db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:02:40
Quote Anchor link
Beste phpers,

laatst ookal een topic hier over gehad toen werkte het script wel weer.

maar nu niet meer en ik kan geen fout erin vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class db
{
    protected $host;
    protected $username;
    protected $password;

    public function __construct($host,$username,$password)
{

    $this->host=$host;
    $this->username=$username;
    $this->password=$password;
}

public function connect()
{

    mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

    
    }
            }


$conn = new db ('localhost','root','wachtwoord');
if(!$conn->connect()){
echo"kan geen verbinding maken";
}

else{
echo"verbonden";
}

?>

[\code]
alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:25:30
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:04:34
Quote Anchor link
Je returned niks in db::connect en hoe kun je dat dan vergelijken in een if?

En daarnaast is er een ongeschreven regel dat classnamen altijd met een hoofdletter begin, staat wel zo mooi.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:07:01
Quote Anchor link
aah nu werkt het wel heb return toegevoegd :) dankje

Toevoeging op 01/04/2012 16:12:32:

of toch niet

moet toch zo dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
public function connect()
{
mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

return true;
}

of heb ik het nu fout
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:19:17
Quote Anchor link
Je moet in de method zelf kijken of het goed of fout is en dan iets aan die waarde returnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:19:20
Quote Anchor link
Tja, en welk nut heeft het nu om nog if !$conn->connect() - wat ook nog eens smerig is - te doen, nu is ie altijd waar!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:35:01
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo gedaan:)


public function connect()
{
$conn=mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
return $conn;

}
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:36:30
Quote Anchor link
Je kan dan ook meteen de functie returnen, bespaard weer wat geheugen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:37:11
Quote Anchor link
hoe return ik gelijk de functie dat zal indd makkelijker zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 16:39:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:39:29 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:39:26
Quote Anchor link
Gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Db
{
  public function connect()
  {

    return mysql_connect(...);
  }
}

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:39:48
Quote Anchor link
ooh dankje :P jaa ben het nog aan het leren maar komt van zelf wel ;) allemaal bedankt :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:45:29
Quote Anchor link
Waat moet dat heen. Welk nut heeft die variabele nu binnen die method.

Lees even wat mysql_connect kan terug geven
-> false, als het mislukt
-> mysql link identifier als het goed gaat

Als je met dit soort situaties te maken hebt, dan moet je strict controleren!

de return:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect(.....,.....,.....) === false ? false : true;
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:50:49 door Noppes Homeland
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:52:49
Quote Anchor link
@Noppes waar heb je het over ? tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven en hoezo strict controleren ? doe ik toch met if en else
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 17:03:03
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 01/04/2012 16:52:49:
... tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven ...


Daar heeft ie het dus over, want dat is niet waar.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 17:06:30
Quote Anchor link
ja oke snap ik maar waarom zou je controleren met false?false:true; vind ik beetje nutteloos maarja
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:45:45
Quote Anchor link
Noppes,
ik vind jouw taalgebruik best vulgair.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:46:42 door Koen Hollander
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 17:47:20
Quote Anchor link
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:47:44 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 17:50:58
Quote Anchor link
Quote:
jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.


Uhm.. beginners foutje?
Kan dit allemaal niet in een ander klaag topic ofzo?
Anders moeten we allemaal zo lang muizen door de offtopic berichten. ;)
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:51:13
Quote Anchor link
Ik mag best een mening hebben er staat ik vind, ik beveel hem niks

Wouter J op 01/04/2012 17:47:20:
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Heren, vanaf hier graag weer on-topic. Het plaatsen van off-topic berichten is vooralsnog niet de bedoeling.
 
Pim -

Pim -

01/04/2012 22:26:46
Quote Anchor link
@Noppes
Hoezo zou je het strict doen? Resources zijn toch altijd gewoon true?

En als je het echt wil, doe het dan zo:
return mysql_connect() !== false
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.