Datum berekenen d.m.v. modulo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:53:55
Quote Anchor link
Ja ja, een belachelijke opdracht. Dat vind ik zelf ook. Maar dit is een opdracht voor school. Meteen in de eerste week van de opleiding na het leren van echo "Hello World!". Krijgen we dus dit voor onze kiezen.

Anyway, kan iemand mij de formule geven of uitleggen? Ik moet een variabele aanmaken met daarin 8 cijfers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date = 14071987; ?>


De indeling is dan zo: ddmmyyyy.
Deze waarden moet ik dan gebruiken om in de

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $day; $month; $year; ?>


variabelen te proppen. Ik mag alleen maar de divide (/) en de modulo (%) operators gebruiken. Ik geef toe, bizar.. Ik script al jaren in php maar ik kom hier echt niet uit.


Let op! Ik mag GEEN date of time functies gebruiken.

Als iemand me hiermee kan helpen? Graag!
Bedankt
Gewijzigd op 11/02/2012 15:54:39 door Dominique de Graaff
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:16:52
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 15:54:56
Quote Anchor link
explode?
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:57:43
Quote Anchor link
Bedankt, maar helaas dat mag niet. Ik mag alleen maar / en % gebruiken. Thats it. Ik heb al neergezet in het resultaat (voor het aftekenen) dat dit niet mogelijk is. Maar misschien is het wel mogelijk en sta ik daar met een mond vol tanden (betwijfel of de rest van m'n klas het gaat lukken hoor, daar niet van). Maar vandaar dat ik hier even kom polsen of jullie een oplossing weten?
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:02:01
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Het komt waarschijnlijk door het weekeind maar ik snap je vraag niet helemaal. Je moet op basis van 14071987 in de variabele $date de huidige datum en tijd berekenen? En daarbij mag je alleen % en / gebruiken?

Of bedoeld je, in heb een timestamp en op basis daarvan moet ik drie variabelen vullen. Eentje met de datum, eentje met de dag en eentje met de tijd?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:04:07 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:05:17
Quote Anchor link
Ja klopt. Bizar he? Een persoon uit mijn klas had de opdracht al gemaakt, en gebruikte toen (op mijn advies) de date() en time() functies. Maar onze docent zei toen dat dit niet mocht. We moesten beter lezen: Alleen % en /. Ik word er eerlijk gezegd een beetje pissig van want het slaat nergens op. Je kunt het volgens mij niet berekenen want 14071984 naar bijv 01081984 is onberekenbaar met deze operators.

We zitten pas in blok 1, hoofdstuk 1 opdracht nummer 8. We hebben net leren "printen" van "hello world!". Vandaar dat ik dit zelf ook een hele bizarre opdracht vind. Ga er zeker wat van zeggen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit expres is gedaan zodat zij straks uit kunnen leggen dat het niet kan. Maarja ik vraag het liever eerst even om mij heen voordat ik meteen zeg: "het kan niet!".

edit 1:
Wil er trouwens wel even aan toevoegen dat ik al jaren php schrijf. Van OOP (hmvc structuren e.t.c.). Ik dacht: piece of cake voor dit vak, maar dan krijg je dus zo iets. Heel bizar :P.

edit 2:
Nee, geen timestamp.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:08:21 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:07:25
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Wat moet het nu uiteindelijk worden? Mijn eerste, of mijn tweede antwoord? :-)

Daarnaast kan je met een timestamp gewoon rekenen? Je kan dat toch gewoon omzetten naar dagen / uren / seconden ? Ik zie het probleem niet echt?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:09:54 door Niels K
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:08:19
Quote Anchor link
Verre van belachelijk als je het mij vraagt, zeer goede vingeroefening juist. En zeker niet
Quote:
het slaat nergens op


Denk eens na wat je met / en % doet, en dan helemaal als je het met 10, 100, 1000 etc doet. Daar moet je toch wel uit kunnen komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:08:34
Quote Anchor link
Heel even de code weggehaald. Het is beter om wat tips te geven dan gelijk de code voor te kauwen. Ook al bedoel je het goed.[/modedit]
Gewijzigd op 11/02/2012 16:11:40 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:10:33
Quote Anchor link
Beste Niels,

Het eerste antwoord.

