database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Aad B

Aad B

30/01/2012 22:33:24
Quote Anchor link
@Ozzie, wel het meest gebruikelijke, de leverancier van een applicatie, in dit geval jouw cms, geeft meestal in de handleiding aan wat de requirements zijn voor een/de database en database-beheer (hosting, systeembeheer etc) maakt dan de database voor de applicatiebeheerder.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:25:36
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 22:33:55
Quote Anchor link
En php kan dus GEEN databases aanmaken!!!
PHP kan wel een commando (lees query) versturen naar de database-server om een nieuwe database aan te maken.

(Voor evt. SA's, ja een DBase 'database' kan php wel maken ja...)
 

30/01/2012 22:39:44
Quote Anchor link
Mijn advies is om de gebruiker zelf een database aan te laten maken, het maken van tabellen is uiteraard geen probleem.

Dit vanwege dat op 99,99% van alle shared hosts je totaal geen rechten hebt om buiten het control panel om een database aan te maken, buiten dit panel om heb je niet meer rechten als USAGE (oftewel "geen rechten").

Kijk ook eens naar een paar bekende cms systemen als wordpress, drupal, enz.. Bij allen moet je zelf een database aanmaken waarna de installer de database vult met tabellen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 22:47:28
Quote Anchor link
Oké, duidelijk. Ik laat de gebruiker dan zelf een database maken en laat het cms vervolgens de tabellen invullen (met behulp van de code zoals Wouter die eerder heeft gegeven).

Allemaal enorm bedankt!!!!!!!!!
 
Aad B

Aad B

30/01/2012 22:49:01
Quote Anchor link
- Jim - op 30/01/2012 22:33:55:
(Voor evt. SA's, ja een DBase 'database' kan php wel maken ja...)
DBase bestaat dat nog? Dat is toch uit de jaren 70??
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

30/01/2012 22:49:05
Quote Anchor link
PHP kan prima een database aanmaken, mits deze genoeg rechten heeft, gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect(GEdoe);
mysql_query("CREATE DATABASE dbName");

?>
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 23:03:39
Quote Anchor link
Aad B op 30/01/2012 22:49:01:
- Jim - op 30/01/2012 22:33:55:
(Voor evt. SA's, ja een DBase 'database' kan php wel maken ja...)
DBase bestaat dat nog? Dat is toch uit de jaren 70??

En ja, het bestaat nog, en word ook nog redelijk gebruikt.
Pin me er niet op vast, maar volgens mij worden veel smartphones nog met BDase achtige databases uitgerust.

Jacco Brandt op 30/01/2012 22:49:05:
PHP kan prima een database aanmaken, mits deze genoeg rechten heeft, gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect(GEdoe);
mysql_query("CREATE DATABASE dbName");

?>


En dus maakt PHP een verbinding naar MySQL en verstuurt een verzoek om een database met de naam "dbName" aan te maken. PHP maakt zelf geen database!!!
Gewijzigd op 30/01/2012 23:05:05 door - Jim -
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.