tags, dat is gewoon tekst voor de database, die kent helemaal geen html.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Dit is het script waar jij verklaard dat ik waarschijnlijk fouten zou gemaakt hebben. Nu werkt het wel als ik het datatype zet op VARCHAR maar word dan gelimiteerd op 250 karakters. En gebruik ik TEXT dan voert hij de query niet uit. Bij gevolg een fout in mijn script? Nou leg het dan maar even uit. Ik ben benieuwd. Mijn eigen ervaring zegt me dit maar ik kan idd ongelijk hebben en net zoals jij zegt een fout hebben in mijn script of database opstelling.

CREATE TABLE `gezinsbond_context` (
`ContID` int(11) NOT NULL auto_increment,
`categorie` text NOT NULL,
`teksten` text NOT NULL,
`bytesize` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`ContID`),
FULLTEXT KEY `teksten` (`teksten`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
require_once('../../Connections/conn_gezinsbond.php');

// Eerste validatie, controleren of de gegevens wel een post is en of de post gevuld is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['elm1']) && !empty($_POST['categorie']) && !empty($_POST['contid']))
        {

// Toegelaten html tags
$allowedTags ='<p><strong><em><u><h1><h2><h3><h4><h5><h6><img>';
$allowedTags.='<li><ol><ul><span><div><br><ins><del><a><td><tr><tt>';
$teksten    = strip_tags(stripslashes($_POST['elm1'],$allowdTags));

    
// Hoe groot is de tekstwaarde in bytes
$sbytes      = filesize('../../index.php') ;
    
// Alles ging goed dus voeren we het uit
$categorie   = "$_POST[categorie]";
$contid   = "$_POST[contid]";


mysql_select_db('elbadesign_eindwerk') or die('Error, cannot select mysql database');
$sql = "
        UPDATE
            gezinsbond_context
        SET
            ContID = '"
. $contid . "',
            categorie = '"
. $categorie . "',
            teksten = '"
. $teksten . "',
            bytesize = '"
. $sbytes . "'  
        WHERE
            ContID = "
. $contid;
    if (mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_affected_rows () == 1) {
            $msg = 'Tabel geupdate';
        }

        else {
            $msg = 'Niets geupdate  ';
        }
    }

    else {
        $msg = mysql_errno () . ': ' . mysql_error ();
        $msg .= '<br />';
        $msg .= htmlentities ($sql);
    }

    echo $msg , $contid, $categorie, $teksten, $sbytes;
    }

  else {
echo"Geen post gegevens meegekregen";
  }
    }

  
?>
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Je kan je tekst best in een VARCHAR zetten, je moet alleen niet langer typen dan 255 tekens icl html tags ;)

Wat is je ervaring hiermee dan? Waar gingen de fouten opspelen?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2008 16:20:00
Quote Anchor link
$teksten = strip_tags(.........

Je haalt zelf de tags er uit.
 
Frank -

Frank -

15/05/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Quote:
En gebruik ik TEXT dan voert hij de query niet uit.
Dat is dan een fout van PHP en niet van je database of datatype. Wanneer jij geen query naar de database stuurt, kan deze ook niks uitvoeren. Lijkt me logisch.

Dit kan dus onmogelijk een fout van het datatype zijn, zover komt jouw script blijkbaar niet eens. Wanneer de database een fout constateert, dan geeft hij een foutmelding. Daarmee kun je dan gaan debuggen.

Oh wacht, jij gebruikt de dataramp MySQL die nauwelijks foutmeldingen geeft maar gewoon jouw data naar de bliksem helpt. Tja, daar kies je dan zelf voor...

Tip: Configureer MySQL zo dat er een redelijke kans is dat deze een foutmelding geeft op fouten, dat maakt het programmeren een heel stuk eenvoudiger. Zoek eens op STRICT MODE.

Betere tip: Schiet MySQL af en ga een echte database gebruiken, vrijwel alles is beter dan MySQL, zeker de MyISAM-engine is een verzameling ellende.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dus bij de teksten die ik dan langer maak dan 250 karakters in VARCHAR datatype gaat hij het automatisch afkorten op 250 tekens. Ik zou dus een tekst met html tags langer dan 250 tekens telkens moeten afkorten en een soort loop derdoor heen moeten halen zodat ik telkens een nieuwe ConID genereer tot de tekst volledig doorlopen is. Dit is heel omslachtig maar ik vind geen oplossing daarmee dat ik even wou horen wat jullie ervaringen daarmee zijn.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/05/2008 16:25:00
Quote Anchor link
@pgFrank
Ik bemerk enorm veel frustratie van jou kant maar ik kan het niet helpen dat sommigen onder ons ook iets anders willen gebruiken dan enkel jou visie.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2008 16:28:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2008 16:29:00
Quote Anchor link
Gooi gewoon alles in een text veld.... waarom een hoop kleine stukjes in een VARCHAR???

edit: waarom trouwens die POST variabelen tussen ""???
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
- -

- -

15/05/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Oh My MotherFucking God, hier word ik echt pissig van. Als het je niet lukt met TEXT, ligt dat aan jou, en NIET aan de database.
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Rustig maar Jonathan... het is niet jou probleem...

Let even op je taalgebruik wil je?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

15/05/2008 16:46:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 15.05.2008 16:00:
@Jonathan
Dit gaat niet omdat TEXT enkel voor text is en niet voor html tags .


HAHAHAHA ik lach je echt uit man!

En ik geen Jona gelijk!!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.