database updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

16/03/2011 13:38:38
Quote Anchor link
hallo
Ik heb een mysql database, genaamd 'scorebord'.
de gegevens die in die tabel staan heb wil ik updaten.
ik heb daarvoor de volgende query ($query1):
update scorebord set gespeeld = '4', score = '20' where id = '2'.
hoe kan ik deze query uitvoeren?
ik had dit gevonden: mysql_query($query1);
dit werkt echter niet, kan iemand me hiermee helpen?
groet
viktor
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:48:06
 
Dashti webdeveloper

Dashti webdeveloper

16/03/2011 13:43:49
Quote Anchor link
Hi Viktor

Lees even dit artikel, http://www.phptuts.nl/view/41/3/

Succes
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

16/03/2011 14:07:18
Quote Anchor link
Dit heb ik nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
<?php
//de variabelen maken uit de session van robbert2.php
session_start();
$voornaam1 = $_SESSION['persoon1'];
$voornaam2 = $_SESSION['persoon2'];
$voornaam3 = $_SESSION['persoon3'];
$voornaam4 = $_SESSION['persoon4'];

// locatie van de MYSQL server
$host = "***";
// gebruikersnaam van de MYSQL server
$gebruikersnaam = "***";
// wachtwoord van de MYSQL server
$wachtwoord = "***";
// naam van de database die wordt aangeroepen
$database = "tafelvoetbalstand";

// de query om de gegevens te krijgen
$query1 = "select * from scorebord where voornaam = ('".$voornaam1."')";
$query2 = "select * from scorebord where voornaam = ('".$voornaam2."')";
$query3 = "select * from scorebord where voornaam = ('".$voornaam3."')";
$query4 = "select * from scorebord where voornaam = ('".$voornaam4."')";


echo $query1 . "<br>";
echo $query2 . "<br>";
echo $query3 . "<br>";
echo $query4 . "<br>";
// verbinding maken
// de serververbinding:

$verbinding = mysql_connect($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord) or die (mysql_error());
// selecteren van de bepaalde database
mysql_select_db($database) or die (mysql_error());
// uitvoeren van de querye
$resultaat1 = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
$resultaat2 = mysql_query($query2) or die (mysql_error());
$resultaat3 = mysql_query($query3) or die (mysql_error());
$resultaat4 = mysql_query($query4) or die (mysql_error());
if ($resultaat1)
{

while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat1))
{

    $scorespeler1 = $rij['score'];
    $gespeeldspeler1 = $rij['gespeeld'];
    
    echo $scorespeler1 . "<br>";
    echo $gespeeldspeler1 . "<br>";
    mysql_free_result($resultaat1);
}

}


if ($resultaat2)
{

while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat2))
{

    $scorespeler2 = $rij['score'];
    $gespeeldspeler2 = $rij['gespeeld'];
    
    echo $scorespeler2 . "<br>";
    echo $gespeeldspeler2 . "<br>";
    mysql_free_result($resultaat2);
}

}

if ($resultaat3)
{

while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat3))
{

    $scorespeler3 = $rij['score'];
    $gespeeldspeler3 = $rij['gespeeld'];
    
    echo $scorespeler3 . "<br>";
    echo $gespeeldspeler3 . "<br>";
    mysql_free_result($resultaat3);
}

}

if ($resultaat4)
{

while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat4))
{

    $scorespeler4 = $rij['score'];
    $gespeeldspeler4 = $rij['gespeeld'];
    
    echo $scorespeler4 . "<br>";
    echo $gespeeldspeler4 . "<br>";
    mysql_free_result($resultaat4);
}

