Datum berekenen d.m.v. modulo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:53:55
Quote Anchor link
Ja ja, een belachelijke opdracht. Dat vind ik zelf ook. Maar dit is een opdracht voor school. Meteen in de eerste week van de opleiding na het leren van echo "Hello World!". Krijgen we dus dit voor onze kiezen.

Anyway, kan iemand mij de formule geven of uitleggen? Ik moet een variabele aanmaken met daarin 8 cijfers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date = 14071987; ?>


De indeling is dan zo: ddmmyyyy.
Deze waarden moet ik dan gebruiken om in de

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $day; $month; $year; ?>


variabelen te proppen. Ik mag alleen maar de divide (/) en de modulo (%) operators gebruiken. Ik geef toe, bizar.. Ik script al jaren in php maar ik kom hier echt niet uit.


Let op! Ik mag GEEN date of time functies gebruiken.

Als iemand me hiermee kan helpen? Graag!
Bedankt
Gewijzigd op 11/02/2012 15:54:39 door Dominique de Graaff
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:39:07
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 15:54:56
Quote Anchor link
explode?
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:57:43
Quote Anchor link
Bedankt, maar helaas dat mag niet. Ik mag alleen maar / en % gebruiken. Thats it. Ik heb al neergezet in het resultaat (voor het aftekenen) dat dit niet mogelijk is. Maar misschien is het wel mogelijk en sta ik daar met een mond vol tanden (betwijfel of de rest van m'n klas het gaat lukken hoor, daar niet van). Maar vandaar dat ik hier even kom polsen of jullie een oplossing weten?
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:02:01
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Het komt waarschijnlijk door het weekeind maar ik snap je vraag niet helemaal. Je moet op basis van 14071987 in de variabele $date de huidige datum en tijd berekenen? En daarbij mag je alleen % en / gebruiken?

Of bedoeld je, in heb een timestamp en op basis daarvan moet ik drie variabelen vullen. Eentje met de datum, eentje met de dag en eentje met de tijd?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:04:07 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:05:17
Quote Anchor link
Ja klopt. Bizar he? Een persoon uit mijn klas had de opdracht al gemaakt, en gebruikte toen (op mijn advies) de date() en time() functies. Maar onze docent zei toen dat dit niet mocht. We moesten beter lezen: Alleen % en /. Ik word er eerlijk gezegd een beetje pissig van want het slaat nergens op. Je kunt het volgens mij niet berekenen want 14071984 naar bijv 01081984 is onberekenbaar met deze operators.

We zitten pas in blok 1, hoofdstuk 1 opdracht nummer 8. We hebben net leren "printen" van "hello world!". Vandaar dat ik dit zelf ook een hele bizarre opdracht vind. Ga er zeker wat van zeggen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit expres is gedaan zodat zij straks uit kunnen leggen dat het niet kan. Maarja ik vraag het liever eerst even om mij heen voordat ik meteen zeg: "het kan niet!".

edit 1:
Wil er trouwens wel even aan toevoegen dat ik al jaren php schrijf. Van OOP (hmvc structuren e.t.c.). Ik dacht: piece of cake voor dit vak, maar dan krijg je dus zo iets. Heel bizar :P.

edit 2:
Nee, geen timestamp.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:08:21 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:07:25
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Wat moet het nu uiteindelijk worden? Mijn eerste, of mijn tweede antwoord? :-)

Daarnaast kan je met een timestamp gewoon rekenen? Je kan dat toch gewoon omzetten naar dagen / uren / seconden ? Ik zie het probleem niet echt?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:09:54 door Niels K
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:08:19
Quote Anchor link
Verre van belachelijk als je het mij vraagt, zeer goede vingeroefening juist. En zeker niet
Quote:
het slaat nergens op


Denk eens na wat je met / en % doet, en dan helemaal als je het met 10, 100, 1000 etc doet. Daar moet je toch wel uit kunnen komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:08:34
Quote Anchor link
Heel even de code weggehaald. Het is beter om wat tips te geven dan gelijk de code voor te kauwen. Ook al bedoel je het goed.[/modedit]
Gewijzigd op 11/02/2012 16:11:40 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:10:33
Quote Anchor link
Beste Niels,

Het eerste antwoord.

