datum in php en mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

29/01/2006 21:17:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb in mysql deze query:

INSERT INTO test
(datum)
VALUES
(NOW())


die zet netjes de datum '2006-01-29' in de datum kolom van test.

Nu wil ik in php zoiets uitvoeren:

$sql=mysql_query("SELECT id FROM test WHERE datum = NOW()");

waarom werkt dit niet? Kan nergens vinden wat in php de juiste syntax is voor de huidige datum die hem op deze manier leest: '2006-01-29'
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:13:46
 
Timor bos

Timor bos

29/01/2006 21:31:00
Quote Anchor link
heb nou dit:

$datum = date("d-m-Y");
$sql=mysql_query("SELECT id FROM test WHERE datum = ". $datum);

dan geeft hij juist alle id's weer behalve de id's die bij de datum van vandaag horen :S
 
EdwinG

EdwinG

29/01/2006 21:49:00
Quote Anchor link
Gezien de syntax die je zelf in post 1 geeft, (2006-01-29), heb je $datum precies verkeerd om.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= date("Y-M-D");
$sql = "SELECT id FROM test WHERE datum = '".$datum."';";
$tmp = mysql_query($sql);
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/01/2006 21:55:00
Quote Anchor link
Je moet goed het verschil weten tussen NOW() en CURRENT_DATE() in MySQL. Jouw veld 'datum' is van het type DATE.

NOW() geeft yyyy-mm-dd uu:mm:ss

Als je een datumveld dus vult met NOW() kapt MySQL "keurig" het tijd deel er af.

Maar zodra je later gaat vergelijken:
WHERE datum = NOW()
gaat het fout.

Daar zou je:
WHERE datum = CURRENT_DATE()
moeten doen (eigenlijk bij de insert al)
 
Timor bos

Timor bos

29/01/2006 22:48:00
Quote Anchor link
oja thanx, hij werkt al
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.