date() probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Wim

Wim

05/12/2006 10:24:00
Quote Anchor link
Het is ongetwijfeld heel simpel, maar ik zie het ff niet.

Stel de waarde van $_POST[maand] is 11.
Om een query uit te voeren heb ik de maand nodig met voorloopnul, onderstaand leek mij een geschikte manier.

$maand = date("m", mktime (0, 0, 0, $_POST[maand], 0, 0));

Echter, de waarde van $maand is nu 10. Bij iedere andere waarde van $_POST[maand] wordt de resultaat van $maand 1 waarde lager dan het zou moeten zijn.

Weet iemand wat er misgaat? Ik zou wellicht $_POSTmaand] + 1 neer kunnen zetten, maar dat vind ik geen oplossing.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:32:57
 
- SanThe -

- SanThe -

05/12/2006 10:30:00
Quote Anchor link
Wim schreef op 05.12.2006 10:24:
Om een query uit te voeren heb ik de maand nodig met voorloopnul

Dan heb je vast geen DATE of DATETIME in je database gebruikt.
 
Frank -

Frank -

05/12/2006 10:37:00
Quote Anchor link
Wat is de bedoeling van $maand = date("m", mktime (0, 0, 0, $_POST[maand], 0, 0)); ?

In de eerste plaats heb je helemaal geen voorloopnul nodig, tenminste niet wanneer jij de datum in een DATE of DATETIME hebt opgeslagen (heb je dat niet, dan heb je een veel groter probleem dan een lullige voorloopnul). En in de tweede plaats ga je echt geen datum-functies gebruiken om een getal (want dat is het) op te maken. In dit geval zou sprinf() je van dienst kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$getal
= 1;
$getal = sprintf('%02d', $getal);
echo $getal; // 01
?>

Jij hebt dit echter helemaal niet nodig!
 
Wim

Wim

05/12/2006 10:38:00
Quote Anchor link
Jawel, een DATE veld.

Probleem is dat mijn query alsvolgt wil uitvoeren:
SELECT * FROM table WHERE field='$_POST[field]' AND datum LIKE '$_POST[jaar]-$_POST[maand]-%' ORDER BY datum

Alleen dit geeft problemen bij maanden die overlappende getallen hebben, dus bijv. 1 en 11, daarom wil ik dus graag dat de waardes van de maandtallen onder de 10 een voorloopnul krijgen, dan heb ik dat probleem niet.
 
Wim

Wim

05/12/2006 10:44:00
Quote Anchor link
@Frank.

Ik zal eens naar sprintf() kijken. Ik ging er ook vanuit dat het anders zou moeten kunnen, maar ik kon er geen geschikte functie voor vinden.

Bedankt voor de reakties.
 
Frank -

Frank -

05/12/2006 10:47:00
Quote Anchor link
Wim schreef op 05.12.2006 10:44:
@Frank.

Ik zal eens naar sprintf() kijken. Ik ging er ook vanuit dat het anders zou moeten kunnen, maar ik kon er geen geschikte functie voor vinden.

Bedankt voor de reakties.
Niet doen!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
WHERE
  YEAR(datumveld) = 2006
AND
  MONTH(datumveld) = 9

Ga niet lopen prutsen met een LIKE, gebruik de juiste datumfuncties. Zie ook hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding.

Edit: $_POST[field] is natuurlijk fout (zet de error_reporting maar eens op E_ALL), dat moet zijn $_POST['field']. Met quotes om de key van de array POST.

Edit 2: YEAR en MONTH aangepast, was de kolomnamen vergeten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Wim

Wim

05/12/2006 10:53:00
Quote Anchor link
Ah da's nog beter idd. Ik zal ook denken om de quotes, die vergeet ik idd nog al eens.

Maar in je voorbeeld ga je volgens mij uit van 2 velden, nl. year en month, ik heb enkel 1 datum veld in mijn db.

Maar ook op die manier zit ik volgens mij nog met die voorloopnul. Maar ik ga hfdstk 12.5 MySQL ook nog ff doorspitten.
 
Wim

Wim

05/12/2006 11:01:00
Quote Anchor link
SELECT *
FROM `table`
WHERE YEAR( table.datum ) = '2006'
AND MONTH( table.datum ) = '11'
LIMIT 0 , 30;

Dit is idd beter dat de LIKE variant.

Bedankt voor de tip Frank.
 
Frank -

Frank -

05/12/2006 11:30:00
Quote Anchor link
Wanneer we toch met tips bezig zijn, gooi s.v.p. die gore backtics ` bij het grofvuil. Dat is de enige juiste plek voor backtics, in een fraaie query horen deze echt niet thuis.

2006 en 11 hoeven/horen niet tussen quotes, het zijn integers en geen strings. Het gebruik van quotes is echter niet fout, hooguit overbodig.
 
