datum en tijd aanelkaar in gb

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marko

Marko

27/10/2006 10:47:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben beginneling qua php.

Ik heb zelf een gastenboek (http://www.heracles-vakj.nl/gastenboek/)

nu zie je links bij de auteur enzo ook de tijd dat het gepost is, maar je ziet dat de datum en de tijd aan elkaar zitten (Gepost: 27-10-20068:56) dat moet zijn Gepost: 27-10-2006 8:56)

nu heb ik het volgende stukje php script uit het gastenboek script gehaald:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
$sql
= "SELECT * FROM mgbb ORDER BY ID DESC LIMIT $vanaf_pagina, $aantal_per_pagina";
$resultaat = mysql_query($sql);
$aantal = mysql_num_rows($resultaat);

while($record = mysql_fetch_object($resultaat))
{

    $id = "$record->id";
    $name = "$record->name";
    $subject = "$record->subject";
    $website = "$record->website";
    $ip = "$record->ip";
    $email = "$record->email";
    $text = "$record->tekst";
    $datum = "$record->datum";
    $location = "$record->location";
    include 'coding.php';
    echo '<TR><TD BGCOLOR="#FFFFFF" HEIGHT="40" valign=top>';
    echo '<B><font size=2>'.$name.'</font></B><BR>';
    if ($email == '')
    {

        echo "";
    }

    else
    {
        echo "<a href=mailto:".$email." target=_blank><img src=images/email2.gif border=0 alt='Stuur een email naar ".$name."'></a>";
    }

    if ( ($website == 'http://') || ($website ==  ''))
    {

        echo "";
    }

    else
    {
        echo "<a href=".$website." target=_blank><img src=images/url2.gif border=0 alt='Bezoek de website van ".$name."'></a>";
    }

    echo '<BR>Gepost: '.$datum.'<BR>';
    if($location == '')
    {

        echo "";
    }

    else
    {
        echo 'Lokatie: '.$location.'<BR>';
    }[
/code]

Zit hier iets fout dat het aanelkaar zit, of moet ik het ergens anders zoeken?

Alvast Bedankt,

Marko
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:05:19
 
Thomas minke

thomas minke

27/10/2006 10:49:00
Quote Anchor link
dit ff bovenaan zetten, onder de < ? php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error_reporting(E_ALL);

en dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$resultaat = mysql_query($sql);

vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$resultaat = mysql_query($sql)or die(mysql_error());


Edit:
code
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thomas minke
 
Marko

Marko

27/10/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Na wat jij gezegt hebt werkt het hele gastenboek niet meer, heb de backup van dat bestand alweer upgeload
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
Thomas minke

thomas minke

27/10/2006 11:00:00
Quote Anchor link
dat lijkt me sterk het is alleen maar foutafhandeling, misschien heb je hem niet goed ingevoegd maar okej
 
Frank -

Frank -

27/10/2006 13:13:00
Quote Anchor link
Zie de MySQL-functie DATE_FORMAT(), die kan keurig een datum en tijd voor jou gaan opmaken. Je bent wel verplicht om de datum in een DATE of DATETIME op te slaan, maar dat zijn toch al de enige juiste formaten voor een DATUM of DATUMmetTIJD.

Verder is $id = "$record->id"; zinloos, gebruik gewoon $record->id; wanneer je daar iets mee wilt gaan doen. Komt nog eens bij dat handiger (en vooral sneller) is om de i.p.v. de functie mysql_fetch_object() de functie mysql_fetch_assoc() te gebruiken. Het resultaat roep je dan aan met bv. $record['id'].

Wat Thomas ook al zegt, foutafhandeling mag niet ontbreken. Het is de basis van ieder goed systeem. Alles wat fout kan gaan, zal namelijk ook fout gaan! Die garantie heb je...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.