datum in database plaatsten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen kolkman

jeroen kolkman

17/07/2010 01:28:57
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met een formulier in php waarbij een datum moet worden ingevoerd in de database.
Nou wil ik de datum uit dat formulier in de database plaatsen maar weet niet in wat voor formaat ik dat moet aanleveren in de database.

ik weet niet hoe ik die tabel moet opzetten waar de data in moet komen.

maar als iemand mij kan vertellen bijvoorbeeld hoe je de waardes van bij voorbeeld:
$naam / $datum / $bericht in de database kan zetten zodat je de datum ook echt als datum in de database hebt zou dat fijn zijn.

ik heb die datums namelijk nodig om straks op te sorteren bij het uitlezen.

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:13:22
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 01:41:16
Quote Anchor link
Zie sql DATE en DATETIME.
 
Jeroen kolkman

jeroen kolkman

17/07/2010 01:59:16
Quote Anchor link
waar ik heb op php net gekeken maar word het allemaal niet veel duidelijk op :S of ik ben gewoon zo gaar aan het worden .
 
Jelmer -

Jelmer -

17/07/2010 09:02:59
Quote Anchor link
Y-m-d H:i:s voor als je date gebruikt. Met strtotime kan je de meeste strings omzetten naar een getal wat date weer kan omzetten in een datum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('Y-m-d H:i:s', strtotime('12-6-2010 +1 day'));
?>

DATE of DATETIME is het kolomtype voor je kolom in de database.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.