DATETIME & Now()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

04/11/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Ik ben dus bezig met een script. Nu heb ik een form die de naam en een bericht heb verstuurd. Dan heb ik een query gemaakt die het insert in een database, en voor de datum gebruik ik een Datetime kolom, en de datetime insert ik met NOW(), hoe kan ik dit formateren dat het: Uren:Minuten:Seconden Dag-Maand-Jaar word? want nu is het: Jaar-Maand-Dag Uren:Minuten:Seconden

Hier is me query: (Let niet op de beveiliging, want die is er namelijk nog niet. Die bouw ik nog in.)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO questions (name, message, date) VALUES('".$_POST['Name']."', '".$_POST['Message']."', NOW())


En haal het op met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ID AS articleID, name, message, date FROM questions ORDER BY articleID
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:49:36
 
John Cena

John Cena

04/11/2009 14:54:00
 
Stefan

Stefan

04/11/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Word dat niet gebruikt om het verschil in 2 verschillende datums uit te rekenen? Want dat heb ik niet nodig.
 
John Cena

John Cena

04/11/2009 15:02:00
Quote Anchor link
Sorry, ik loop stom te kijken.

DATE_FORMAT moet je hebben.
 
Stefan

Stefan

04/11/2009 15:12:00
Quote Anchor link
en hoe moet ik dit gaan gebruiken?

Hier de insert script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    if($_POST) {
    
        require_once('includes/DbConnector.php');
        
        $connector = new DbConnector();
        
        $query = "INSERT INTO questions (name, message, date) VALUES('".$_POST['Name']."', '".$_POST['Message']."', NOW())";
                
        if ($result = $connector->query($query)) {
            
            $msg = "Question placed, Please allow some time for a comment.";
            
        }
else {
        
            $msg = "There was an error with your input.";
            
        }

    }

?>


Hier de Select script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
                require_once('includes/DbConnector.php');
                
                $connector = new DbConnector();
                
                // Execute the query
                $result = $connector->query('SELECT ID AS articleID, name, message, date FROM questions ORDER BY articleID');
                
                // Get an Array with resultsd
                // Loop for each item in that array                                

                while($row = $connector->fetchArray($result)) {
                    echo '<div class="content">';
                    echo '<h1>' . $row['name'] . '<br /><span>'. $row['date'] . '</h1>';
                    echo '<b>Message:</b><br />';
                    echo $row['message'];
                    echo '</div>';
                }

?>
 
John Cena

John Cena

04/11/2009 15:46:00
Quote Anchor link
$result = $connector->query('
SELECT
ID AS articleID,
DATE_FORMAT(date, 'Y - m- d') as formatteddate,
name,
message,
date
FROM
questions
ORDER BY
articleID');
 
Stefan

Stefan

04/11/2009 17:37:00
Quote Anchor link
En tijd?

DATE_FORMAT(datetime, 'H:i:s d-m-Y') ?

Dit werkt trouwens niet, als ik dan formatteddate aan roep is de echo: Y-m-d, gewoon de text.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
- SanThe -

- SanThe -

04/11/2009 17:46:00
 
Stefan

Stefan

04/11/2009 17:52:00
Quote Anchor link
DATE_FORMAT(date, '%T %d-%m-%Y') as date

was de oplossing.

Dankje SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.