datum van geuploade file opvragen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel sauer

marcel sauer

14/03/2014 21:52:34
Quote Anchor link
hallo allemaal,

weer een uitdaging.
ik heb een script op mijn site waarmee ik bestanden kan uploaden.
ook heb ik een pagina om de directory uit te lezen.

maar om het nu te sorteren zou ik graag van elke file die in de directory staat de datum willen opvragen.
en het liefst de datum van upload.

ik ben al bezig geweest met mtime, ctime en atime,
maar hier krijg ik alleen maar rare getallen.

bijvoorbeeld deze: 1394825616 (mtime)

ik kan hier niks uit halen......
hij is vandaag (14-3-2014) ik dacht rond 20:30 gepost.

iemand enig idee hoe ik dit makkelijk kan aanpassen naar een duidelijke datum?

Toevoeging op 14/03/2014 21:58:18:

aanvullend het script dat ik heb.

upload form:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<h3>Bestand uploaden</h3>
<?
<form action='uploadview.php' method='post' enctype='multipart/form-data' name='frm' id="frm">
Selecteer bestand: <input type='file' name='bestand'>
<
br>
<
input type='submit' value='Uploaden!'>
<
/form>?>



upload script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<h3>Bestand uploaden</h3>
<?
if (is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'])) //uploaden van het bestand.
{
copy($_FILES['bestand']['tmp_name'], './uploads/'.$_FILES['bestand']['name'] ); //kopiëren naar de opgegeven locatie
echo 'Bestand: ' . $_FILES['bestand']['name'] . ' succesvol upgeload'; //melding
}
else //uploaden is gefaald
{
echo 'Er is geen bestand geupload. : ' . $_FILES['bestand']['name']; //foutmelding

}
?>


dit is het uitlees gedeelte :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
/* Get file stat */
$stat = stat('uploads/');

$path = 'uploads/';
$files = glob( $path . '*.pdf' );
if( is_array( $files ) && count( $files ) > 0 ) {
    sort( $files );
    foreach( $files AS $file ) {
        printf(
            '<a href="/%s" target="_blank">%s</a>' . ' - Modification time: ' . $stat['mtime'] . '<br />' ,
            $file,
            basename( $file )
        );
    }
}

else {
    echo 'Er zijn geen pdf bestanden in de map' . $path;
    
}




?>
Gewijzigd op 14/03/2014 21:59:13 door Marcel sauer
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:10:19
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2014 22:05:48
Quote Anchor link
Je moet het naar leesbare tijd omzetten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date ("F d Y H:i:s.", filemtime($filename);
?>
 
Marcel sauer

marcel sauer

14/03/2014 22:13:11
Quote Anchor link
ok dat snap ik maar hoe pas ik dat toe dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php date ("F d Y H:i:s.", filemtime($filename); ?>
zet ik in het php script er bij

en dan verander ik $stat['mtime'] in $filename ['date'] ????

of vervang ik $stat['mtime'] voor filemtime($files);

Toevoeging op 14/03/2014 23:39:01:

ik heb het al anders opgelost.

ik laat bij het uploaden de naam van de file veranderen met de datum er bij!

i.i.g. bedankt voor je reactie.
Gewijzigd op 14/03/2014 22:25:21 door marcel sauer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.