Datum uit database veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max S

Max S

12/12/2008 20:31:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Weet iemand of het mogelijk is om een datum uit een database te veranderen met date() ?
Bv.
Ik heb in mijn database staan: 2008-12-12
Hoe kan ik dit veranderen naar: vr 12/12 ?

Alvast bedankt!

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:01:17
 
Frank -

Frank -

12/12/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT
  DATE_FORMAT('2008-12-12', '%d/%m') AS nl_datum

Alleen wil je dit het liefste in je templates/presentatie oplossen en niet in je database. Smarty kan dit soort dingen prima zelf.

Ps. Er is ook nog ergens een tag voor de dagnaam/afkorting, zie de MySQL-handleiding.
 
Max S

Max S

12/12/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Bedankt!

Maar waar selecteer ik dan mijn rij? Gebeurt dat met '2008-12-12' of moet ik daar de naam van mijn rij neerzetten?
 
Yorick17

yorick17

12/12/2008 20:43:00
Quote Anchor link
doe dit gewoon ff via php, dus maak eerst een selectie
 
Max S

Max S

12/12/2008 20:44:00
Quote Anchor link
ja, ok en als ik het geselecteerd heb wat dan?
 
Frank -

Frank -

12/12/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Rij? Kolom bedoel je zeker. En uiteraard zul je nog een tabelnaam moeten toevoegen, de kolom staat namelijk in een tabel. En eventueel nog een WHERE, etc. etc. Het was maar een simpel (maar werkend) voorbeeldje.
 
Max S

Max S

12/12/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Oops sorry, kolom (haal die 2 altijd door elkaar)
Kan ik dan ipv die datum daar, mijn kolomnaam invullen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2008 22:03:00
Quote Anchor link
i.pv. je datum moet je daar idd je kolomnaam invullen (niet tussen single-quote).
Vervolgens kan je deze datumnotatie gebruiken als het veld nl_datum
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Max S

Max S

12/12/2008 22:04:00
Quote Anchor link
OK
Bedankt!!
 
Zie Foto

Zie Foto

17/11/2010 22:33:16
Quote Anchor link
Ik heb ook een vraag over een datum weergeven om mijn website.
Ik heb staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $rows['datum']; ?>

Dan komt er yyyy-mm-dd

Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo date("d/m/Y"); ?>

kan je deze omzetten.. Maar hoe zet ik deze in mijn php code?
 

17/11/2010 22:43:18
Quote Anchor link
Met DATE_FORMAT zoals dus al in het topic is laten zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.