datum van vandaag in txt filename

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

19/01/2017 16:37:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formulier en als je die invult dan schrijft hij de data naar een txt bestand.
Maar ik zal graag in de bestandsnaam de datum van vandaag willen hebben.
Dus 19/01/2017_test.txt

De code schrijft wel naar de txt bestand maar de datum verschijnt niet in de bestandsnaam.

hoe kan ik dit oplossen?

alvast bedankt:

de form code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
require_once('write.php');

if(isset($_POST['verstuur'])){
    
    $write = new textFile();
    
    $email = $_POST['email'] . ", ";
    $naam = $_POST['naam'] . ", ";
    $woonplaats = $_POST['woonplaats'] . ", ";
    
    $dateposted = date("d/m/Y");
    $write -> Write($dateposted."_test.txt", $email, $naam, $woonplaats);
    echo '<h1>bestand is aangemaakt</h1>';
}

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title></title>
</head>

<body>
<h1>Aanmelden nieuwsbrief</h1>
<form action="" method="post">
  <label>E-mail:</label>
  <input type="text" name="email" placeholder="E-mail adres" />
  <br />
  <label>Naam:</label>
  <input type="text" name="naam" placeholder="naam" />
  <br />
  <label>Woonplaats:</label>
  <input type="text" name="woonplaats" placeholder="woonplaats" />
  <br />
  <input type="submit" value="aanmelden" name="verstuur">
</form>
</body>
</html>


class
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class textFile{

    public function Write($strFileName, $email, $naam, $woonplaats) {

        //Write into the file
        $handle = fopen($strFileName, 'a+');

        $txt = $email . "\r\n" . $naam .  "\r\n" . $woonplaats . "\r\n";
        fwrite($handle, $txt);
        fclose($handle);
    }

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:02:35
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

19/01/2017 16:51:58
Quote Anchor link
Onder normale omscandigheden mag een / niet in bestandsnamen voorkomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/01/2017 17:06:50
Quote Anchor link
En draai de datum om dan staat het gesorteerd.

$dateposted = date("Ymd");
Geeft 20170119_test.txt

En wat als het formulier meerdere keren wordt verstuurd?
Dan heb je alleen de laatste gegevens.
Gewijzigd op 19/01/2017 17:08:38 door - SanThe -
 
Robert Jansen

Robert Jansen

19/01/2017 17:32:11
Quote Anchor link
het werkt, bedankt voor info
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.