datum naar DB mm/dd/yyyy?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray de graaf

ray de graaf

16/03/2013 22:22:04
Quote Anchor link
hallo

mijn vraag is wel een beetje html5 minded maar gebrui hem in me script dus hoop dat ik niemand boos maak ^^

ik heb een formulier met de html 5 input type="date" die geeft een datum weer als mm/dd/yyyy (maand/dag/jaar)...

als ik het dan upload naar DB en weer uitlees krijg ik

jaar-maand-dag

kan ik dat op 1 of andere manier aanpasse naar de nederlandse stijl? dag/maand/jaar?

met voorbaat dank
Gewijzigd op 16/03/2013 22:29:07 door Ray de graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:18:08
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/03/2013 23:42:43
Quote Anchor link
Hoe sla je het op in je DB en hoe lees je het weer uit? Zonder die codefragmenten kunnen we je geen advies geven.
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

16/03/2013 23:44:06
 
Willem vp

Willem vp

16/03/2013 23:47:44
Quote Anchor link
Ervan uitgaand dat je het in de database als een datetime-veld opslaat kun je het ophalen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select date_format(datumveld,"%d-%m-%Y");

Eventueel kun je ook %e gebruiken in plaats van %d; dan krijg je geen voorloopnul bij de eerste 9 dagen van de maand.
 
Ray de graaf

ray de graaf

17/03/2013 01:48:33
Quote Anchor link
ik heb wat zitte aanklooie maar krijg het niet voor elkaar. Ik heb in de database een veld DATE gemaakt, hierdoor slaat hij hem dus als volgt op: jaar/maand/dag

ik wil het dus ophalen en weergeven als: dag/maand/jaar

en dan wil ik dat de tabel gevuld word met de datum die als eerst komt eerst.

ik vermoed dat de oplossing hier boven staat ( select date_format(datumveld,"%d-%m-%Y"); ) maar ik krijg het er niet fatdoenlijk ingepast

mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
//we zetten error report aan voor als er een foutje in de code zou zitten, deze kan als alles optimaal werkt uitgezet worden. Dit doe je door de 1 te veranderen in een 0.
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
 
//we includen het bestand config.php zodat we verbinding hebben met de database
include ("config/connect.php");
 
//We hoeven eigenlijk maar gewoon 1 select query te doen en een while loop en we zijn al klaar. We d dit als volgt:
 
//de select query






$ophalen = mysql_query("SELECT `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`") or die(mysql_error());
// see if any rows were returned
if (mysql_num_rows($ophalen) > 0) {
 
// zoja, print them one after another
echo "<center>"."<table cellpadding=10 border=1>";
        echo "<tr>";
        echo "<td>"."Datum"."</td>";
       echo "<td>"."Titel"."</td>";  
        echo "<td>"."Land"."</td>";
        echo "<td>"."Provincies"."</td>";  
        echo "<td>"."Plaats"."</td>";
        echo "<td>"."Locatie"."</td>";
        echo "</tr>";
//while loop
while ($gegevens = mysql_fetch_array($ophalen)) {
        echo "<tr>";
        echo "<td>".$gegevens['datum']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['titel']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['land']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['provincies']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['plaats']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['locatie']."</td>";
        echo "</tr>";
}

echo '</table>' . '<br><br>' . '<a href="upload_event.php"> Event toevoegen </a>' . '</center>';
}

else {
  
    // zonee, print status message
    echo "Geen events in de database!"."</center>";
}

// free result set memory
mysql_free_result($ophalen);

// close connection
mysql_close($con);

    
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2013 02:54:20
Quote Anchor link
Hallo Ray,

probeer je query eens aan te passen op regel 17 naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT date_format(`datum`,"%d-%m-%Y") AS `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`
 
Ray de graaf

ray de graaf

17/03/2013 08:43:20
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2013 02:54:20:
Hallo Ray,

probeer je query eens aan te passen op regel 17 naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT date_format(`datum`,"%d-%m-%Y") AS `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`


dan krijg ik de pagina niet te zien maar deze foutmelding:

HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the

de map waarin het script staat staat op 775 en het script op 664..
is het dan geen geldig php 5?
Gewijzigd op 17/03/2013 08:43:50 door ray de graaf
 
Bart V B

Bart V B

17/03/2013 08:52:21
Quote Anchor link
Die 500 error heeft geen invloed op die datum.
Waarschijnlijk heb je een typo gemaakt.

