Datum berekenen d.m.v. modulo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:53:55
Quote Anchor link
Ja ja, een belachelijke opdracht. Dat vind ik zelf ook. Maar dit is een opdracht voor school. Meteen in de eerste week van de opleiding na het leren van echo "Hello World!". Krijgen we dus dit voor onze kiezen.

Anyway, kan iemand mij de formule geven of uitleggen? Ik moet een variabele aanmaken met daarin 8 cijfers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date = 14071987; ?>


De indeling is dan zo: ddmmyyyy.
Deze waarden moet ik dan gebruiken om in de

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $day; $month; $year; ?>


variabelen te proppen. Ik mag alleen maar de divide (/) en de modulo (%) operators gebruiken. Ik geef toe, bizar.. Ik script al jaren in php maar ik kom hier echt niet uit.


Let op! Ik mag GEEN date of time functies gebruiken.

Als iemand me hiermee kan helpen? Graag!
Bedankt
Gewijzigd op 11/02/2012 15:54:39 door Dominique de Graaff
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:25:36
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 15:54:56
Quote Anchor link
explode?
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:57:43
Quote Anchor link
Bedankt, maar helaas dat mag niet. Ik mag alleen maar / en % gebruiken. Thats it. Ik heb al neergezet in het resultaat (voor het aftekenen) dat dit niet mogelijk is. Maar misschien is het wel mogelijk en sta ik daar met een mond vol tanden (betwijfel of de rest van m'n klas het gaat lukken hoor, daar niet van). Maar vandaar dat ik hier even kom polsen of jullie een oplossing weten?
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:02:01
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Het komt waarschijnlijk door het weekeind maar ik snap je vraag niet helemaal. Je moet op basis van 14071987 in de variabele $date de huidige datum en tijd berekenen? En daarbij mag je alleen % en / gebruiken?

Of bedoeld je, in heb een timestamp en op basis daarvan moet ik drie variabelen vullen. Eentje met de datum, eentje met de dag en eentje met de tijd?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:04:07 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:05:17
Quote Anchor link
Ja klopt. Bizar he? Een persoon uit mijn klas had de opdracht al gemaakt, en gebruikte toen (op mijn advies) de date() en time() functies. Maar onze docent zei toen dat dit niet mocht. We moesten beter lezen: Alleen % en /. Ik word er eerlijk gezegd een beetje pissig van want het slaat nergens op. Je kunt het volgens mij niet berekenen want 14071984 naar bijv 01081984 is onberekenbaar met deze operators.

We zitten pas in blok 1, hoofdstuk 1 opdracht nummer 8. We hebben net leren "printen" van "hello world!". Vandaar dat ik dit zelf ook een hele bizarre opdracht vind. Ga er zeker wat van zeggen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit expres is gedaan zodat zij straks uit kunnen leggen dat het niet kan. Maarja ik vraag het liever eerst even om mij heen voordat ik meteen zeg: "het kan niet!".

edit 1:
Wil er trouwens wel even aan toevoegen dat ik al jaren php schrijf. Van OOP (hmvc structuren e.t.c.). Ik dacht: piece of cake voor dit vak, maar dan krijg je dus zo iets. Heel bizar :P.

edit 2:
Nee, geen timestamp.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:08:21 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:07:25
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Wat moet het nu uiteindelijk worden? Mijn eerste, of mijn tweede antwoord? :-)

Daarnaast kan je met een timestamp gewoon rekenen? Je kan dat toch gewoon omzetten naar dagen / uren / seconden ? Ik zie het probleem niet echt?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:09:54 door Niels K
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:08:19
Quote Anchor link
Verre van belachelijk als je het mij vraagt, zeer goede vingeroefening juist. En zeker niet
Quote:
het slaat nergens op


Denk eens na wat je met / en % doet, en dan helemaal als je het met 10, 100, 1000 etc doet. Daar moet je toch wel uit kunnen komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:08:34
Quote Anchor link
Heel even de code weggehaald. Het is beter om wat tips te geven dan gelijk de code voor te kauwen. Ook al bedoel je het goed.[/modedit]
Gewijzigd op 11/02/2012 16:11:40 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:10:33
Quote Anchor link
Beste Niels,

Het eerste antwoord.