}



if ($_SESSION['doelpuntteam1'] > $_SESSION['doelpuntteam2'])
{

$scorespeler1 = $scorespeler1 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10 + 50);
$scorespeler2 = $scorespeler2 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10 + 50);
$scorespeler3 = $scorespeler3 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10);
$scorespeler4 = $scorespeler4 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10);
}


elseif ($_SESSION['doelpuntteam2'] > $_SESSION['doelpuntteam1'])
{

$scorespeler1 = $scorespeler1 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10);
$scorespeler2 = $scorespeler2 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10);
$scorespeler3 = $scorespeler3 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10 + 50);
$scorespeler4 = $scorespeler4 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10 + 50);
}

elseif ($_SESSION['doelpuntteam1'] == $_SESSION['doelpuntteam2'])
{

$scorespeler1 = $scorespeler1 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10);
$scorespeler2 = $scorespeler2 + ($_SESSION['doelpuntteam1'] * 10);
$scorespeler3 = $scorespeler3 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10);
$scorespeler4 = $scorespeler4 + ($_SESSION['doelpuntteam2'] * 10);
}


$gespeeldspeler1++;
echo $gespeeldspeler1. "<br>";
$gespeeldspeler2++;
echo $gespeeldspeler2. "<br>";
$gespeeldspeler3++;
echo $gespeeldspeler3. "<br>";
$gespeeldspeler4++;
echo $gespeeldspeler4. "<br>";

echo "speler 1: " . $scorespeler1 . "<br>";
echo "speler 2: " . $scorespeler2 . "<br>";
echo "speler 3: " . $scorespeler3 . "<br>";
echo "speler 4: " . $scorespeler4 . "<br>";


$ratiospeler1 = $scorespeler1 / $gespeeldspeler1;
$ratiospeler2 = $scorespeler2 / $gespeeldspeler2;
$ratiospeler3 = $scorespeler3 / $gespeeldspeler3;
$ratiospeler4 = $scorespeler4 / $gespeeldspeler4;

$query5 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler1."'), score = ('".$scorespeler1."'), ratio = ('".$ratiospeler1."') where voornaam = ('".$voornaam1."')";
$query6 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler2."'), score = ('".$scorespeler2."'), ratio = ('".$ratiospeler2."') where voornaam = ('".$voornaam2."')";
$query7 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler3."'), score = ('".$scorespeler3."'), ratio = ('".$ratiospeler3."') where voornaam = ('".$voornaam3."')";
$query8 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler4."'), score = ('".$scorespeler4."'), ratio = ('".$ratiospeler4."') where voornaam = ('".$voornaam4."')";


mysql_query($query5);
mysql_query($query6);
mysql_query($query7);
mysql_query($query8);

echo "klik <a href= 'robbert1.php'>hier</a> om terug naar het hoofdscherm te gaan.";
mysql_close($verbinding);
?>



Ik heb getest of ik de variabelen een waarde krijgen: dat krijgen ze. Dus met de verbinding is niks mis. Iemand suggesties?


btw bedankt voor de site:) maar ik ben echt een beginnenling met php en die trigger enzo snap ik allemaal vrij weinig van..
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 14:22:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

// eerst zorgen dat je id's mee geeft in je url:
// www.domain.nl/updatescore.php?id=1&gespeeld=1&score=20
// de getallen kunnen ook variable zijn.
// www.domain.nl/updatescore.php?id=".$id."&gespeeld=".$gespeeld."&score=".$score."



$gameid       = 1; //verander dit getal
$gamescore    = 20; //verander dit getal


echo "<a href=updatescore.php?id=".$gameid."&gespeeld=".$gamegespeeld."&score=".$gamescore.">Update</a>";

if(isset($_GET['id'])) {
 $id       = $_GET['id'];
 $score    = $_GET['score'];

 //connect met mysql en deze query uitvoeren:$sql = mysql_query("update scorebord set gespeeld=gespeeld+1,score='".$score."' where id='".$id."'");

 echo "<p>ID:".$id." Score:".$score." </p>";
}

?>


Heel erg basic maar ut werkt :)
het is maar een simpel voorbeeldje :)
Gewijzigd op 16/03/2011 14:31:27 door Robert dat ben ik
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 14:27:37
Quote Anchor link
Wat ik opmerk, is dat session variabelen wel worden gebruikt, maar nergens een waarde worden gegeven
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

16/03/2011 14:28:11
Quote Anchor link
Ja het probleem is dus zegmaar dat hij de database niet update. Moet ik daar nog een code voor uitvoeren dat hij de wijzingen ook daadwerkelijk opslaat? want de laatste paar regels (mysql_query($query5)), en dus ook query 6, 7 en 8, doet hij niet. Daar loop ik op vast..

