datetime vergelijken met NU

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Menno

menno

14/05/2008 08:43:00
Quote Anchor link
Beste PHPers,

Ik heb in me database een datetime veld, waarin een tijd staat
Nu wil ik dat php check of de datum al voorbij is.

Maar ik kan nergens vinden hoe ik dat met een MySQL query kan doen?

Weet iemand het toevallig?
Hartelijk dank
Groeten,
Menno
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 11:38:59
 
Nik

Nik

14/05/2008 09:30:00
Quote Anchor link
Volgende post is een stuk makkelijker, hehe :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nik
 
Hipska BE

Hipska BE

14/05/2008 09:30:00
Quote Anchor link
SELECT id FROM tabel WHERE datumtijd < NOW()

Dit selecteert alle records waar de datum al voorbij is.
Handig is ook even te kijken in de handleiding van mysql, die is er niet voor niets.
 
Menno

menno

14/05/2008 19:10:00
Quote Anchor link
Ow, dom van me :P

Ik had dat al geprobeerd, maar dan op deze manier
datumtijd > NOW()
Maar het moet dus net andersom :P

En die handleiding is hartstikke mooi, maar super onoverzichtelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door menno
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/05/2008 19:21:00
Quote Anchor link
> = is groter dan
< = is kleiner dan

Data worden altijd groter naar mate de tijd verstrijkt. Logica.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

14/05/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Gebruik een Datiff

En als het resultaat <= 0 dan weet je dat de datum verstreken is!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

14/05/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 14.05.2008 19:21:
> = is groter dan
< = is kleiner dan

Data worden altijd groter naar mate de tijd verstrijkt. Logica.


van < kun je een 'K' maken, daar kun je aan het onthouden (ja ik weet dat ik lichtelijk autistisch ben ja)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.