En Erwin H:
Nee, ik kom er niet uit, vandaar dat ik hier om hulp vraag. Ik weet dat je met / deelt en met % de rest van de deling krijgt. Maar dan nog, met alleen de uitleg die ik boven in geef moest ik het doen.
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 16:10:53
Quote Anchor link
SanThe, werkelijk geniaal. Had ik nooit opgekomen.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:13:42
Quote Anchor link
@dominique, je geeft zelf het antwoord al als je je tekst nog eens leest.
En dat om hulp vragen begrijp ik prima, het probleem is alleen, als ik je ook maar een tip geef heb ik je probleem opgelost en leer jij er nog niets van.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:21:21 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:15:04
Quote Anchor link
SanThe bedankt,

Ik snap nu dat je het getal moet delen door 1000000 om de dagen te krijgen.
Dat je om de maand te krijgen die deling weer moet delen door 10000 (immers 071984 zijn tienduizenden. en de laatste spreekt voor zich.

Erwin,

Voor mij sloeg het nergens op omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. Een klein voorbeeldje of een formule van de eerste som zou handig geweest zijn (in het boek!). Soms kom je er gewoon niet uit en dan vraag je het even. Ik kwam er niet uit.

Ik vraag nooit zomaar om oplossingen. Ik ben iemand die het liever zelf leert. De stap om het hier te vragen is daarom ook niet zomaar genomen. Wees daar maar niet bang om. Soms is een voorbeeldje juist een goede manier om te leren. Ik pluis die code dan uit. Maar ook een simpele formule in tekst (niet in script) was voor mij al goed. Dan had ik het als nog zelf moeten schrijven.

Bedankt in elk geval
Gewijzigd op 11/02/2012 16:17:00 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:15:12
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Ik heb heel even de code van SanThe weggehaald aangezien ik van mening ben dat je dit probleem toch echt zelf moet oplossen. Zoals je aangeeft programmeer je al jaren PHP dus dan moet dit niet al te moeilijk zijn.

Op basis van de tips van Erwin moet je dit (gemakkelijk) op kunnen lossen.

Veel succes!

Edit:

Ik zie dat je de code van SanThe toch gezien hebt. Jammer, maar niets aan te doen. Ik moet wel toegeven dat ansich voor een beginner een moeilijke opdracht is. Maar als je de werking van die operators snapt ben je wel een stap verder.

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:16:47 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:18:35
Quote Anchor link
Ik heb de code niet gekopieerd. Dus ik kan er niet meer bij :). Maar het heeft me wel geholpen te begrijpen hoe je dit zou kunnen uitrekenen. Bedankt.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Hartstikke mooi, daar ging het ons om. Veel plezier met het uitleggen aan je andere klasgenoten ;-)

Fijn weekeind,

Niels
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:24:37
Quote Anchor link
Met 123 % 10 krijg je de restwaarde als je 123 door 10 deelt. In dit geval is de restwaarde 3. En als je 123 / 10 doet krijg je een gewone deling. Oplossing zal 12.3 zijn. Daar moet je dus nog even een geheel getal van maken.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:26:34
Quote Anchor link
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:32:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 11/02/2012 16:26:34:
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)


Round()
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:33:48
Quote Anchor link
Je kan het ook met alleen modulo en delen operators doen. (ik weet niet of ik het script hier mag plaatsen dus doe het niet, en heb het script van Santhe niet gezien dus weet niet wat die had)
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:36:19
Quote Anchor link
Ik merk echter wel wanneer ik ik de dag op 07 of 06 zet, dat er een heel ander getal wordt gegeven. Wanneer ik er een string van maak werkt het wel goed, maarja dat mocht niet. Er stond bij dat het expliciet een integer waarde moest zijn.

Goed dan schrijven ze maar gewoon 7041986 ipv 07041986.

@Wouter,
Klopt, ik ken het. round, floor en ceil ken ik ook ;)
Gewijzigd op 11/02/2012 16:38:20 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:38:01
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Natuurlijk mag je wel stukjes scripts plaatsen om zo gebruikers te helpen. Graag zelfs. Maar op het moment dat SanThe het stukje code plaatste had Erwin de werking van de operators / % uitgelegd. Op basis daarvan had de topic starter de oplossing kunnen maken. Daarom had ik heel even het stukje code van SanThe weggehaald. Simpelweg om Dominique de ruimte te geven en de werking van de functies te kunnen begrijpen om zo de oplossing te vinden.

Als toevoeging zal ik heel even de code van SanThe plaatsen. Die had ik bewaart omdat ik later in dit topic de oplossing van SanThe nog wilde plaatsen om te laten zien hoe het ook kan.

Code van Santhe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$date
= 14071987;

$day = floor($date / 1000000);
$month = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year = $date % 10000;

echo $day . '-' . $month . '-' . $year;

?>


Ik ben benieuwd naar hoe jij het zou doen.

Niels
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.