Datum uit db: 01-05-2010

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:47:10
Quote Anchor link
Goede avond alleen,

Klein vraagje hoe kan ik ervoor zorgen dat als ik een datum uit een database haal dat de datum niet als 01-maand-jaar maar als 1-maan-jaar wordt weergegeven?

Bvd,
Loran
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:41:28
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:48:59
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:49:09
Quote Anchor link
Tja, ik heb hier ook al veel naar gezocht. Ik heb het onlangs nog gebruikt, maar ik moet dat even opzoeken, het is iets mat date() denk ik.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:50:26
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:51:50
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 07/06/2010 22:50:26:
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.


Sorry =[

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 22:53:21
Quote Anchor link
Be nice :)..

damn... ik had net die link gezocht voor loran. 4 reacties alweer. Snelheid hier af en toe blijft me verbazen :)
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij moet je zoiets gaan doen:

date("d-m-Y", mktime(0, 0, 0, 01, 01, 2010));

Je moet eens op de PHP website kijken hoe je precies die dates moet invullen, ik weet niet vanbuiten hoe je het wil.

EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:47 door Ruben Portier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:53:43
Quote Anchor link
@Synaps Framework:

Stuk beter ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:37 door - SanThe -
 
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:54:17
Quote Anchor link
Dank allen :)
 
Pim -

Pim -

07/06/2010 22:58:03
Quote Anchor link
Kan je niet veel beter de data opslaan in het (vrij internationale) Y-m-d formaat en dat dan met iets in PHP omzetten naar een NL versie? Met strtotime en strftime of met DateTime in OO. Komt ook nog van pas als je ooit nog eens iets in een andere taal wilt doen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:01:28
Quote Anchor link
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 23:03:58
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:07:45
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 23:03:58:
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.


Je antwoord was absoluut prima! ik wilde enkel nog wat extra informatie geven buiten het probleem om. Wat misschien handig is voor TS en anderen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:09:24
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.

Is dat zo? Het lijkt me dat je in PHP voor elk record minimaal 2 functies uit moet voeren om vanuit yyyy-mm-dd naar het gewenste formaat te komen (ik denk aan strtotime() en date() of strftime() bijvoorbeeld). Is een DATE_FORMAT() in de query dan niet de snellere oplossing?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:16:25
Quote Anchor link
We hadden het eens getest op het werk :) geen extreme verschillen in laadtijd verder. We hadden toen ook een wat uitebreidere test gedaan met wel wat meer queries dan 1000. Maar we zagen toch dat php het dan sneller kon uitrekenen.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

07/06/2010 23:24:08
Quote Anchor link
Of je kan het héél smerig doen:

Iets met explode gevolgd door array_reverse() en als afsluiter implode. Maargoed, het blijft PHPHulp en niet PHPVoorzeggen, dus wat mij hier geschikt lijkt, is een van de door anderen genoemde functies.

date() en strtotime() strftime()
Gewijzigd op 07/06/2010 23:30:54 door Pieter van Linschoten
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:29:15
Quote Anchor link
@Erik: leuk om te weten, had ik niet verwacht eerlijk gezegd.

@Pieter: dat zal sowieso sneller zijn! Hier hoeft immers niets meer uitgerekend te worden :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.