Date functie werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs

gijs

11/05/2007 14:19:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb de volgende query

$sql="select datum as xxx,
DAYOFWEEK(datum) as dag,
date_format(datum,'%e') as toondatum,
date_format(datum,'%m') as toonmaand,
voorg.omschrijving,
hoofdg.omschrijving,
nag.omschrijving,
voorg.plaatje,
hoofdg.plaatje,
nag.plaatje
from Dagmenu dm,
Gerecht as voorg,
Gerecht as hoofdg,
Gerecht as nag
where datum > date_sub(now(),interval 1 day)
and ((voorg.id=dm.voorgerecht_id
and hoofdg.id=dm.hoofdgerecht_id
and nag.id=dm.nagerecht_id )
or (voorg.id=dm.overig_id
and hoofdg.id=dm.overig_id
and nag.id=dm.overig_id ))
order by datum asc limit 0,50";
$result=mysql_query($sql);

Nu wil ik graag dat alleen de dagmenu's uit de db komen die voldoen aan de variabelen $jaar en $week

Dus dat er niet vanaf vandaag maar dat er een preciese week opgehaald wordt.
Bijvoorbeeld $jaar = 2007 $week = 20

Weet iemand hoe dit kan? Ik kom e rniet uit
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:33:49
 
Frank -

Frank -

11/05/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Je komt er niet uit? De voorwaarden staan niet eens in de query, hoe kun je er dan 'niet uitkomen' ?

Tip: Ga de boel overzichtelijker noteren door upper en lower case te gebruiken voor SQL en de tabel/kolom namen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
  kolomnaam
FROM
  tabelnaam

Tabel- en/of kolomnamen schrijf je uitsluitend in lowercase, dan krijg je nooit problemen door bv. een ander besturingssysteem van de database.

En let ook even op het inspringen.
 
Gijs

gijs

11/05/2007 16:46:00
Quote Anchor link
mmm kom er niet uit in de zin van dat ik alleen een specifieke week wil selecteren, deze vaiabelen staan er nog niet in aangezien ik niet weet hoe dat moet op de juiste wijze. De query die hier boven staat werkt gewoon goed maar die moet dus aangepast worden naar die specifieke week ipv alles vanaf nu ophalen.

Volgens mij staan de voorwaarden er duidelijk in

where datum > date_sub(now(),interval 1 day)
and ((voorg.id=dm.voorgerecht_id
and hoofdg.id=dm.hoofdgerecht_id
and nag.id=dm.nagerecht_id )
or (voorg.id=dm.overig_id
and hoofdg.id=dm.overig_id
and nag.id=dm.overig_id ))
order by datum asc limit 0,50";
$result=mysql_query($sql);


alleen de eerste regel daarvan moet aangepast worden
 
Frank -

Frank -

11/05/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Quote:
Bijvoorbeeld $jaar = 2007 $week = 20
En waar staat deze voorwaarde dan in de query?

De voorwaarden waar jij op wijst, zijn voornamelijk de foreignkeys. Die zou ik persoonlijk echt noteren als een JOIN, dat is een stuk duidelijker.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.