Wim

Wim

05/12/2006 11:49:00
Quote Anchor link
Ik had de query getest in mysqladmin, die had de backtics er bij gezet. :)

Ik weet het zo ff niet zeker meer, maar ik kan me herinneren dat het niet gebruiken van quotes wel eens problemen geeft als je een spatie of ander "raar" teken moet gebruiken.

Maar voor die gevallen zou je dan natuurlijk een uitzondering kunnen maken.
 
Frank -

Frank -

05/12/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Wim schreef op 05.12.2006 11:49:
Ik had de query getest in mysqladmin, die had de backtics er bij gezet. :)

Ik weet het zo ff niet zeker meer, maar ik kan me herinneren dat het niet gebruiken van quotes wel eens problemen geeft als je een spatie of ander "raar" teken moet gebruiken.

Maar voor die gevallen zou je dan natuurlijk een uitzondering kunnen maken.
Ik zou niet weten wat voor raar teken jij bij het jaartal of maandnummer neer zou willen zetten. Dit zal altijd een integer zijn, dat kan gewoon niet anders.

En dat geldt ook voor andere integers, nadat jij het datamodel hebt opgesteld, is precies duidelijk welke kolommen een string bevatten en welke een integer. Een integer blijft altijd een integer en daar zullen nooit 'rare' tekens of spaties bij komen. Dat gaat gewoon niet omdat je dan plotseling een verandering van je datamodel zou hebben. En wanneer dat het geval is, dan heb je een enorm probleem!
 
Sankop

Sankop

05/12/2006 12:55:00
Quote Anchor link
Wim schreef op 05.12.2006 10:38:
Jawel, een DATE veld.

Probleem is dat mijn query alsvolgt wil uitvoeren:
SELECT * FROM table WHERE field='$_POST[field]' AND datum LIKE '$_POST[jaar]-$_POST[maand]-%' ORDER BY datum

Alleen dit geeft problemen bij maanden die overlappende getallen hebben, dus bijv. 1 en 11, daarom wil ik dus graag dat de waardes van de maandtallen onder de 10 een voorloopnul krijgen, dan heb ik dat probleem niet.


Ik heb een tabel waarop ik alleen de dingen vanaf de huidige maand wil zien, de maand is in mijn tabel een INT, en ik sorteer als volgt:

$ditjaar=date("Y");
$dezemaand=date("m");

$sql = "SELECT * FROM diensten WHERE (jaar>=$ditjaar AND maand>=$dezemaand) OR (jaar>$ditjaar) order BY jaar,maand,dag,tijd";

Vervolgens zet ik het getal van de maand gewoon om in de benaming:
switch ($maand) {
case '1':$maandnaam='januari';break;
case '2':$maandnaam='februari';break;
case '3':$maandnaam='maart';break;
case '4':$maandnaam='april';break;
case '5':$maandnaam='mei';break;
case '6':$maandnaam='juni';break;
case '7':$maandnaam='juli';break;
case '8':$maandnaam='augustus';break;
case '9':$maandnaam='september';break;
case '10':$maandnaam='oktober';break;
case '11':$maandnaam='november';break;
case '12':$maandnaam='december';break;
default :$maandnaam='n/a';break;
};

in de uitvoer op het scherm dus een echo "maandnaam";


Misschien zijn er veel andere optie, maar voor een INT in een tabel is een 1 iets anders dan een 11, dus probleem opgelost lijkt me.
 
Wim

Wim

05/12/2006 12:59:00
Quote Anchor link
Het zou kunnen als je bijv. een longtext veld in je db hebt, en je wilt die doorzoeken op het woord "auto's".

Dan heb je dus een apostrophe in je query, en volgens mij ontkom je er dan niet aan om het tussen quotes te zetten, of mysql_escape_string te gebruiken. Maar dat laatste zou weer niet kunnen als je op de zoekterm "75%" zou zoeken.

Maar uiteraard, het is wel te vermijden, hetzij door mysql_escape_string of je datamodel.
 
Frank -

Frank -

05/12/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Quote:
of mysql_escape_string te gebruiken
Dat doe je toch al, lijkt me dus geen enkel probleem.

@Sankop: Een datum sla je op in een DATE of DATETIME. Niet in verschillende velden, ook niet wanneer je een INT gebruikt.

Nederlandse dag- en maandnamen kun je met de volgende query ophalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    CONCAT(
        ELT(DAYOFWEEK(datum),
            'zondag', 'maandag', 'dindsag', 'woensdag', 'donderdag', 'vrijdag', 'zaterdag'
        ),
        ' ',
        DAYOFMONTH(datum),
        ' ',
        ELT(MONTH(datum),
               'januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december'
        ),
        ' ',
        YEAR(datum)
    )
FROM
    tabelnaam
Daar komt dus geen letter php aan te pas.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.