Dus nogmaals de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ophalen
= mysql_query("SELECT date_format(`datum`, '%d-%m-%Y') AS `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`") or die(mysql_error());
?>

EDIT zie het al, de quotes zijn verkeerd. aangepast.
Gewijzigd op 17/03/2013 08:57:14 door Bart V B
 
Ray de graaf

ray de graaf

17/03/2013 08:54:22
Quote Anchor link
Bart V B op 17/03/2013 08:52:21:
Die 500 error heeft geen invloed op die datum.
Waarschijnlijk heb je een typo gemaakt.

Dus nogmaals de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ophalen
= mysql_query("SELECT date_format(`datum`,"%d-%m-%Y") AS `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`") or die(mysql_error());
?>


ik heb echt die regel erin opgenomen maar dan krijg ik echt 500

script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
//we zetten error report aan voor als er een foutje in de code zou zitten, deze kan als alles optimaal werkt uitgezet worden. Dit doe je door de 1 te veranderen in een 0.
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
 
//we includen het bestand config.php zodat we verbinding hebben met de database
include ("config/connect.php");
 
//We hoeven eigenlijk maar gewoon 1 select query te doen en een while loop en we zijn al klaar. We d dit als volgt:
 
//de select query






$ophalen = mysql_query("SELECT date_format(`datum`,"%d-%m-%Y") AS `datum`, `titel`, `land`, `provincies`, `plaats`, `locatie` FROM events ORDER BY `datum`") or die(mysql_error());
// see if any rows were returned
if (mysql_num_rows($ophalen) > 0) {
 
// zoja, print them one after another
echo "<center>"."<table cellpadding=10 border=1>";
        echo "<tr>";
        echo "<td>"."Datum"."</td>";
       echo "<td>"."Titel"."</td>";  
        echo "<td>"."Land"."</td>";
        echo "<td>"."Provincies"."</td>";  
        echo "<td>"."Plaats"."</td>";
        echo "<td>"."Locatie"."</td>";
        echo "</tr>";
//while loop
while ($gegevens = mysql_fetch_array($ophalen)) {
        echo "<tr>";
        echo "<td>".$gegevens['datum']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['titel']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['land']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['provincies']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['plaats']."</td>";
        echo "<td>".$gegevens['locatie']."</td>";
        echo "</tr>";
}

echo '</table>' . '<br><br>' . '<a href="upload_event.php"> Event toevoegen </a>' . 'sorteert op datum! (moet nog wel dag-maand-jaar worden' .'</center>';
}

else {
  
    // zonee, print status message
    echo "Geen events in de database!"."</center>";
}

// free result set memory
mysql_free_result($ophalen);

// close connection
mysql_close($con);

    
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 08:54:25
Quote Anchor link
Gebruik voor de alias een andere naam.
En gebruik andere quotes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT date_format(datum,'%d-%m-%Y') AS formatdatum, titel, land, provincies, plaats, locatie FROM events ORDER BY datum
Gewijzigd op 17/03/2013 08:55:44 door - SanThe -
 
Bart V B

Bart V B

17/03/2013 08:55:41
Quote Anchor link
klopt sante, maar die quotes zijn (stonden) verkeerd.
Gewijzigd op 17/03/2013 08:56:16 door Bart V B
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 08:56:34
Quote Anchor link
Bart V B op 17/03/2013 08:55:41:
klopt sante, maar die quotes zijn verkeerd.


Ik had het ook net reeds ontdekt. Zie mijn edit.
 
Bart V B

Bart V B

17/03/2013 08:58:15
Quote Anchor link
Het is nog vroeg he. ;)
Toegeven zag het ook pas nadat ik het gepost had.
 
Ray de graaf

ray de graaf

17/03/2013 09:21:19
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/03/2013 08:56:34:
Bart V B op 17/03/2013 08:55:41:
klopt sante, maar die quotes zijn verkeerd.


Ik had het ook net reeds ontdekt. Zie mijn edit.


bedoel je met andere alias :

$query = mysql_query("SELECT date_format(datum,'%d-%m-%Y') AS formatdatum, titel, land, provincies, plaats, locatie FROM events ORDER BY datum") or die(mysql_error());

en moet ik die quotes nog veranderen of staan ze nu al goed?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 09:24:48
Quote Anchor link
Staat goed zo.

En
echo "<td>".$gegevens['datum']."</td>";
wordt dan
echo "<td>".$gegevens['formatdatum']."</td>";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.