datum met mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

28/07/2010 23:40:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb op m'n spel een functie om een soort lidmaatschap te kunnen kopen voor extra mogelijkheden.
Ik sla de datum wanneer dit lidmaatschap verloopt op als date in mysql volgorde: (Y-m-d).

Hoe kan ik, dat als mensen kopen, dat er een maand bijkomt? kan dat in een MySQL query? Of kan ik dat doen dmv. date();

Robbin
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:09:34
 
Raymond ---

Raymond ---

28/07/2010 23:45:34
Quote Anchor link
Kijk even hier: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html
Er zijn verschillende add functies.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

29/07/2010 00:00:48
Quote Anchor link
DAt kan met PHP of met een query.

De php oplossing, mits je altijd vanaf het moment dat je toevoegd, een maand neemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Een datetime string;
date('Y-m-d',strtotime('+1 month'));
?>
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

29/07/2010 00:10:17
Quote Anchor link
Pieter van Linschoten op 29/07/2010 00:00:48:
DAt kan met PHP of met een query.

De php oplossing, mits je altijd vanaf het moment dat je toevoegd, een maand neemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Een datetime string;
date('Y-m-d',strtotime('+1 month'));
?>


Dat wist ik zelf ook wel. Maar het is de bedoeling dat ik een maand toevoeg aan de verloopdatum (dus dat je een extra maand krijgt)
 

29/07/2010 00:24:57
Quote Anchor link
Pieter van Linschoten op 29/07/2010 00:00:48:
DAt kan met PHP of met een query.

De php oplossing, mits je altijd vanaf het moment dat je toevoegd, een maand neemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Een datetime string;
date('Y-m-d',strtotime('+1 month'));
?>


En het netste is het om het direct in de db te doen, want die kan het sneller, heeft het juiste formaat (als het goed is) en als het systeem waar php draait nog eens verkeerd is ingesteld, dan heb je kans dat je rekent met de verkeerde time zone of tijd.
Gewoon met db doen dus.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

29/07/2010 00:26:20
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/07/2010 00:24:57:
Pieter van Linschoten op 29/07/2010 00:00:48:
DAt kan met PHP of met een query.

De php oplossing, mits je altijd vanaf het moment dat je toevoegd, een maand neemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Een datetime string;
date('Y-m-d',strtotime('+1 month'));
?>


En het netste is het om het direct in de db te doen, want die kan het sneller, heeft het juiste formaat (als het goed is) en als het systeem waar php draait nog eens verkeerd is ingesteld, dan heb je kans dat je rekent met de verkeerde time zone of tijd.
Gewoon met db doen dus.



Mn timazone staat op europe/amsterdan, en werkt prima :)
Maar, back2question, kan ik misschien dee datum in mn DB in date() zetten en dan srttotime('+1 month') erbij inzet, en daarmee mn DB update?
Gewijzigd op 29/07/2010 00:28:00 door Maestro Roboroads
 

29/07/2010 00:28:27
Quote Anchor link
Roboroads PHP op 29/07/2010 00:26:20:
Karl Karl op 29/07/2010 00:24:57:
Pieter van Linschoten op 29/07/2010 00:00:48:
DAt kan met PHP of met een query.

De php oplossing, mits je altijd vanaf het moment dat je toevoegd, een maand neemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// Een datetime string;
date('Y-m-d',strtotime('+1 month'));
?>


En het netste is het om het direct in de db te doen, want die kan het sneller, heeft het juiste formaat (als het goed is) en als het systeem waar php draait nog eens verkeerd is ingesteld, dan heb je kans dat je rekent met de verkeerde time zone of tijd.
Gewoon met db doen dus.



Mn timazone staat op europe/amsterdan, en werkt prima :)


Ach, ja, met de auto kan je ook bochten afsnijden, totdat je tegen een tegenligger oprijd.
Nee, je zet de datum in de db met CURDATE() en dan een maand erbij doe je met CURDATE() + INTERVAL 1 MONTH. Zie link die je hebt gekregen.
Gewijzigd op 29/07/2010 01:20:16 door
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

29/07/2010 02:16:14
Quote Anchor link
ik heb het gelezen en uitgeprobeert, het lukt me nu ;)

Dankje allemaal.
(ik doe het mer cudate en dan een interval van een maand :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.