[datamodel] audio collectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Ik ben net begonnen om een opzetje te maken voor mijn CD collectie (ja ik koop ze :) ), Hierbij heb ik het volgende opgezet:

FK's staan er niet in, maar die komen wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
records
---------------------------------
id          PK serial
naam          varchar(100)
band_id         int(5)
label_id     int (5)
info          varchar
rating         int(2)
type_id         int(3)
cover         varchar

labels
---------------------------------
id         PK serial
naam         varchar(100)
info         varchar

genres
---------------------------------
id         PK serial
naam         varchar(50)

genres_records
---------------------------------
genre_id     PK int
record_id     PK int

types
---------------------------------
id        PK serial
naam        varchar(50)

bands
---------------------------------
id        PK serial
band_naam    varchar(50)
locatie        varchar(50)
vlag        varchar
foto        varchar


Ik zit een beetje te dubben met genre's hoe ik dit ga doen. Ik wil hetzelfde idee als last.fm gebruikt met tags. Dus een textvak waarbij tags met komma gescheiden worden en daarna als losse tag opgeslagen. Dat snap ik wle met een explode, maar nu wil ik dus als een genre nog niet bestaat dat deze aan de genre tabel wordt toegevoegd, maar ook dat dit genre meteen in de koppel tabel genres_records wordt opgeslagen (omdat in mijn geval een CD/DVD/LP etc meerdere genre's kan bevatten).

Hopelijk kunnen jullie mij hier mee verder helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:28:41
 
Thijs X

Thijs X

26/05/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Wat is nou precies je vraag?
De database structuur ziet er goed uit iig.

Als je een nieuw record wilt gaan toevoegen en ga je eerst controleren of de genre(s) al bestaan.
Zo niet dan voeg je deze toe aan de database en haal het genre_ID ervan op. Die je weer gebruikt om het record te koppellen aan het genre.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 15:20:00
Quote Anchor link
Op deze manier kan je niet meerdere labels aan 1 liedje hangen, ik weet niet of dit de bedoeling is?

Verder vraag ik me af of een liedje meerdere genres zal hebben? Als je zeker weet dat elke liedje (geen of) een genre heeft dan mag die koppel tabel weg en moet je een extra kolom bij records toevoegen. Is dat niet zo dat is het zo goed.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Het gaat niet om een liedje maar om een CD of DVD.

band A heeft als enige genre misschien pop, band B heeft misschien pop, rock en misschien wat blues. Op die manier wil ik het doen, eigenlijk hetzelfde idee als in mijn eerste post, een soort van tagging idee dus.
 
Arend a

Arend a

26/05/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Dat kan toch zoals je het nu doet? Je kan aan de een een genre toevoegen, en aan de ander 20. Alleen even zorgen dat naam een unique contraint heeft in de tabel genres.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

26/05/2008 16:05:00
Quote Anchor link
En één liedje kan wel degelijk meerdere genres hebben.
Robby williams heeft bijvoorbeeld een rap nummer, maar dat valt onder het genre rap en pop. RHCP valt ook onder zowel rap als rock.
Terwijl dit toch niet een echt genre is, het word wel vaak zo gezegd, maar het zijn nogsteeds 2 aparte genre's.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 16:14:00
Quote Anchor link
Ja, een liedje kan meerdere genres hebben, maar toch ook meerdere labels? Het mooist zou het nog zijn als je ook zelf labels kan maken waarop je kan soorteren.
Dan klopt er iets niet.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

26/05/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Een liedje kan opzich meerdere labels hebben, maar dat is dan meestal weer in samenwerking met een sublabel of een "artist label" zoals die van timbaland enzo.
En de optie dat je zelf labels kan aanmaken snap ik niet,,
Als je wilt, kan je best je eigen label beginnen, kost alleen maar wat aan apperatuur, en nog wat geld erbij voor de KVK, maar dat hoeft toch niet met een database? :P
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

26/05/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Ahah, hier ontstaat het mis verstand over label, jij dacht aan label van de platenmaatschappij. Terwijl ik dacht aan een soort 'tag' die je eraan hangt.
Bijvoorbeeld 'vrijdag avond muziek' of 'voor mijn moeder', enzovoort

Dat het zeg maar mogelijk is zelf wat 'tags' of 'labels' op te geven aan een nummer.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Ja even voor de duidelijkheid, het gaat hier over een platenlabel, niet over een tag :) Een CD heeft maar 1 label, uiteraard kunnen dat er ook meer worden maar nu doe ik er gewoon 1tje, dat staat bij mijn CD's meestal achterop.
 
Arend a

Arend a

26/05/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Sorry, ik had je vraag niet goed gelezen zie ik nu. Ik zou je labels net als genres behandelen. Dus een many-to-many relatie. Dit hoeft er uit eindelijk niet zo uit te zien. Op deze manier is het terugvinden van bepaalde songs met bepaalde tags veel eenvoudiger.

tags_records
tag_id FK
record_id FK

tags
id PK
value Unique
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/05/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik dit later nog er in ga bouwen dan, nu wil ik eerst eens kijken hoe ik het beste en met zo min mogelijk PHP code het genre idee ga aanpakken. Als dit eenmaal goed is en waterdicht dan pas ik dit toe op de labels denk ik.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/05/2008 17:36:00
Quote Anchor link
@Jurgen, je kan toch een dropdown maken met allerlei genres, met een optie: "anders namelijk" waarna er een input veld komt waarin ze het andere genre in kunnen voeren?
Je kan er dan wel niet blind op vertrouwen dat het gezochte genre echt niet in de lijst staat (gewoon simpel controleren met een select query) maar het is wel makkelijk om na te gaan.

Arend heeft wel gelijk, 1 label heeft in principe meerdere cd's / artiesten onder contract staan, dus dan kan je de labels ook beter apart trekken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.