En Erwin H:
Nee, ik kom er niet uit, vandaar dat ik hier om hulp vraag. Ik weet dat je met / deelt en met % de rest van de deling krijgt. Maar dan nog, met alleen de uitleg die ik boven in geef moest ik het doen.
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 16:10:53
Quote Anchor link
SanThe, werkelijk geniaal. Had ik nooit opgekomen.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:13:42
Quote Anchor link
@dominique, je geeft zelf het antwoord al als je je tekst nog eens leest.
En dat om hulp vragen begrijp ik prima, het probleem is alleen, als ik je ook maar een tip geef heb ik je probleem opgelost en leer jij er nog niets van.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:21:21 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:15:04
Quote Anchor link
SanThe bedankt,

Ik snap nu dat je het getal moet delen door 1000000 om de dagen te krijgen.
Dat je om de maand te krijgen die deling weer moet delen door 10000 (immers 071984 zijn tienduizenden. en de laatste spreekt voor zich.

Erwin,

Voor mij sloeg het nergens op omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. Een klein voorbeeldje of een formule van de eerste som zou handig geweest zijn (in het boek!). Soms kom je er gewoon niet uit en dan vraag je het even. Ik kwam er niet uit.

Ik vraag nooit zomaar om oplossingen. Ik ben iemand die het liever zelf leert. De stap om het hier te vragen is daarom ook niet zomaar genomen. Wees daar maar niet bang om. Soms is een voorbeeldje juist een goede manier om te leren. Ik pluis die code dan uit. Maar ook een simpele formule in tekst (niet in script) was voor mij al goed. Dan had ik het als nog zelf moeten schrijven.

Bedankt in elk geval
Gewijzigd op 11/02/2012 16:17:00 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:15:12
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Ik heb heel even de code van SanThe weggehaald aangezien ik van mening ben dat je dit probleem toch echt zelf moet oplossen. Zoals je aangeeft programmeer je al jaren PHP dus dan moet dit niet al te moeilijk zijn.

Op basis van de tips van Erwin moet je dit (gemakkelijk) op kunnen lossen.

Veel succes!

Edit:

Ik zie dat je de code van SanThe toch gezien hebt. Jammer, maar niets aan te doen. Ik moet wel toegeven dat ansich voor een beginner een moeilijke opdracht is. Maar als je de werking van die operators snapt ben je wel een stap verder.

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:16:47 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:18:35
Quote Anchor link
Ik heb de code niet gekopieerd. Dus ik kan er niet meer bij :). Maar het heeft me wel geholpen te begrijpen hoe je dit zou kunnen uitrekenen. Bedankt.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Hartstikke mooi, daar ging het ons om. Veel plezier met het uitleggen aan je andere klasgenoten ;-)

Fijn weekeind,

Niels
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:24:37
Quote Anchor link
Met 123 % 10 krijg je de restwaarde als je 123 door 10 deelt. In dit geval is de restwaarde 3. En als je 123 / 10 doet krijg je een gewone deling. Oplossing zal 12.3 zijn. Daar moet je dus nog even een geheel getal van maken.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:26:34
Quote Anchor link
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:32:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 11/02/2012 16:26:34:
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)


Round()
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:33:48
Quote Anchor link
Je kan het ook met alleen modulo en delen operators doen. (ik weet niet of ik het script hier mag plaatsen dus doe het niet, en heb het script van Santhe niet gezien dus weet niet wat die had)
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:36:19
Quote Anchor link
Ik merk echter wel wanneer ik ik de dag op 07 of 06 zet, dat er een heel ander getal wordt gegeven. Wanneer ik er een string van maak werkt het wel goed, maarja dat mocht niet. Er stond bij dat het expliciet een integer waarde moest zijn.

Goed dan schrijven ze maar gewoon 7041986 ipv 07041986.

@Wouter,
Klopt, ik ken het. round, floor en ceil ken ik ook ;)
Gewijzigd op 11/02/2012 16:38:20 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:38:01
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Natuurlijk mag je wel stukjes scripts plaatsen om zo gebruikers te helpen. Graag zelfs. Maar op het moment dat SanThe het stukje code plaatste had Erwin de werking van de operators / % uitgelegd. Op basis daarvan had de topic starter de oplossing kunnen maken. Daarom had ik heel even het stukje code van SanThe weggehaald. Simpelweg om Dominique de ruimte te geven en de werking van de functies te kunnen begrijpen om zo de oplossing te vinden.

Als toevoeging zal ik heel even de code van SanThe plaatsen. Die had ik bewaart omdat ik later in dit topic de oplossing van SanThe nog wilde plaatsen om te laten zien hoe het ook kan.

Code van Santhe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$date
= 14071987;

$day = floor($date / 1000000);
$month = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year = $date % 10000;

echo $day . '-' . $month . '-' . $year;

?>


Ik ben benieuwd naar hoe jij het zou doen.

Niels
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.