database van 600mb laden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Altin

Altin

23/02/2007 12:14:00
Quote Anchor link
Yo mensen,
Ik heb net een database van 600mb.
Nu zou ik deze willen laden in phpmyadmin, maar het is wat groot.
Je kan maar tot 2mb uploaden.
Hoe doe ik het via een php bestand, zodat database.sql als querry ofzoiets wordt uitgevoerd ?
Ik kan niet kopieren en plakken want het is te groot.

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:00:59
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 12:25:00
Quote Anchor link
Een sql bestand is gewoon een tekstbestand dat je in phpMyAdmin kunt laten uitvoeren. Als dat niet lukt moet je inderdaad met PHP aan de gang, maar dan hangt het er nogal vanaf hoe je sql bestand eruit ziet.

Staan er heel veel INSERT query's achter elkaar in?
 
Thomas

Thomas

23/02/2007 12:26:00
Quote Anchor link
Hoe kom je zowieso aan een database van 600 MB :O

sorry, ik heb geen oplossing voor je
 
Altin

Altin

23/02/2007 12:27:00
Quote Anchor link
JA, eerst wordt er een tabel gemaakt, en dan wordt de data ge insert.
 
GaMer B

GaMer B

23/02/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Thomas schreef op 23.02.2007 12:26:
Hoe kom je zowieso aan een database van 600 MB :O

sorry, ik heb geen oplossing voor je

Dat vraag ik me ook even af. Als dit een backup is, dan snap ik het wel :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 12:33:00
Quote Anchor link
Die tabelmaak query kun je gemakkelijk zelf uitvoeren, maar al die INSERT query's, dat is lastig. Als elke INSERT query op 1 regel staat, zou je ze in kunnen lezen met file. Die functie zet ze keurig in een array voor je. Daarna met een for loop elke INSERT query uitvoeren.
Edit:
zoiets dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $queries
= file ('test.sql');
    foreach ($queries as $sql) {
        if (!mysql_query ($sql)) {
            trigger_error (mysql_errno () . ': ' . mysql_error ());
        }
    }

?>

En als je sql bestand te groot is, knip je hem gewoon in een aantal kleinere ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Altin

Altin

23/02/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Dat werkt niet, maar het is niet erg, heb het niet meer nodig ...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 20:38:00
Quote Anchor link
Misschien leuk als je nog even vertelt hoe het opgelost is uiteindelijk?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/02/2007 20:40:00
Quote Anchor link
@jan
in een aantal kleinere..
is een aantal bij jou 300 :P
k zou dat niet op me computer trug willen vinden en zeker niet allemaal up willen loaden :P
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

23/02/2007 20:40:00
Quote Anchor link
Zulke databases moet je niet via PHP doen maar gewoon uploaden naar de server en rechtstreeks via de MySQL console inlezen.
 
Michael -

Michael -

23/02/2007 20:43:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 23.02.2007 20:40:
Zulke databases moet je niet via PHP doen maar gewoon uploaden naar de server en rechtstreeks via de MySQL console inlezen.

Dat kan niet als jij een hosting hebt gehuurt. Alleen als de server van jezelf is.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/02/2007 21:23:00
Quote Anchor link
Je host even een mailtje sturen evt betaald?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

23/02/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Als je het hebt over een database van 600mb dan ga ik er vanuit dat je een dusdanige webhosting/dedicated server hebt dat dat geen probleem moet zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.