database updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 19:32:00
Quote Anchor link
als ik update gebruik zoals ik hier doe:

$SQL2 = "UPDATE players SET attack1perc = ('55')";
mysql_query($SQL2) or die("could not register");


veranderd ie alle players attack1perc in 55, terwijl het alleen bij de desbetreffende speler moet....hoe zorg ik daar voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:31:29
 

12/01/2010 19:33:00
Quote Anchor link
$SQL2 = "UPDATE players SET attack1perc = ('55') WHERE player = '' ";
?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

12/01/2010 19:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$SQL2
= "UPDATE players SET attack1perc = ('55')";
mysql_query($SQL2) or die("could not register");
?>

Dit hierboven geeft alleen aan wat veranderd moet worden, maar niet voor wie allemaal!

Lees een SQL beginnershandleiding
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 19:38:00
Quote Anchor link
als ik dat zo doe werkt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include_once 'connect.php';
session_start();


if (isset($_SESSION['player']))
{

  $player=$_SESSION['player'];
}

else
{
  exit;
}


$playerinfo="SELECT * from players where name='$player'";
$playerinfo2=mysql_query($playerinfo) or die("could not get player stats!");
$playerinfo3=mysql_fetch_array($playerinfo2);

$attack=$_POST['attack'];

if($_POST['attack'] == '1')
{


$SQL2 = "UPDATE players SET perc = perc+'0.20' WHERE ID=$player";
mysql_query($SQL2) or die("could not register");

}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thuron thuron
 
- Mark -

- Mark -

12/01/2010 19:40:00
Quote Anchor link
Bij de select gebruik je name en bij je update ID 1 van de twee zal wel fout zijn gok ik.
 
Milo

Milo

12/01/2010 19:46:00
Quote Anchor link
En als je nu een fatsoenlijke foutafhandeling gebruikt? misschien dat het dan wel werkt?
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 19:49:00
Quote Anchor link
ah!, stom foutje van me, dank je!
 
Milo

Milo

12/01/2010 20:25:00
Quote Anchor link
Maar heb je nu al fatsoenlijke foutafhandeling, dit is namelijk heel belangrijk...
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 21:33:00
Quote Anchor link
als een getal, in dit geval geld, in de database word geupdate, is het mogelijk om op dezelfde pagina waar het geld word weergegeven, het nieuwe getal uit de database al te hebben, ipv het getal vóór het laden van de pagina en de handelingen die daarin met het geld worden gedaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2010 21:38:00
Quote Anchor link
Ja, kwestie van eerst updaten en dan pas selecteren.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

12/01/2010 21:39:00
Quote Anchor link
wat doen die haakjes om 55??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "UPDATE table SET veld = '55' WHERE id =3";
if(mysql_query($sql)){

    echo 'het veld is bijgewerkt'
}
else {

   echo 'er ging iets mis en wel het volgende: '.mysql_error();
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 21:43:00
Quote Anchor link
maakt dat veel uit??? ik merk geen verschil met of zonder, kweenie of mn site of de database er gek van word?...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

12/01/2010 21:48:00
Quote Anchor link
Met die haakjes is geen standaard SQL, ik zou het me niet aanwennen. Haakjes gebruik je bij INSERT INTO tabel(veld1, veld2) VALUES(1,2)
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 21:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.01.2010 21:38:
Ja, kwestie van eerst updaten en dan pas selecteren.


is de enige manier daarvoor om een tussenpagina te maken, of is er nog een makkelijkere manier?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

12/01/2010 21:56:00
Quote Anchor link
nee

precies zoals Santhe zegt. Je begint je pagina met

UPDATE geld SET geld = geld +3,5

en daarna

SELECT * FROM geld

dat geeft het nieuwe geld
 
Thuron thuron

thuron thuron

12/01/2010 21:57:00
Quote Anchor link
iemand??...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thuron thuron
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

12/01/2010 21:59:00
Quote Anchor link
Dat hoort bij een query . Misschien is het handig dat je eerst de basisbeginselen even doorneemt??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.