Datum en tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marko

Marko

03/12/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf een gastenboek (zie http://www.heracles-vakj.nl/gastenboek/)

Ik ben beginneling qua php dus als het kan simpel

Links zie je de auteur en tijd.

Nu staat de tijd en datum aan elkaar. Hoe is dit te veranderen?

Hier het stukje php van de tijd en datum

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    echo '<BR>Gepost: '.$datum.'<BR>';
    if($location == '')


Is hier iets fouts aan. of is t iets anders?

de gehele code is hier te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
<?php


$aantal_per_pagina
= 10;
$aantal_paginas_weergave = 5;

$start_on_last_page = false;
$this_page = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];

$result = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM mgbb");
$totaal_paginas = ceil(mysql_result($result, 0) / $aantal_per_pagina);

if(isset($_GET['pagina']) && is_numeric($_GET['pagina']))
  $huidige_pagina = $_GET['pagina'];
else {
  if($start_on_last_page)
    $huidige_pagina = $totaal_paginas;
  else
    $huidige_pagina = 1;
}


$aantalgebruikers = $totaal_paginas - $aantal_paginas_weergave;

$puntjes = $aantal_paginas_weergave + 1;

$vanaf_pagina = ($huidige_pagina - 1) * $aantal_per_pagina;

$pagination = "";
$prev_page = true;
$next_page = true;
for($i = 1; $i <= $totaal_paginas; $i++)
{

    if($i > 1)
        if($i <= $aantal_paginas_weergave)
        {

            $pagination .= " - ";  
        }

        else if($i > $aantalgebruikers + 1)
        {

            $pagination .= " - ";  
        }

        else if($i == $puntjes && $totaal_paginas != $aantal_paginas_weergave * 2)
        {

            $pagination .= " .... ";  
        }

        else if($i == $puntjes && $totaal_paginas == $aantal_paginas_weergave * 2)
        {

            $pagination .= " - ";
        }

    
        if($i == $huidige_pagina)
        {

            if($i - 1 > 0)
                $prev_page = $i - 1;
            if($i < $totaal_paginas)
                $next_page = $i + 1;

            if($i <= $aantal_paginas_weergave)
            {

                $pagination .= "<B>$i</B>";  
            }

            else if($i > $aantalgebruikers)
            {

                $pagination .= "<B>$i</B>";
            }
        }

        else
        if($i <= $aantal_paginas_weergave)
        {

            $pagination .=  '<a href="'.$this_page.'?pagina='.$i.'">'.$i.'</a>';  
        }

        else if($i > $aantalgebruikers)
        {

            $pagination .=  '<a href="'.$this_page.'?pagina='.$i.'">'.$i.'</a>';
        }
}

$pagination = '<a href="'.$this_page.'?pagina='.$prev_page.'">«</a> '.$pagination.' <A HREF="'.$this_page.'?pagina='.$next_page.'">»</A>';
?>


<TABLE STYLE="font-family: verdana; font-size: 8pt; color: #000000; border: 0px solid black ; " border="0" cellpadding="2" cellspacing="1" width='98%'>
<TR>
    <TD>
        [ <?php echo $pagination; ?> ]
    </TD>
    <TD ALIGN=RIGHT>
    <a href="reply.php">Nieuw Bericht Toevoegen</a>
    </TD>
</TR>
</TABLE>
<TABLE STYLE="font-family: verdana; font-size: 8pt; color: #000000; border: 0px solid black ; background: #000000" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1" width='98%'>
    <TR STYLE="color: #FFFFFF;">
        <TD BGCOLOR="#000000" width='175' HEIGHT='20'>
        <B>Auteur</B>
        </TD>
        <TD BGCOLOR="#000000" width='80%' HEIGHT='20'>
        <B>Bericht</B>
        </TD>
    </TR>

<?php

error_reporting(E_ALL);

?>

$sql = "SELECT * FROM mgbb ORDER BY ID DESC LIMIT $vanaf_pagina, $aantal_per_pagina";
$resultaat = mysql_query($sql)or die(mysql_error());
$aantal = mysql_num_rows($resultaat);

while($record = mysql_fetch_object($resultaat))
{
    $id = "$record->id";
    $name = "$record->name";
    $subject = "$record->subject";
    $website = "$record->website";
    $ip = "$record->ip";
    $email = "$record->email";
    $text = "$record->tekst";
    $datum = "$record->datum";
    $location = "$record->location";
    include 'coding.php';
    echo '<TR><TD BGCOLOR="#FFFFFF" HEIGHT="40" valign=top>';
    echo '<B><font size=2>'.$name.'</font></B><BR>';
    if ($email == '')
    {
        echo "";
    }
    else
    {
        echo "<a href=mailto:".$email." target=_blank><img src=images/email2.gif border=0 alt='Stuur een email naar ".$name."'></a>";
    }
    if ( ($website == 'http://') || ($website ==  ''))
    {
        echo "";
    }
    else
    {
        echo "<a href=".$website." target=_blank><img src=images/url2.gif border=0 alt='Bezoek de website van ".$name."'></a>";
    }
    echo '<BR>Gepost: '.$datum.'<BR>';
    if($location == '')
    {
        echo "";
    }
    else
    {
        echo 'Lokatie: '.$location.'<BR>';
    }
    echo '<B>[ <a href="reply.php?id='.$id.'">Reageer</A> ] [ <a href="edit.php?id='.$id.'">Bewerk</a> ]</B><BR>';
    echo '</TD><TD BGCOLOR="#FFFFFF" HEIGHT="0" valign=top>';
    echo '<font size=1><img src="images/post.gif" alt='.$ip.'>&nbsp;<I>'.$subject.'</I><br></font>'.$tekst.'</TD></TR>';
}
?>

