datum validatie werkt niet voor meerdere datums

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

27/11/2014 22:30:35
Quote Anchor link
ik heb een datum validatie script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$date_format
= 'Ymd';
$inputEXP = trim($EXPRS);
$timeEXP = strtotime($inputEXP);
$is_validEXP = date($date_format, $timeEXP) == $inputEXP;

$inputDOM = trim($DOMRS);
$timeDOM = strtotime($inputDOM);
$is_validDOM = date($date_format, $timeDOM) == $inputDOM;

$dateexpdatecheck= ($is_validEXP ? 'yes' : 'no');
$datedomdatecheck= ($is_validDOM ? 'yes' : 'no');
?>

als ik mijn 2 inputs $EXPRS en $DOMRS invul met juiste datum geeft alleen de
$dateexpdatecheck aan dat de de datum juist is (yes)maar
$datedomdatecheck geeft aan dat het fout is (no)

waarom werkt alleen de 1ste en niet de 2de
scripts zijn identiek....

alvast dank voor informatie
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 27/11/2014 22:40:30 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:59:59
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 22:39:26
Quote Anchor link
Zet er eens haakjes omheen.

$is_validEXP = date($date_format, $timeEXP) == $inputEXP;
$is_validEXP = (date($date_format, $timeEXP) == $inputEXP);

$is_validEXP = date($date_format, $timeEXP) == $inputEXP;
$is_validEXP = (date($date_format, $timeEXP) == $inputEXP);
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

27/11/2014 22:42:07
Quote Anchor link
nee blijft hetzelfde


Toevoeging op 27/11/2014 22:44:18:

sorry vergeten refresh te doen
idd nu werkt het wel
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 22:51:30
Quote Anchor link
Haha, ik had het net getest en het werkt inderdaad gewoon.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

27/11/2014 23:34:59
Quote Anchor link
nu ben ik deze validatie aan gebruiken zodat er een icoontje je komt als het juist is en kruis bij een fout antwoord

de validatie is als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

if((!empty($DOMRS))&&($datedomdatecheck=$ja)) {
        //toon groen check picto
        echo '<img src="..\pictures\check.png" width="20" height="20"/>';
    }
else {
        //toon rood kruis picto
        echo '<img src="..\pictures\wrong.png" width="20" height="20"/>';
        }

?>


als het veld leeg is geeft hij een kruis maar bij een foutieve datum geeft hij gewoon een vinkje (check)

variable $ja = yes
Gewijzigd op 27/11/2014 23:36:30 door chris Bosmans
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 23:39:31
Quote Anchor link
Er is gewoon een php funtion om een datum te checken.
https://php.net/manual/en/function.checkdate.php
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

27/11/2014 23:42:38
Quote Anchor link
dat scriptje komt vandaar :-)
hoe zou jij het dan hier doen rechtstreeks checkdate in de if functie steken
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2014 00:00:10
Quote Anchor link
Ja, alleen het format zal je moeten aanpassen.

$date_format = 'Ymd';
bool checkdate ( int $month , int $day , int $year )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(checkdate (....)) {
    //toon groen check picto
    echo '<img src="..\pictures\check.png" width="20" height="20"/>';
}
else {
    //toon rood kruis picto
    echo '<img src="..\pictures\wrong.png" width="20" height="20"/>';
}

?>
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

28/11/2014 00:12:50
Quote Anchor link
ok call me stupid

stel mijn datum is $dom=20141131 (is fout)
hoe moet ik dan met de check date werken, ik kom er niet goed uit

momenteel heb ik mijn $dom gesplitst in 3 substr maand dag jaar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$jaar=substr($DOM, 0, 4);
$maand=substr($DOM, 4, 2);
$dag=substr($DOM, 6, 2);

/* hoe werkt dit snap hem niet
bool checkdate(int $maand,int $dag,int $jaar);



Toevoeging op 28/11/2014 00:12:50:

ok call me stupid

stel mijn datum is $dom=20141131 (is fout)
hoe moet ik dan met de check date werken, ik kom er niet goed uit

momenteel heb ik mijn $dom gesplitst in 3 substr maand dag jaar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$jaar=substr($DOM, 0, 4);
$maand=substr($DOM, 4, 2);
$dag=substr($DOM, 6, 2);

/* hoe werkt dit snap hem niet
bool checkdate(int $maand,int $dag,int $jaar);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/11/2014 00:21:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$jaar
=substr($DOM, 0, 4);
$maand=substr($DOM, 4, 2);
$dag=substr($DOM, 6, 2);

if(checkdate($maand, $dag, $jaar)
    echo 'datum is correct';
else
    echo 'datum is onjuist!';
?>
Gewijzigd op 28/11/2014 00:22:19 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.