Toevoeging op 16/03/2011 14:28:48:

Kris Peeters op 16/03/2011 14:27:37:
Wat ik opmerk, is dat session variabelen wel worden gebruikt, maar nergens een waarde worden gegeven


Die krijgen in een ander scherm een waarde;)
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 14:35:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query5
= "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler1."'), score = ('".$scorespeler1."'), ratio = ('".$ratiospeler1."') where voornaam = ('".$voornaam1."')";
$query6 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler2."'), score = ('".$scorespeler2."'), ratio = ('".$ratiospeler2."') where voornaam = ('".$voornaam2."')";
$query7 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler3."'), score = ('".$scorespeler3."'), ratio = ('".$ratiospeler3."') where voornaam = ('".$voornaam3."')";
$query8 = "update scorebord set gespeeld = ('".$gespeeldspeler4."'), score = ('".$scorespeler4."'), ratio = ('".$ratiospeler4."') where voornaam = ('".$voornaam4."')";


mysql_query($query5);
mysql_query($query6);
mysql_query($query7);
mysql_query($query8);
?>


WORD

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query5
= "update scorebord set gespeeld = '".$gespeeldspeler1."', score = '".$scorespeler1."', ratio = '".$ratiospeler1."' where voornaam = '".$voornaam1."'";
$query6 = "update scorebord set gespeeld = '".$gespeeldspeler2."', score = '".$scorespeler2."', ratio = '".$ratiospeler2."' where voornaam = '".$voornaam2."'";
$query7 = "update scorebord set gespeeld = '".$gespeeldspeler3."', score = '".$scorespeler3."', ratio = '".$ratiospeler3."' where voornaam = '".$voornaam3."'";
$query8 = "update scorebord set gespeeld = '".$gespeeldspeler4."', score = '".$scorespeler4."', ratio = '".$ratiospeler4."' where voornaam = '".$voornaam4."'";


mysql_query($query5);
mysql_query($query6);
mysql_query($query7);
mysql_query($query8);
?>


( en ) ?
Gewijzigd op 16/03/2011 14:36:26 door Robert dat ben ik
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 14:45:19
Quote Anchor link
Ja, had ik ook gezien. Die ronde haakjes staan daar inderdaad niets te doen. Sowieso haal je die best weg.

Maar volgens mij geeft dat geen fouten.
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

16/03/2011 14:45:57
Quote Anchor link
Yeah hij doet het:D
Thank you very much!

Toevoeging op 16/03/2011 14:46:26:

Viktor Jonckheere op 16/03/2011 14:45:57:
Yeah hij doet het:D
Thank you very much!


heb ook nog een paar spellingsfouten ontdenk(A)
*domdom*
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 14:55:50
Quote Anchor link
yw :)
 
Viktor Jonckheere

Viktor Jonckheere

16/03/2011 14:58:13
Quote Anchor link
Haha fail trouwens bij het antwoorden van mij:) mezelf quoten bij een edit...
 
Jasper x

Jasper x

20/03/2011 19:53:34
Quote Anchor link
Om een query overzichtelijker te maken kan ik je aanraden om hoofdletters en enters te gebruiken in een query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query5
= "UPDATE scorebord
SET gespeeld = '{$gespeeldspeler1}', score = '{$scorespeler1}', ratio = '{$ratiospeler1}'
WHERE voornaam = '{$voornaam1.}"
;

Ook kan je in plaats van '".$var."' het volgende gebruiken '{$var}'.
Gewijzigd op 20/03/2011 19:54:45 door Jasper x
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2011 20:17:30
Quote Anchor link
Nog overzichtelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$query
= "
UPDATE
    scorebord
SET
    gespeeld = '"
.$gespeeld."',
    score = "
.$score.",
    id = "
.$id."
WHERE
    voornaam = '"
.$voornaam."'
"
;
?>

En getallen (zoals id en score) moet je niet tussen quotes zetten, het zijn immers intergers geen strings.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.