Datum automatisch meesturen naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton Boers

Ton Boers

23/10/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Ik wil als de mensen op de knop van verzenden klikken nadet ze formulier hebben ingevuld dat de datum word opgeslagen in het veld datum en de tijd in het veld tijd maar hoe doe ik dat zonder dat de mensen het zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:05:12
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/10/2007 10:16:00
Quote Anchor link
Als je MySQL gebruikt kun je een veld van het type DATETIME vullen door simpelweg NOW() in je INSERT query te zetten.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/10/2007 10:17:00
Quote Anchor link
met de functie :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date();
?>


Succes :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
- -

- -

23/10/2007 10:19:00
Quote Anchor link
Je kunt trouwens voor je datamodel beter de datum en tijd in één kolom opslaan. Op die manier kun je er makkelijker mee rekenen en bijvoorbeeld sorteren.
 
Ton Boers

Ton Boers

23/10/2007 10:35:00
Quote Anchor link
Ik ga eens proberen bedankt voor de posotieve reacties
 
Erik Rijk

Erik Rijk

23/10/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql = "
INSERT INTO tabelnaam VALUES (NOW())
";
$res = .....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.