Datum berekenen d.m.v. modulo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:38:46
Quote Anchor link
Dominique de Graaff op 11/02/2012 16:36:19:
Ik merk echter wel wanneer ik ik de dag op 07 of 06 zet, dat er een heel ander getal wordt gegeven.


Dat lijkt mij stug.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:46:36
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:41:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$date
   = 07042012;    
$day    = floor($date / 1000000);
$month  = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year   = $date % 10000;

echo $date;
?>


geeft 1852426.

Echter, doe ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
   = (int)"07042012";
?>


Dan werkt het wel. Waarschijnlijk willen ze dat ik typecasting gebruik ;).

Vind de les ineens niet zo 'belachelijk' meer ;). Eigenlijk wel goed! :P Was wat voorbarig (vanuit frustratie waarschijnlijk).
Gewijzigd op 11/02/2012 16:45:43 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:45:26
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Dat was precies de reden waarom ik dat stukje code (tijdelijk) heb verwijderd. Om jou er iets van te laten leren. Heel mooi dat het nu geland is en je daadwerkelijk de code begrijpt.

Ik moet wel toegeven dat dit voor echte beginners wel een moeilijke opdracht is. Maar goed, je leert er wel iets van.

Niels
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:46:30
Quote Anchor link
Niels,

Hier dan mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $date
= 14102011;
    
    $year = $date % 10000;
    $month = $date % 1000000 / 10000 % 10000;
    $day = $date % 100000000 / 1000000 % 1000000;
?>


Als je iets deelt door een 10tal en daarna de modulo van hetzelfde 10tal doet werkt het hetzelfde als round. Dit kan niet met niet 10tal getallen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:49:19
Quote Anchor link
Dominique de Graaff op 11/02/2012 16:41:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$date
   = 07042012;    
$day    = floor($date / 1000000);
$month  = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year   = $date % 10000;

echo $date;
?>


geeft 1852426.


Zeer vreemd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$date
= 07042012;

$day = floor($date / 1000000);
$month = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year = $date % 10000;

echo $day . '-' . $month . '-' . $year;

?>


Geeft: 1-85-2426

Is er iemand die dit kan verklaren?
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:53:08
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Heel mooi stukje code! Ik wist niet dat je dat met 10 tallen kon doen.

Niels
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:53:11
Quote Anchor link
Nevermind, zie onder (die nul maakt er een octal number van).
Gewijzigd op 11/02/2012 17:25:46 door Dominique de Graaff
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:53:18
Quote Anchor link
07042012

Die 0 in het begin vind PHP nutteloos, want die betekend niks. Hierdoor haalt hij die weg en dan kom je volgens mij op andere getallen.

Wel grappig is dat dit: 7042012 wel 7-4-2012 wordt.. Toch wel vreemd...
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:58:56
Quote Anchor link
Lijkt wel een bug.
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 17:01:02
Quote Anchor link
Bedankt iedereen! Denk ook wel een leerzaam topic voor andere mensen. Iedereen gebruikt maar date en time. Kennelijk kan het dus ook zo.
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 17:04:00
Quote Anchor link
Wacht, ik heb het door. Dom dat ik daar niet meteen aan heb gedacht.

In PHP geef je met een 0 voor een getal aan dat het een octaal getal is en dus wordt het totaal iets anders.

Meer uitleg over andere getallenstelsels: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/berekeningen/bitwise-php/756/
Gewijzigd op 11/02/2012 17:12:58 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 17:05:31
Quote Anchor link
Wouter J op 11/02/2012 17:04:00:
Wacht, ik heb het door. Dom dat ik daar niet meteen aan heb gedacht.

In PHP geef je met een 0 voor een getal aan dat het een octaal getal is en dus wordt het totaal iets anders.


Was dat niet iets van 0x1234?
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 17:10:43
Quote Anchor link
Nee 0x is hexadecimal en 0b is bitwise (wat trouwens niet werkt in PHP). Zie ook int
Gewijzigd op 11/02/2012 17:10:59 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 17:36:15
Quote Anchor link
Dank je wel Wouter. Dit heb ik dus nooit geweten, dat een extra nul ervoor octaal aangeeft.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= 1234; // decimal number
$a = -123; // a negative number
$a = 0123; // octal number (equivalent to 83 decimal)
$a = 0x1A; // hexadecimal number (equivalent to 26 decimal)
?>
Gewijzigd op 11/02/2012 17:36:37 door - SanThe -
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.