Database vergelijken met RSS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 18:26:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een systeem die fileinformatie tweet. Nu word eerst gekeken of de file in de database staat. Zo ja, niks doen. Zo nee, tweeten.
Voorbeeld:
DB:
A27 .........
A5 ..........
A9 ............

RSS
A27.........
A5...........
A9.........
A7........

Nu word A7 dus getweet en toegevoegd aan de DB. Dit lukt allemaal. Maar wat ik nu wil is stel A27, A5 en A9 staan in de DB en in de rss alleen A27 en A5 dat A9 dan word verwijder. Is dit mogelijk?

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:00:33
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/06/2012 19:58:15
Quote Anchor link
DELETE FROM table WHERE aw_id NOT IN ('A27', 'A5')
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 20:04:26
Quote Anchor link
@ger, ja maar die A27 en A5 zijn variable. Het kan ook A6 en A9 zijn bijvoorbeeld.
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2012 20:09:42
Quote Anchor link
Dan genereer je die IN (..., ..., ...) met PHP door een array met alle waardes te hebben en dan met implode daar een komma tussen te plaatsen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/06/2012 20:11:57
Quote Anchor link
Niet alleen de komma, vergeet de '' niet ;-)
 
Wouter J

Wouter J

24/06/2012 20:30:09
Quote Anchor link
Dan wordt het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
implode(',', array_map(function($value) {
    return "'".$value."'";
},
$values));
?>

Of als je PHP5.2.x of lager hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
implode',', array_map(create_function('$value', 'return "\'".$value."\'";'), $values));
?>
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

27/06/2012 17:05:54
Quote Anchor link
Sorry ben even een paar dagen niet meer mee bezig geweest.
Maar het probleem is niet het verwijderen, maar het zien welke file's verwijderd moeten worden.

Want ik heb dus in de database maar file's staan dan in de rss, en dan moeten alle file's die niet meer in de rss staan uit de database.

Iemand enig idee??
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 17:12:33
Quote Anchor link
Het beste idee: leer PHP!
Daarnaast, match gewoon de RSS met wat er in de DB staat en flikker wat niet in de RSS (meer) staat er gewoon uit, hoe moeilijk is het?
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 17:13:37
Quote Anchor link
Dat is precies wat de query van Ger doet en met de code voorbeeldjes die ik gaf kun je de waardes in de Query variabel maken.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

27/06/2012 18:53:29
Quote Anchor link
Heey Allemaal,

Bedankt voor de info, ik had de post van Ger inderdaad verkeerd gelezen. Mijn excuses volgens mij heb ik het nu werkende

Toevoeging op 28/06/2012 18:31:03:

@wouter, ik ben er net nog even mee bezig geweest. Maar ik krijg die functie van jou niet aan de praat. Ik krijg namelijk met implode er wel een , naast.. maar geen '' om heen...

Ik heb hetvolgende:

implode(',', array_map(function($wegarray) {
return "'".$wegarray."'";
}, $wegarray));

Hierin is $wegarray waarin ik alle wegnummers heb gezet met $array_push

maar hoe lees ik dit nu uit? En hoe krijg ik dus die '' er ook omheen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.