Datum uit db: 01-05-2010

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:47:10
Quote Anchor link
Goede avond alleen,

Klein vraagje hoe kan ik ervoor zorgen dat als ik een datum uit een database haal dat de datum niet als 01-maand-jaar maar als 1-maan-jaar wordt weergegeven?

Bvd,
Loran
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:11:11
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:48:59
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:49:09
Quote Anchor link
Tja, ik heb hier ook al veel naar gezocht. Ik heb het onlangs nog gebruikt, maar ik moet dat even opzoeken, het is iets mat date() denk ik.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:50:26
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:51:50
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 07/06/2010 22:50:26:
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.


Sorry =[

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 22:53:21
Quote Anchor link
Be nice :)..

damn... ik had net die link gezocht voor loran. 4 reacties alweer. Snelheid hier af en toe blijft me verbazen :)
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij moet je zoiets gaan doen:

date("d-m-Y", mktime(0, 0, 0, 01, 01, 2010));

Je moet eens op de PHP website kijken hoe je precies die dates moet invullen, ik weet niet vanbuiten hoe je het wil.

EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:47 door Ruben Portier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:53:43
Quote Anchor link
@Synaps Framework:

Stuk beter ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:37 door - SanThe -
 
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:54:17
Quote Anchor link
Dank allen :)
 
Pim -

Pim -

07/06/2010 22:58:03
Quote Anchor link
Kan je niet veel beter de data opslaan in het (vrij internationale) Y-m-d formaat en dat dan met iets in PHP omzetten naar een NL versie? Met strtotime en strftime of met DateTime in OO. Komt ook nog van pas als je ooit nog eens iets in een andere taal wilt doen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:01:28
Quote Anchor link
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 23:03:58
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:07:45
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 23:03:58:
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.


Je antwoord was absoluut prima! ik wilde enkel nog wat extra informatie geven buiten het probleem om. Wat misschien handig is voor TS en anderen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:09:24
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.

Is dat zo? Het lijkt me dat je in PHP voor elk record minimaal 2 functies uit moet voeren om vanuit yyyy-mm-dd naar het gewenste formaat te komen (ik denk aan strtotime() en date() of strftime() bijvoorbeeld). Is een DATE_FORMAT() in de query dan niet de snellere oplossing?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:16:25
Quote Anchor link
We hadden het eens getest op het werk :) geen extreme verschillen in laadtijd verder. We hadden toen ook een wat uitebreidere test gedaan met wel wat meer queries dan 1000. Maar we zagen toch dat php het dan sneller kon uitrekenen.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

07/06/2010 23:24:08
Quote Anchor link
Of je kan het héél smerig doen:

Iets met explode gevolgd door array_reverse() en als afsluiter implode. Maargoed, het blijft PHPHulp en niet PHPVoorzeggen, dus wat mij hier geschikt lijkt, is een van de door anderen genoemde functies.

date() en strtotime() strftime()
Gewijzigd op 07/06/2010 23:30:54 door Pieter van Linschoten
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:29:15
Quote Anchor link
@Erik: leuk om te weten, had ik niet verwacht eerlijk gezegd.

@Pieter: dat zal sowieso sneller zijn! Hier hoeft immers niets meer uitgerekend te worden :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.