[datamodel] audio collectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Ik ben net begonnen om een opzetje te maken voor mijn CD collectie (ja ik koop ze :) ), Hierbij heb ik het volgende opgezet:

FK's staan er niet in, maar die komen wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
records
---------------------------------
id          PK serial
naam          varchar(100)
band_id         int(5)
label_id     int (5)
info          varchar
rating         int(2)
type_id         int(3)
cover         varchar

labels
---------------------------------
id         PK serial
naam         varchar(100)
info         varchar

genres
---------------------------------
id         PK serial
naam         varchar(50)

genres_records
---------------------------------
genre_id     PK int
record_id     PK int

types
---------------------------------
id        PK serial
naam        varchar(50)

bands
---------------------------------
id        PK serial
band_naam    varchar(50)
locatie        varchar(50)
vlag        varchar
foto        varchar


Ik zit een beetje te dubben met genre's hoe ik dit ga doen. Ik wil hetzelfde idee als last.fm gebruikt met tags. Dus een textvak waarbij tags met komma gescheiden worden en daarna als losse tag opgeslagen. Dat snap ik wle met een explode, maar nu wil ik dus als een genre nog niet bestaat dat deze aan de genre tabel wordt toegevoegd, maar ook dat dit genre meteen in de koppel tabel genres_records wordt opgeslagen (omdat in mijn geval een CD/DVD/LP etc meerdere genre's kan bevatten).

Hopelijk kunnen jullie mij hier mee verder helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:14:51
 
Thijs X

Thijs X

26/05/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Wat is nou precies je vraag?
De database structuur ziet er goed uit iig.

Als je een nieuw record wilt gaan toevoegen en ga je eerst controleren of de genre(s) al bestaan.
Zo niet dan voeg je deze toe aan de database en haal het genre_ID ervan op. Die je weer gebruikt om het record te koppellen aan het genre.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 15:20:00
Quote Anchor link
Op deze manier kan je niet meerdere labels aan 1 liedje hangen, ik weet niet of dit de bedoeling is?

Verder vraag ik me af of een liedje meerdere genres zal hebben? Als je zeker weet dat elke liedje (geen of) een genre heeft dan mag die koppel tabel weg en moet je een extra kolom bij records toevoegen. Is dat niet zo dat is het zo goed.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Het gaat niet om een liedje maar om een CD of DVD.

band A heeft als enige genre misschien pop, band B heeft misschien pop, rock en misschien wat blues. Op die manier wil ik het doen, eigenlijk hetzelfde idee als in mijn eerste post, een soort van tagging idee dus.
 
Arend a

Arend a

26/05/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Dat kan toch zoals je het nu doet? Je kan aan de een een genre toevoegen, en aan de ander 20. Alleen even zorgen dat naam een unique contraint heeft in de tabel genres.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

26/05/2008 16:05:00
Quote Anchor link
En één liedje kan wel degelijk meerdere genres hebben.
Robby williams heeft bijvoorbeeld een rap nummer, maar dat valt onder het genre rap en pop. RHCP valt ook onder zowel rap als rock.
Terwijl dit toch niet een echt genre is, het word wel vaak zo gezegd, maar het zijn nogsteeds 2 aparte genre's.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 16:14:00
Quote Anchor link
Ja, een liedje kan meerdere genres hebben, maar toch ook meerdere labels? Het mooist zou het nog zijn als je ook zelf labels kan maken waarop je kan soorteren.
Dan klopt er iets niet.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

26/05/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Een liedje kan opzich meerdere labels hebben, maar dat is dan meestal weer in samenwerking met een sublabel of een "artist label" zoals die van timbaland enzo.
En de optie dat je zelf labels kan aanmaken snap ik niet,,
Als je wilt, kan je best je eigen label beginnen, kost alleen maar wat aan apperatuur, en nog wat geld erbij voor de KVK, maar dat hoeft toch niet met een database? :P
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Ahah, hier ontstaat het mis verstand over label, jij dacht aan label van de platenmaatschappij. Terwijl ik dacht aan een soort 'tag' die je eraan hangt.
Bijvoorbeeld 'vrijdag avond muziek' of 'voor mijn moeder', enzovoort

Dat het zeg maar mogelijk is zelf wat 'tags' of 'labels' op te geven aan een nummer.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Ja even voor de duidelijkheid, het gaat hier over een platenlabel, niet over een tag :) Een CD heeft maar 1 label, uiteraard kunnen dat er ook meer worden maar nu doe ik er gewoon 1tje, dat staat bij mijn CD's meestal achterop.
 
Arend a

Arend a

26/05/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Sorry, ik had je vraag niet goed gelezen zie ik nu. Ik zou je labels net als genres behandelen. Dus een many-to-many relatie. Dit hoeft er uit eindelijk niet zo uit te zien. Op deze manier is het terugvinden van bepaalde songs met bepaalde tags veel eenvoudiger.

tags_records
tag_id FK
record_id FK

tags
id PK
value Unique
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik dit later nog er in ga bouwen dan, nu wil ik eerst eens kijken hoe ik het beste en met zo min mogelijk PHP code het genre idee ga aanpakken. Als dit eenmaal goed is en waterdicht dan pas ik dit toe op de labels denk ik.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/05/2008 17:36:00
Quote Anchor link
@Jurgen, je kan toch een dropdown maken met allerlei genres, met een optie: "anders namelijk" waarna er een input veld komt waarin ze het andere genre in kunnen voeren?
Je kan er dan wel niet blind op vertrouwen dat het gezochte genre echt niet in de lijst staat (gewoon simpel controleren met een select query) maar het is wel makkelijk om na te gaan.

Arend heeft wel gelijk, 1 label heeft in principe meerdere cd's / artiesten onder contract staan, dus dan kan je de labels ook beter apart trekken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.