datalist title input color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/06/2019 11:46:06
Quote Anchor link
Hoi,

Is er een mogelijkheid om de titel te tonen van een datalist.
Ik heb een lijstje aangemaakt van kleuren maar wil er ook de naam bij tonen. Een gebruiker is er niets mee wat de hexcode is zoals deze getoond wordt bij chrome.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<datalist id="kleuren">
    <option title="wit">#ffffff</option>
    <option title="rood">#ff0000</option>
    <option title="orange">#ffa500</option>
    <option title="geel">#ffff00</option>
    <option title="groen">#008000</option>
    <option title="blauw">#0000ff</option>
    <option title="indigo">#4B0082</option>
    <option title="violet">#EE82EE</option>
    <option title="roze">#FFC0CB</option>
    <option title="grijs">#D3D3D3</option>
    <option title="lightblue">#ADD8E6</option>
    <option title="lightgreen">#90EE90</option>
    <option title="lemoen">#00FF00</option>
    <option title="goud">#FFD700</option>
    <option title="zwart">#000000</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">


De validatie van w3 heeft alvast geen fouten! wel een waarschuwing dat niet alle browsers het ondersteunen, maar dat wist ik al :)

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:50:40
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/06/2019 12:58:57
Quote Anchor link
<input type="color">?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2019 14:45:46
Quote Anchor link
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).
 
Jan R

Jan R

30/06/2019 18:00:05
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 30/06/2019 12:58:57:
<input type="color">?


Inderdaad :) https://www.w3schools.com/tags/att_input_type_color.asp
Blij dat ik voor sommigen, toch gevorderden, iets toegevoegd heb :)

Thomas van den Heuvel op 30/06/2019 14:45:46:
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).

Lukt niet. Als je de namen gebruikt werkt de input niet. deze werkt enkel met hexcodes. Wel kan je een label weergeven. deze wordt bij color echter niet getoond.
Radiobuttons is niet echt een optie. het volledige gamma is ter beschikking. Sorry van de taal in Engels. Was wat knip en plakwerk en even vergeten vertalen.

Jan
Gewijzigd op 30/06/2019 18:01:51 door Jan R
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/07/2019 09:25:54
Quote Anchor link
Als je een beperkt aantal voorgedefinieerde kleuren wilt aanbieden, is een <datalist> daarvoor niet geschikt. Bij een <datalist> kan de gebruiker namelijk ook andere waarden dan die in de lijst gebruiken. Net als bij een autocomplete van tekst zijn het slechts suggesties waarvan de gebruiker kan afwijken:

https://jsfiddle.net/xaufrnog/
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 13:58:16
Quote Anchor link
Sorry Wart: zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.
Gewijzigd op 01/07/2019 14:27:43 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/07/2019 14:19:32
Quote Anchor link
>> ... zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.

Dat zeg ik ... GAMMA!




















(Sorry ... ik kon het echt even niet laten.)
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 14:27:18
Quote Anchor link
ik verkies brico. 't is goedkoper
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/07/2019 16:21:34
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<datalist id="kleuren">
    <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#ffffff">Wit</option>
    <option value="#ff0000">Rood</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2019 19:47:59
Quote Anchor link
Nee, resultaat is helaas precies hetzelfde:

https://jsfiddle.net/ftunyzsL/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.