Database uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Naam Loos

Naam Loos

04/02/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
require_once 'database.php';

$sql = "
   SELECT
        Artiest, Nummer, img
   FROM
        muziekdata
   WHERE
nieuw = 'ja'
   AND
populair = 'ja'

"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

?>

<center>
<table border="0">
<tr>
<td><b>Nieuw:</td>
<td><b>Populair:</td>
<td><b>Willekeurig:</td>
</tr>
<tr>
<td><img src="<?php echo $row['img'].''; ?>" width="114" height="114"></td>
<td><img src="<?php echo $row['img'].''; ?>" width="114" height="114"></td>
<td><img src="<?php echo $row['img'].''; ?>" width="114" height="114"></td>
</tr>
<tr>
<td><?php echo $row['Artiest'].''; ?> - <?php echo $row['Nummer'].''; ?></td>
<td><?php echo $row['Artiest'].''; ?> - <?php echo $row['Nummer'].''; ?></td>
<td><?php echo $row['Artiest'].''; ?> - <?php echo $row['Nummer'].''; ?></td>
</tr>
</table>
    </center>
<?php
}
}

?>

In de eerste rij moet een nieuw liedje komen en 2e rij een populair liedje.

Hoe kan ik dat in het bovenste script verwerken?
Tevens moet de laatste rij random uit de database worden gehaald.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:22:17
 
Justin S

Justin S

04/02/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Waarom geef je bij de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo's drie keer dezelfde regel? 1 regel is voldoende als je de <td> ook in de echo betrekt maakt hij zelf nieuwe rijen aan.
 
Naam Loos

Naam Loos

04/02/2009 14:56:00
Quote Anchor link
Waarom, nou het is de bedoeling dat in alle 3 regels iets anders moet komen te staan maar niet weet hoe ik dat moet aanpakken. En dat is ook mijn vraag.

In de eerste moet artiest, nummer en img komen te staan
where populair = 'ja'
De 2e where nieuw = 'ja'
De 3e word random

Wie kan dit oplossen?
 
Remco

remco

04/02/2009 15:04:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je dit met 3 query's gaan oplossen. 1 om het populaire liedje op te halen, 1 voor de nieuwe en 1 voor de random. Vervolgens sla je per query 1 resultaat op in een array of variabele. Als laatst laat je het zien in de tabel door de variabele of array uit te lezen. Volgens mij is dit de enige mogelijkheid omdat je 3 keer andere criteria hebt voor het zoeken van een idee.
 
Eddy E

Eddy E

04/02/2009 15:42:00
Quote Anchor link
Of je geeft een GROUP BY nieuw, populair.

Let op dat een nieuw liedje ook populair kan zijn... die zal dan toch maar 1x getoond worden (onder nieuw).

Het wordt dan zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
   SELECT
        Artiest, Nummer, img
   FROM
        muziekdata
   GROUP BY nieuw, populair, rest


Je krijgt dan (1 willekeurige, want het is MYSQL) van nieuw, eentje van populair en nog eentje op je extra kolom, die er wel moet zijn.

Je database-opzet is echt niet geheel logisch, want met 'ja' werken kan veel effectiever met een BOOL op TRUE of FALSE
 
Naam Loos

Naam Loos

04/02/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Ik heb het op remco's manier gedaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<td><?php include 'incl/nieuw.php'; ?></td>
<td><?php include 'incl/populair.php'; ?></td>
<td><?php include 'incl/random.php'; ?></td>

Dat heb ik nu maar ik zet met random en het plaatje als je f5't dan krijg je steeds een ander plaatje bij een ander liedje + artiest. Nu moet ik het gelijk krijgen.

Daar heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
require_once 'database.php';

$sql = "
    SELECT
        Artiest, Nummer, img
    FROM
        muziekdata
    WHERE
    populair = 'ja'
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['Artiest'].' - ';
    echo $row['Nummer'].'<br />';
    }
}

?>


Nu moet ik hiervoor een oplossing hebben.
Kan het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$img = $row['img'].'

Of moet/kan het anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 12:17:00
Quote Anchor link
Iemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2009 12:34:00
Quote Anchor link
echo '<img src="' . $row['img'] . '" alt="">';
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 12:49:00
Quote Anchor link
Dat kon ik ook wel bedenken maar ik heb gewoon een stuk of wat pagina's aangemaakt en deze steeds geinclude. (zie berichten) nu zoek ik een manier om het plaatje samen met de tekst random te laten zien.
 
Rolf

Rolf

06/02/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of je dit zoekt, maar ik dacht misschien kan ik je toch beetje helpen. Ik gebruik dit scriptje voor een random background:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$achtergrondnummer
= rand(1,3);  
IF ($achtergrondnummer == 1) {  
$achtergrond = "#0057A1";  
}
  
ELSEIF ($achtergrondnummer == 2) {  
$achtergrond = "#333333";  
}
  
ELSE {  
$achtergrond = "#3300CC";  
}

?>


Nu werk ik hier met kleuren, maar met plaatjes kan natuurlijk ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$plaatjesnummer
= rand(1,3);  
IF ($plaatjesnummer  == 1) {  
$plaatjes = "images/img1.jpg";  
}
  
ELSEIF ($plaatjesnummer  == 2) {  
$plaatjes = "images/img2.jpg";  
}
  
ELSE {  
$plaatjes = "images/img3.jpg";  
}

?>


En die kan je doormidel van een echo random aangeleverd krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<img src=\"" . $plaatjes . "\" />";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf
 
Justin S

Justin S

06/02/2009 11:44:00
Quote Anchor link
De TS wil juist dat het niet random is ;-)..
 
Rolf

Rolf

06/02/2009 11:49:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 05.02.2009 12:49:
Dat kon ik ook wel bedenken maar ik heb gewoon een stuk of wat pagina's aangemaakt en deze steeds geinclude. (zie berichten) nu zoek ik een manier om het plaatje samen met de tekst random te laten zien.
 
Remco

remco

06/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat hij het wel iets anders heeft bedoelt. Hij heeft in die 3 pagina's de gegevens opgehaald en wil dat de gegevens tegelijkertijd met de afbeelding die erbij hoort wordt getoond. Volgens mij moet hij daartoe in elk van de 3 pagina's 3 variabelen aanmaken (of 2 als je titel en artiest toch achterelkaar plakt.) Je maakt een variabele
Dus voor het nieuwste liedje kun je doen:
$nieuwimg = $row['img']
$nieuwinfo = $row['Artiest'].' - '.$row['Nummer'].'<br />';

Als je dit in alle pagina's doe en dan op de pagina waar het moet worden getoond het volgende doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//stuk pagina
include 'incl/nieuw.php';
include 'incl/populair.php';
include 'incl/random.php';
echo '<table><tr><td>'.$nieuwimg.'</td><td>'.$populairimg.'</td><td>'.$randomimg.'</td></tr><tr><td>'.$nieuwinfo.'</td><td>'.$populairinfo.'</td><td>'.$randominfo.'</td></tr></table>';
// rest van script
?>

Denk dat dit de bedoeling van de TS is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.