datum en tijd uit tabel halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 00:39:22
Quote Anchor link
hallo.
ik haal nu met een script de gegevens uit de tabel met ' $row [datum] ' en hetzelfde ook bij tijd.
maar ik wil het er graag anders uithalen.
de datum: dd/mm/yyyy
en tijd: hh:mm

hoe doe ik dat?
mvg kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:21:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2011 00:42:24
Quote Anchor link
Hoe staat het in je database vermeld? Ik mag aannemen dat dit als DATETIME-type is?
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

21/02/2011 00:47:45
Quote Anchor link
Hey Kevin,

Ik gebruik altijd de Unix-Timestamp met time(), en die zet ik dan om in tekstueel via de php functie date().
Denk je dat je daar mee uit de voeten kunt of zal ik een voorbeeldje maken?

Gerard
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

21/02/2011 00:48:16
Quote Anchor link
je hebt toch alleen maar datetime?
Gewijzigd op 21/02/2011 00:50:14 door Henke van der bunt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2011 00:55:13
Quote Anchor link
Datetime is de beste manier om de tijd en database in de database op te slaan. Hiermee kan je vervolgens makkelijk mee sorteren en zelf toffe berekeningen op loslaten met bijv. op welke dag het over een jaar is.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 00:58:24
Quote Anchor link
@aar voor de tijd gebruik ik curtime en voor datum datestr.
@gerard zou je eens een voorbeeld willen geven?
 
Harry nvt

Harry nvt

21/02/2011 02:19:37
Quote Anchor link
als je datum als YYYY-MM-DD in je database staat kun je een functie als deze loslaten om DD-MM-YYYY te krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function datumreverse($input){
 $year=substr($input,0,4);
 $month=substr($input,5,2);
 $day=substr($input,8,2);
 return $day."-".$month."-".$year;
}

?>
Gewijzigd op 21/02/2011 02:24:06 door Harry nvt
 
The Force

The Force

21/02/2011 03:49:39
Quote Anchor link
O mijn god Harry, dat is wel het laatste wat je wilt doen. Zoals Aar zegt: gebruik datetime! Je kan er alles mee en een datum in DD-MM-YYYY format krijgen is veel eenvoudiger (en beter):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum_kolom, '%d-%m-%Y') AS datumkolom FROM tabelnaam


Waar 'datum_kolom' de kolom is waar je datetime datum in staat, 'datumkolom' de kolomnaam is zoals je hem in PHP ontvangt en 'tabelnaam' de naam van de tabel is waar de datetime kolom in staat.

Zie http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html en in het speciaal http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 10:44:40
Quote Anchor link
The Force op 21/02/2011 03:49:39:
O mijn god Harry, dat is wel het laatste wat je wilt doen. Zoals Aar zegt: gebruik datetime! Je kan er alles mee en een datum in DD-MM-YYYY format krijgen is veel eenvoudiger (en beter):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum_kolom, '%d-%m-%Y') AS datumkolom FROM tabelnaam


Waar 'datum_kolom' de kolom is waar je datetime datum in staat, 'datumkolom' de kolomnaam is zoals je hem in PHP ontvangt en 'tabelnaam' de naam van de tabel is waar de datetime kolom in staat.

Zie http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html en in het speciaal http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format


Bedankt, maar als ik
SELECT DATE_FORMAT(datum_kolom, '%d-%m-%Y') AS datumkolom FROM tabelnaam

Moet ik hem dan ook weer echo en ?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/02/2011 10:58:42
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 21/02/2011 10:44:40:
maar als ik
SELECT DATE_FORMAT(datum_kolom, '%d-%m-%Y') AS datumkolom FROM tabelnaam

Moet ik hem dan ook weer echo en ?


Dat is aan jou, wat wil jij met die datum doen?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 11:01:24
Quote Anchor link
haha ok.

Heb het nu klaar. Werkt Super!
Hoe kan ik het het beste doen met de tijd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2011 11:09:56
Quote Anchor link
Je wilt alleen de tijd ophalen?
Kijk hier voor de juiste 'variabelen':
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 11:12:23
Quote Anchor link
Klopt het dat de functie NOW de tijd niet goed weergeeft?
Gewijzigd op 21/02/2011 11:19:56 door Kevin Blokzijl
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/02/2011 11:59:49
Quote Anchor link
Probeer het gewoon eens uit.
Insert eens iets en controleer of de tijd overeen komt met je klok
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

21/02/2011 12:04:51
Quote Anchor link
heb ik ook al eens last van gehad
Gewijzigd op 21/02/2011 12:05:09 door Marvin Radioo
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 12:05:59
Quote Anchor link
Dat zei ik toch net. als ik Now post dan loopt hij anderhalfuur voor ofzo. ligt dat aan now of aan de webhost?
 

21/02/2011 12:09:17
Quote Anchor link
Hosting. Kan zijn dat er een andere tijdzone is ingesteld (geen idee welke) of dat zij gewoon slecht zijn met server onderhoud (want de tijd kan automatisch goed gesteld worden).
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 12:38:53
Quote Anchor link
Zei zeggen zelf dat het bij hun goed staat.

Hoe kan ikdat dan checken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/02/2011 12:53:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $now
= date_create("now");
  echo 'tijd: '. $now->format('Y-m-d H:i:s') .'<br/>';
  echo 'Tijdszone: '. $now->format('O') .'<br/>';
?>


Doe dit eens. Wat geeft dat?

(bij mij
tijd: 2011-02-21 12:52:27
Tijdszone: +0100
)
 

21/02/2011 13:17:13
Quote Anchor link
SELECT NOW() zou ook goed moeten zijn.
Kijk ook effe naar bijbehorende functies van mysql:
mysql date and time functions
(Mysql kan andere instellingen hebben of op andere server draaien.)
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

21/02/2011 14:03:35
Quote Anchor link
tijd: 2011-02-21 16:01:33
Tijdszone: +0300
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.