Database relaties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marien xD

Marien xD

04/04/2006 18:08:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mijn database

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
category 1                 product info 1
category 2   typeproduct   product info 2
category 3                 product info 3


Dus dat het type product zichtbaar is onder elke category maar dat er dan weer juiste producten heb...

Het is een beetje lastig uitleggen :)

Ik heb heb een stapel categorien in een keuze lijst.
Hierna volgt het type product. dit kan een 1 op 1 relatie zijn maar ook een 1 op veel. Dus dat het producttype aan meerdere categorien is gekoppeld. Maar de info van de producten moeten wel correct getoond worden...

Snap je het nog :) Need help please
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marien xD
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:08:59
 
Marien xD

Marien xD

04/04/2006 18:45:00
Quote Anchor link
Niemand :'(
 
Marien xD

Marien xD

04/04/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Ok simpelere vraag :)

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik bij een product meerdere categorien op kan geven?

Dus een product aan (onbeperkt) meerdere categorien hangen?
 
Tim

Tim

04/04/2006 19:20:00
Quote Anchor link
Door gewoon in te voeren in de database met een komma ertussen: Banken,Stoelen

Daarna, als je het uitleest, maar voordat je het verwerkt: explode("," , $data['typeproduct']);

Misschien helpt dat?
 
Marien xD

Marien xD

04/04/2006 19:24:00
Quote Anchor link
Daar zat ik ook al mee ingedachten maar...
Hierdoor moet je het selecteren van de juiste records overlaten aan php... En dat is nou juist het punt :(
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

04/04/2006 19:32:00
Quote Anchor link
Je maakt een product met een id. In een andere tabel zet je de categorien (id, name) en in weer een andere tabel combineer je deze twee: productId, categoryId.

Dus:

Product
- id = 1
- name = herenfiets/mountanbike

Category
- id = 1
- name = fietsen
en
- id = 2
- name = mountan bikes

CategoryRelation
- ProductId = 1
- CategoryId = 1
en
- ProductId = 1
- CategoryId = 2
 
Marien xD

Marien xD

04/04/2006 19:37:00
Quote Anchor link
Laat ik dit nu net zelf hebben uitgedacht :)

Hartelijk dank :) voor het helpen in de goede richting. Ik werk dan alleen in 4 tabellen met alle mogelijk relaties! Een uitdaging dus ;)

edit: 4 tabellen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marien xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.