database/website beter beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

21/10/2013 10:45:04
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn website is meerdere malen 'gehackt' en zou graag advies willen hebben,
hoe ik mijn website beter kan beveiligen.


Wachtwoorden heb ik laten opslaan in md5, maar ik kwam er ook achter dat er decrypters voor zijn.
Is er misschien een veiliger optie om wachtwoorden op te slaan in databases?

Ook heeft de 'hacker' meerdere accounts weten aan te maken, terwijl ik heb gemaakt, dat je maar 1 account per ip-adres kan maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
mysql_query("SELECT * FROM members WHERE ip = '".$_SERVER[REMOTE_ADDR]."'");
$result = mysql_query("select * from members where ip='$_SERVER[REMOTE_ADDR]'") or die(mysql_error());
if ($row=mysql_fetch_array($result)) {
echo"<center><b>Je hebt al een account</b><br>Je kan dus niet nogmaals registreren.<br><Br>Ben je de gegevens verloren? Vraag ze dan opnieuw aan via de <a href='inloggen.php'>inlog pagina</a>.</center>";
}
else{
//registratie form
?>


zou het eventueel ook te maken kunnen hebben met mijn config.php?
Dat die pagina op één of andere manier toch te lezen is, om achter de database gegevens te kunnen komen?



En is er verder nog wat aan de 'hacker' te doen?
Ik vind het namelijk wel inbreuk op andermans eigendom.. (of ergens in die richting)

Het enige dat ik heb is:
- zijn ip-adres
- datum en tijd wanneer hij het heeft gedaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:20:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 10:52:01
Quote Anchor link
Het beste is om direct de logfiles na te zoeken om te kijken waar het lek zit.
En als de hacker meerde accounts aangemaakt heeft, komen deze van hetzelfde IP?
Verder is md5 ook behoorlijk zwak, bcrypt is een sterker alternatief.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/10/2013 10:58:54
Quote Anchor link
Ip-adres zegt tegenwoordig niks meer. Een serieuze hacker zal via proxy's werken en niet met z'n eigen ip-adres. En via het mobiele netwerk heb je geen vast ip-adres. Je moet dan ook absoluut niet op ip-adres controleren. Heeft geen zin. Wat je zou kunnen doen is bijv. op e-mailadres kunnen controleren.

Wat is trouwens het probleem als iemand meerdere accounts aanmaakt?
 
Marco Eilander

Marco Eilander

21/10/2013 11:02:02
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/10/2013 10:58:54:
Ip-adres zegt tegenwoordig niks meer. Een serieuze hacker zal via proxy's werken en niet met z'n eigen ip-adres. En via het mobiele netwerk heb je geen vast ip-adres. Je moet dan ook absoluut niet op ip-adres controleren. Heeft geen zin. Wat je zou kunnen doen is bijv. op e-mailadres kunnen controleren.

Wat is trouwens het probleem als iemand meerdere accounts aanmaakt?


Bedankt voor de tip van dat controlen op email-adres. Betreft meerdere accounts, het gaat om een toplijst. ik wil dus hebben dan men via 1 account 1 of meerdere banners kan aanmaken voor zijn/haar websites.

- Aar - op 21/10/2013 10:52:01:
Het beste is om direct de logfiles na te zoeken om te kijken waar het lek zit.
En als de hacker meerde accounts aangemaakt heeft, komen deze van hetzelfde IP?
Verder is md5 ook behoorlijk zwak, bcrypt is een sterker alternatief.


Ja, hij/zij heeft meerdere accounts met hetzelfde ip-adres aangemaakt.
Verder denk ik dat de hacker toch gebruik heeft gemaakt van een proxy, aangezien zijn ip-adres uit Iran komt, terwijl mijn website volledig Nederlands is.
Gewijzigd op 21/10/2013 11:06:12 door Marco Eilander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 11:05:43
Quote Anchor link
En stel: wat als mijn (in dit geval fictieve) broertje ook een account wil terwijl ik er al één heb?
We hebben beiden hetzelfde IP.
Gewijzigd op 21/10/2013 11:06:27 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/10/2013 11:06:10
Quote Anchor link
Ah oke, ik zou dan controleren op e-mailadres, en dat ze via het e-mailadres moeten bevestigen. Dan heb je in ieder geval enige controle. Let er wel op dat er tegenwoordig ook al "wegwerp"-emailadressen bestaan. Iemand kan zich met zulke adressen gemakkelijk meerdere keren registreren. Als je dat ook nog wil voorkomen, dan zou je iedere aanmelding handmatig moeten controleren. Zien de gegevens en het e-mailadres er betrouwbaar uit, dan klik jij op goedkeuren en krijgt die persoon een mailtje dat hij/zij moet bevestigen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 11:08:06
Quote Anchor link
Er circuleren vast recente lijsten op internet met dergelijke wegwerp adressen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/10/2013 11:11:37
Quote Anchor link
Nope, het zijn gewoon online generators. Handig als je je ergens voor wil aanmelden, maar geen spam wil ontvangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 11:19:21
Quote Anchor link
Maar die generators gebruiken bestaande domeinen. Genoeg om te blacklisten.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

21/10/2013 11:21:18
Quote Anchor link
Ik heb nu de ip controle vervangen naar emailadres.
ik heb net ook even gezocht naar informatie over bcrypt, maar daar kom ik nog niet helemaal uit.

Dit vond ik :
http://stackoverflow.com/questions/4795385/how-do-you-use-bcrypt-for-hashing-passwords-in-php

Ik zie daar verschillende scripts.
Gewijzigd op 21/10/2013 11:21:51 door Marco Eilander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 11:24:26
Quote Anchor link
Het ligt eraan welke PHPversie je gebruikt.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

21/10/2013 11:28:58
Quote Anchor link
- Aar - op 21/10/2013 11:24:26:
Het ligt eraan welke PHPversie je gebruikt.


Bij directadmin zie ik staan : Php 5.3.27.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/10/2013 11:31:18
Quote Anchor link
- Aar - op 21/10/2013 11:19:21:
Maar die generators gebruiken bestaande domeinen. Genoeg om te blacklisten.

Ja correct, je moet dan alleen wel regelmatig die generators in de gaten houden, want ik kan me voorstellen dat er maandelijks nieuwe bijkomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 11:31:49
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.