</TABLE>
<TABLE STYLE="font-family: verdana; font-size: 8pt; color: #000000; border: 0px solid black ; " border="0" cellpadding="2" cellspacing="1" width='98%'>
<TR>
<TD>
[
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $pagination; ?>
]
</TD>
<TD ALIGN=RIGHT>
<a href="reply.php">Nieuw Bericht Toevoegen</a>
</TD>
</TR>
</TABLE>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:31:12
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Je hebt deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM mgbb ORDER BY ID DESC LIMIT $vanaf_pagina, $aantal_per_pagina";
?>

die haalt alle velden op uit je database. Daar zit ook een veld 'datum' tussen waarin de hele datum en de hele tijd staan, volgens jouw uitleg.

Waarschijnlijk is het dus een veld van het type DATETIME. Als dat zo is, is het mooi, want dan kun je er allerlei formats uit laten rollen. Welk format wil je? Alleen de datum en geen tijd?
Edit:

Ik zie dat het format er zo uit ziet op je site:
Gepost: 3-12-200611:19
Dat is absoluut geen DATETIME type. Laat de insert query eens zien waarmee je een nieuw bericht invoegt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Marko

Marko

03/12/2006 11:55:00
Quote Anchor link
insert query...

Denk dat je deze bedoeld (een capatcha script ziet hier in)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $sql = "SELECT * FROM mgbb WHERE ID=$id";
    $resultaat = mysql_query($sql);
    $record = mysql_fetch_object($resultaat);
    $text = "$record->tekst";
    $name = "$record->name";
    $quote = "[QUOTE=".$name."]".$text."[/QUOTE]";


deze?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2006 11:57:00
Quote Anchor link
Zie de edit van mijn vorige post. De manier waarop het eruit ziet, doet vermoeden dat de datum en de tijd door je PHP script zijn gegenereerd en ik ben ook bang dat je geen DATETIME veld gebruikt in je database, maar een VARCHAR. Klopt dit?
 
Marko

Marko

03/12/2006 11:59:00
Quote Anchor link
Ik heb geen flauw idee, voordat ik het capatcha script toevoegde, was het goed.

Dus nadat ik het capatcha heb toegevoegd ziet het er nu uit als
Gepost: 3-12-200611:19
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2006 12:01:00
Quote Anchor link
Marko schreef op 03.12.2006 11:59:
Ik heb geen flauw idee, voordat ik het capatcha script toevoegde, was het goed.

Geen flauw idee? Je weet toch wel wat voor veldtypes je in je database hebt gestopt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2006 12:03:00
Quote Anchor link
Marko schreef op 03.12.2006 11:55:
insert query...

Denk dat je deze bedoeld (een capatcha script ziet hier in)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $sql = "SELECT * FROM mgbb WHERE ID=$id";
    $resultaat = mysql_query($sql);
    $record = mysql_fetch_object($resultaat);
    $text = "$record->tekst";
    $name = "$record->name";
    $quote = "[QUOTE=".$name."]".$text."[/QUOTE]";


deze?

Nee, dat is een SELECT query. Heb je dit wel zelf gescript?

Maar vooruit, ik ben in een goede bui. Als iemand een nieuw bericht op je forum zet, dan wil ik graag het relevante stukje code zien van de pagina die het nieuwe bericht verwerkt en in de database stopt.
 
Marko

Marko

03/12/2006 12:04:00
Quote Anchor link
Nee aangezien ik het gastenboek zelf niet heb gemaakt, iemand anders heeft hem gemaakt. En die spreek ik nooit meer.

Anders laat maar. denk dat het ophoud
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2006 12:15:00
Quote Anchor link
Degene die het script gemaakt heeft zou zijn INSERT query aan moeten passen. Waarschijnlijk heeft hij het zo gedaan dat PHP de datum en de tijd in elkaar sleutelt. Daarna wordt het in de database gezet.

De goede manier zou zijn: MySQL de datumtijd laten genereren met het commando NOW() in de INSERT query. Die waarde opslaan in een DATETIME veld.

Mocht je iemand in je kennissenkring hebben die goed kan PHP-en, dan kun je hem/haar dit vertellen.

Hier op het forum is het heel moeilijk om je te helpen omdat je niet precies weet welk deel van het script je moet laten zien. Het enige dat overblijft is alle code hier posten en dat hebben wij weer liever niet. Hopelijk heb je daar begrip voor.
 
Marko

Marko

03/12/2006 12:20:00
Quote Anchor link
Ja ik snap het! iig bedankt voor je hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.