database radio button checked

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bryan De Baar

Bryan De Baar

03/04/2019 01:31:40
Quote Anchor link
Als je in een database een value laad bijvoorbeeld van een kleur.
Er word een regel geladen en de kolom bevat de kleur blauw.

Hoe kan ik dan de radio button selecteren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="radio" value="blauw" name="color">
<input type="radio" value="rood" name="color">
<input type="radio" value="geel" name="color">
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:10:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2019 08:51:57
Quote Anchor link
Je wilt dus een bepaalde radiobox selecteren?
https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_form_radio
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/04/2019 09:17:30
Quote Anchor link
Zoiets ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= ( $row->kleur == 'blauw' ? 'checked' : '' );
?>

<input name="color" type="radio" <?php echo $checked; ?> value="<?php echo $row->kleur; ?>" /><?php echo $row->kleur; ?>
 
Jop B

Jop B

03/04/2019 09:40:47
Quote Anchor link
Of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="color" value="blauw" <? if($row['color'] == "blauw") print "selected";?> >
<input type="radio" name="color" value="geel" <? if($row['color'] == "geel") print "selected";?> >


*$row['gender'] veranderd naar $row[''color];
Gewijzigd op 04/04/2019 12:28:31 door Jop B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2019 10:05:42
Quote Anchor link
@Jop: Ik zou dan de volledige <?php tags gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/04/2019 16:28:54
Quote Anchor link
Als spul uit de database komt dan genereer je waarschijnlijk de formuliervelden ook dynamisch. De opties waaruit/die je kunt kiezen zijn ook vaak vastgelegd in de database. Daarom is het handig/verstandig om de formulier(veld)en dynamisch te genereren. Als je vervolgens een optie (kleur) toevoegt aan of verwijdert uit de database hoef je namelijk geen letter code in je formulier te veranderen - deze verandert automatisch mee.

Dus als je de kleur "groen" toevoegt dan pak je dus niet je aardappelstempel om die HTML toe te voegen maar repareer je dit dus fatsoenlijk door de kleuren in een loopje te zetten :).

Dit alles valt onder een algemener devies: voorkom zoveel mogelijk hard coding.
 
Jan R

Jan R

04/04/2019 08:48:08
Quote Anchor link
Jop B op 03/04/2019 09:40:47:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if($row['gender'] == "blauw") print "selected";?>


Dat is raar! Mijn "gender" is "male" maar niet blauw of rood.
Avatars?


Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2019 08:53:15
Quote Anchor link
Blauw is man, rood/roze is vrouw... :-P

Maar het klopt inderdaad niet :-)
Gewijzigd op 04/04/2019 08:53:38 door - Ariën -
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

04/04/2019 18:10:40
Quote Anchor link
Dat werkt op deze manier niet, de beperking van css is dat een radiobutton niet te kleuren is. Een checkbox is een betere optie. Link : https://www.w3schools.com/howto/howto_css_custom_checkbox.asp
Heb het idee dat je wat aan de volgorde van de te volgen stappen moet doen, ruwe data in een database stoppen met daaraan een gegeven kleurtje heeft weinig nut, de data uit een database trekken en er daarna via een css-class een kleurtje aan geven is meer zinvol.
Gewijzigd op 04/04/2019 18:12:13 door Yoop Overmaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.