DB Class: statisch of niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Raoul -

- Raoul -

31/03/2012 19:34:52
Quote Anchor link
Hoi!

Ik ben nu bezig aan mijn nieuwe site, dus ik heb even een snel vraagje: moet een DB class statisch zijn of niet?

Aangezien ik met verschillende bestanden werk zou het toch veel mooier om DB::functie() te gebruiken ipv $db->functie(), aangezien het dan weer in een variable werkt.

Wat zouden jullie doen, statisch of niet en waarom?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/08/2020 23:56:47
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

08/04/2012 19:13:18
Quote Anchor link
Wanneer je met verschillende databronnen werkt, kan het makkelijk zijn om met instanties van je klasse te werken. Hoe dan ook moet je iets verzinnen voor het gegeven dat je eenmaal een connectie legt, en (meestal) meermaals opdrachten op de connectie uitvoert. Ik heb er daartoe een Singleton van gemaakt, maar dat betekent wel dat ik overal waar ik de database wil gebruiken een ::instance() moet opvragen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.