Database values in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

27/03/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik weet niet of dit topic in het phphulp forum mag, maar ik dacht zo dat dit wel met PHP opgelost zou moeten worden. Ik hoop dat jullie een antwoord hebben voor mij.

ik ben op zoek naar een manier om de gegevens uit een tabel uit mijn MySQL database, op te slaan in een javascript var.

Laten we zeggen dat ik een kolom heb met de naam "soort", met daarin de values:
Pizza
Brood
Konijn
Teletubby


Dan wil ik dat in mijn javascript dit komt te staan:

var cities = ["Pizza", "Brood", "Konijn, "Teletubby"];


Is dit mogelijk?
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:29:37
 
Thumb nail

Thumb nail

27/03/2009 13:48:00
Quote Anchor link
je zou het kunnen doen met een while loop...
dus zoiets :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM TABEL");
    echo "var cities = [";
    while($troep = mysql_fetch_array($sql)) {
        echo '"'.$troep['variable'].'"';
    }

    echo "];";
?>

hopelijk heet je variable variable maarja xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.