Datum uit db: 01-05-2010

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:47:10
Quote Anchor link
Goede avond alleen,

Klein vraagje hoe kan ik ervoor zorgen dat als ik een datum uit een database haal dat de datum niet als 01-maand-jaar maar als 1-maan-jaar wordt weergegeven?

Bvd,
Loran
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:13:48
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:48:59
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:49:09
Quote Anchor link
Tja, ik heb hier ook al veel naar gezocht. Ik heb het onlangs nog gebruikt, maar ik moet dat even opzoeken, het is iets mat date() denk ik.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:50:26
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 22:51:50
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 07/06/2010 22:50:26:
Synaps Framework op 07/06/2010 22:48:59:


Domme reactie.


Sorry =[

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 22:53:21
Quote Anchor link
Be nice :)..

damn... ik had net die link gezocht voor loran. 4 reacties alweer. Snelheid hier af en toe blijft me verbazen :)
 
Ruben Portier

Ruben Portier

07/06/2010 22:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij moet je zoiets gaan doen:

date("d-m-Y", mktime(0, 0, 0, 01, 01, 2010));

Je moet eens op de PHP website kijken hoe je precies die dates moet invullen, ik weet niet vanbuiten hoe je het wil.

EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:47 door Ruben Portier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2010 22:53:43
Quote Anchor link
@Synaps Framework:

Stuk beter ;)
Gewijzigd op 07/06/2010 22:54:37 door - SanThe -
 
Loran DP

Loran DP

07/06/2010 22:54:17
Quote Anchor link
Dank allen :)
 
Pim -

Pim -

07/06/2010 22:58:03
Quote Anchor link
Kan je niet veel beter de data opslaan in het (vrij internationale) Y-m-d formaat en dat dan met iets in PHP omzetten naar een NL versie? Met strtotime en strftime of met DateTime in OO. Komt ook nog van pas als je ooit nog eens iets in een andere taal wilt doen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:01:28
Quote Anchor link
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

07/06/2010 23:03:58
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:07:45
Quote Anchor link
Synaps Framework op 07/06/2010 23:03:58:
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.


Uit de vraagstelling van de TS nam ik op dat hij het via mysql wilde doen. Kan via php ook natuurlijk.


Je antwoord was absoluut prima! ik wilde enkel nog wat extra informatie geven buiten het probleem om. Wat misschien handig is voor TS en anderen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:09:24
Quote Anchor link
Erik Rijk op 07/06/2010 23:01:28:
Ruben Portier op 07/06/2010 22:53:35:
EDIT: Je kan misschien beter Synaps Framework's reactie volgen. Daar kan je meteen vanuit de MySQL-query de datum goed krijgen, moet je niet met PHP zitten prutsen ;)


Dat ligt er een beetje aan..
Als je 1000 records gaat ophalen en voor elk record de datum gaat omzetten in de query, kan je het toch beter dmv php doen. Is toch wat sneller dan.

Is dat zo? Het lijkt me dat je in PHP voor elk record minimaal 2 functies uit moet voeren om vanuit yyyy-mm-dd naar het gewenste formaat te komen (ik denk aan strtotime() en date() of strftime() bijvoorbeeld). Is een DATE_FORMAT() in de query dan niet de snellere oplossing?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/06/2010 23:16:25
Quote Anchor link
We hadden het eens getest op het werk :) geen extreme verschillen in laadtijd verder. We hadden toen ook een wat uitebreidere test gedaan met wel wat meer queries dan 1000. Maar we zagen toch dat php het dan sneller kon uitrekenen.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

07/06/2010 23:24:08
Quote Anchor link
Of je kan het héél smerig doen:

Iets met explode gevolgd door array_reverse() en als afsluiter implode. Maargoed, het blijft PHPHulp en niet PHPVoorzeggen, dus wat mij hier geschikt lijkt, is een van de door anderen genoemde functies.

date() en strtotime() strftime()
Gewijzigd op 07/06/2010 23:30:54 door Pieter van Linschoten
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/06/2010 23:29:15
Quote Anchor link
@Erik: leuk om te weten, had ik niet verwacht eerlijk gezegd.

@Pieter: dat zal sowieso sneller zijn! Hier hoeft immers niets meer uitgerekend te worden :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.