db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:02:40
Quote Anchor link
Beste phpers,

laatst ookal een topic hier over gehad toen werkte het script wel weer.

maar nu niet meer en ik kan geen fout erin vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class db
{
    protected $host;
    protected $username;
    protected $password;

    public function __construct($host,$username,$password)
{

    $this->host=$host;
    $this->username=$username;
    $this->password=$password;
}

public function connect()
{

    mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

    
    }
            }


$conn = new db ('localhost','root','wachtwoord');
if(!$conn->connect()){
echo"kan geen verbinding maken";
}

else{
echo"verbonden";
}

?>

[\code]
alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:18:30
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:04:34
Quote Anchor link
Je returned niks in db::connect en hoe kun je dat dan vergelijken in een if?

En daarnaast is er een ongeschreven regel dat classnamen altijd met een hoofdletter begin, staat wel zo mooi.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:07:01
Quote Anchor link
aah nu werkt het wel heb return toegevoegd :) dankje

Toevoeging op 01/04/2012 16:12:32:

of toch niet

moet toch zo dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
public function connect()
{
mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

return true;
}

of heb ik het nu fout
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:19:17
Quote Anchor link
Je moet in de method zelf kijken of het goed of fout is en dan iets aan die waarde returnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:19:20
Quote Anchor link
Tja, en welk nut heeft het nu om nog if !$conn->connect() - wat ook nog eens smerig is - te doen, nu is ie altijd waar!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:35:01
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo gedaan:)


public function connect()
{
$conn=mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
return $conn;

}
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:36:30
Quote Anchor link
Je kan dan ook meteen de functie returnen, bespaard weer wat geheugen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:37:11
Quote Anchor link
hoe return ik gelijk de functie dat zal indd makkelijker zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 16:39:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:39:29 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:39:26
Quote Anchor link
Gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Db
{
  public function connect()
  {

    return mysql_connect(...);
  }
}

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:39:48
Quote Anchor link
ooh dankje :P jaa ben het nog aan het leren maar komt van zelf wel ;) allemaal bedankt :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:45:29
Quote Anchor link
Waat moet dat heen. Welk nut heeft die variabele nu binnen die method.

Lees even wat mysql_connect kan terug geven
-> false, als het mislukt
-> mysql link identifier als het goed gaat

Als je met dit soort situaties te maken hebt, dan moet je strict controleren!

de return:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect(.....,.....,.....) === false ? false : true;
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:50:49 door Noppes Homeland
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:52:49
Quote Anchor link
@Noppes waar heb je het over ? tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven en hoezo strict controleren ? doe ik toch met if en else
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 17:03:03
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 01/04/2012 16:52:49:
... tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven ...


Daar heeft ie het dus over, want dat is niet waar.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 17:06:30
Quote Anchor link
ja oke snap ik maar waarom zou je controleren met false?false:true; vind ik beetje nutteloos maarja
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:45:45
Quote Anchor link
Noppes,
ik vind jouw taalgebruik best vulgair.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:46:42 door Koen Hollander
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 17:47:20
Quote Anchor link
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:47:44 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 17:50:58
Quote Anchor link
Quote:
jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.


Uhm.. beginners foutje?
Kan dit allemaal niet in een ander klaag topic ofzo?
Anders moeten we allemaal zo lang muizen door de offtopic berichten. ;)
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:51:13
Quote Anchor link
Ik mag best een mening hebben er staat ik vind, ik beveel hem niks

Wouter J op 01/04/2012 17:47:20:
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Heren, vanaf hier graag weer on-topic. Het plaatsen van off-topic berichten is vooralsnog niet de bedoeling.
 
Pim -

Pim -

01/04/2012 22:26:46
Quote Anchor link
@Noppes
Hoezo zou je het strict doen? Resources zijn toch altijd gewoon true?

En als je het echt wil, doe het dan zo:
return mysql_connect() !== false
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.