Database updaten (Rand?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Beckers

Niels Beckers

29/10/2006 23:55:00
Quote Anchor link
Ik wil mijn prijzen updaten in de database.
Afbeelding

Nu zou er een waarde tussen 100.000 en 200.000 moeten inkomen.
Is dit mogelijk met phpmyadmin?

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:05:35
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/10/2006 00:07:00
Quote Anchor link
INSERT INTO tabel(prijs) VALUES RAND(100000, 200000)

zoiets denk ik
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/10/2006 00:16:00
Quote Anchor link
De RAND() functie van mysql geeft een waarde tussen 0 en 1 terug.

Om dus met mysql een random integer R waarvoor geldt i <= R <= j te verkrijgen, zul je de volgende code moeten gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
FLOOR(i + (RAND() * (i-j)))


Om velden in een tabel te updaten naar waarden tussen 100.000 een 200.000 doe je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
UPDATE tabel
SET
    veld1 = FLOOR(100000 + (RAND() * 100000))),
    veld2 = FLOOR(100000 + (RAND() * 100000))),
    etc.


Nu weet ik alleen niet zeker hoe die RAND() aan zijn waarde komt. Als dat afhankelijk is van een bepaald tijdsinterval, zou het kunnen zijn dat er telkens dezelfde waarde uitrolt en dus alle velden dezelfde waarde krijgen. Maar dat zou je even moeten proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/10/2006 00:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "INSERT INTO tabel(prijs) VALUES ".rand(100000, 200000);
?>
 
Niels Beckers

Niels Beckers

30/10/2006 00:32:00
Quote Anchor link
Ok Blanche bedanlkt het werkt;)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

30/10/2006 08:56:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.10.2006 00:26:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "INSERT INTO tabel(prijs) VALUES ".rand(100000, 200000);
?>


Dat werkt natuurlijk niet in PHPmyadmin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.