En Erwin H:
Nee, ik kom er niet uit, vandaar dat ik hier om hulp vraag. Ik weet dat je met / deelt en met % de rest van de deling krijgt. Maar dan nog, met alleen de uitleg die ik boven in geef moest ik het doen.
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 16:10:53
Quote Anchor link
SanThe, werkelijk geniaal. Had ik nooit opgekomen.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:13:42
Quote Anchor link
@dominique, je geeft zelf het antwoord al als je je tekst nog eens leest.
En dat om hulp vragen begrijp ik prima, het probleem is alleen, als ik je ook maar een tip geef heb ik je probleem opgelost en leer jij er nog niets van.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:21:21 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:15:04
Quote Anchor link
SanThe bedankt,

Ik snap nu dat je het getal moet delen door 1000000 om de dagen te krijgen.
Dat je om de maand te krijgen die deling weer moet delen door 10000 (immers 071984 zijn tienduizenden. en de laatste spreekt voor zich.

Erwin,

Voor mij sloeg het nergens op omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. Een klein voorbeeldje of een formule van de eerste som zou handig geweest zijn (in het boek!). Soms kom je er gewoon niet uit en dan vraag je het even. Ik kwam er niet uit.

Ik vraag nooit zomaar om oplossingen. Ik ben iemand die het liever zelf leert. De stap om het hier te vragen is daarom ook niet zomaar genomen. Wees daar maar niet bang om. Soms is een voorbeeldje juist een goede manier om te leren. Ik pluis die code dan uit. Maar ook een simpele formule in tekst (niet in script) was voor mij al goed. Dan had ik het als nog zelf moeten schrijven.

Bedankt in elk geval
Gewijzigd op 11/02/2012 16:17:00 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:15:12
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Ik heb heel even de code van SanThe weggehaald aangezien ik van mening ben dat je dit probleem toch echt zelf moet oplossen. Zoals je aangeeft programmeer je al jaren PHP dus dan moet dit niet al te moeilijk zijn.

Op basis van de tips van Erwin moet je dit (gemakkelijk) op kunnen lossen.

Veel succes!

Edit:

Ik zie dat je de code van SanThe toch gezien hebt. Jammer, maar niets aan te doen. Ik moet wel toegeven dat ansich voor een beginner een moeilijke opdracht is. Maar als je de werking van die operators snapt ben je wel een stap verder.

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:16:47 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:18:35
Quote Anchor link
Ik heb de code niet gekopieerd. Dus ik kan er niet meer bij :). Maar het heeft me wel geholpen te begrijpen hoe je dit zou kunnen uitrekenen. Bedankt.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Hartstikke mooi, daar ging het ons om. Veel plezier met het uitleggen aan je andere klasgenoten ;-)

Fijn weekeind,

Niels
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:24:37
Quote Anchor link
Met 123 % 10 krijg je de restwaarde als je 123 door 10 deelt. In dit geval is de restwaarde 3. En als je 123 / 10 doet krijg je een gewone deling. Oplossing zal 12.3 zijn. Daar moet je dus nog even een geheel getal van maken.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:26:34
Quote Anchor link
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:32:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 11/02/2012 16:26:34:
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)


Round()
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:33:48
Quote Anchor link
Je kan het ook met alleen modulo en delen operators doen. (ik weet niet of ik het script hier mag plaatsen dus doe het niet, en heb het script van Santhe niet gezien dus weet niet wat die had)
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:36:19
Quote Anchor link
Ik merk echter wel wanneer ik ik de dag op 07 of 06 zet, dat er een heel ander getal wordt gegeven. Wanneer ik er een string van maak werkt het wel goed, maarja dat mocht niet. Er stond bij dat het expliciet een integer waarde moest zijn.

Goed dan schrijven ze maar gewoon 7041986 ipv 07041986.

@Wouter,
Klopt, ik ken het. round, floor en ceil ken ik ook ;)
Gewijzigd op 11/02/2012 16:38:20 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:38:01
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Natuurlijk mag je wel stukjes scripts plaatsen om zo gebruikers te helpen. Graag zelfs. Maar op het moment dat SanThe het stukje code plaatste had Erwin de werking van de operators / % uitgelegd. Op basis daarvan had de topic starter de oplossing kunnen maken. Daarom had ik heel even het stukje code van SanThe weggehaald. Simpelweg om Dominique de ruimte te geven en de werking van de functies te kunnen begrijpen om zo de oplossing te vinden.

Als toevoeging zal ik heel even de code van SanThe plaatsen. Die had ik bewaart omdat ik later in dit topic de oplossing van SanThe nog wilde plaatsen om te laten zien hoe het ook kan.

Code van Santhe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$date
= 14071987;

$day = floor($date / 1000000);
$month = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year = $date % 10000;

echo $day . '-' . $month . '-' . $year;

?>


Ik ben benieuwd naar hoe jij het zou doen.

Niels
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.